Skocz do zawartości

[rowery nietypowe] Faty, Różnokołowce, 29+, MX, Single, Bezprzerzutkowce, Bikepacking/rafting itp...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

rurę ...  no nie :)
ale co gorsza, z podpicowanym SDgiem nie mogę się pogodzić, coś te ramiona krzyża/gwiazdy co żem wykropkował w tyłek uciskają :) :)

Kiciok, ja pomimo całkowitej akceptacji i sensowności rozwiązania też nie mogę patrzeć na te pełne trójkąty,a przy okazji - a jak tam z tym się jeździ przy.... bardzo mocnym bocznym wietrze? :) 

• Mod Team

rurę ... no nie

tak pytam, bo niedawno mi przed oczami śmignęła jakaś limitowana, wunglowa, zielona wersja FSA - więc sprawdź jak nadal szukasz...

coś te ramiona krzyża/gwiazdy co żem wykropkował w tyłek uciskają

hehe, już dawno mówiłem - zainwestuj w dobrego pampersa

a jak tam z tym się jeździ przy.... bardzo mocnym bocznym wietrze?

no jak to jak? wtedy jedziemy tzw. bajdewindem :P:)

Kiciok, ja pomimo całkowitej akceptacji i sensowności rozwiązania też nie mogę patrzeć na te pełne trójkąty,a przy okazji - a jak tam z tym się jeździ przy.... bardzo mocnym bocznym wietrze? :)

To raczej tylko dla osób, które szukają każdego kawałka miejsca, gdzie można coś upchnąć, a w takim rowerze, to wygląda strasznie dziwne.

Jeśli chodzi o wiatr, to przy mojej wadze, leżałbym w rowie na pierwszej otwartej drodze ;)

• Mod Team

limitowana, wunglowa, zielona wersja FSA - więc sprawdź jak nadal szukasz...

wydatki wydatki wydatki.. a po za tym okazuje się, że kawałek sztywnej rury dobrze mi zrobił (ups) i muszę raz jeszcze wszystko przemyśleć

zainwestuj w dobrego pampersa

ale ja używałem pampersa :) dobra rzecz dla dzieci i w okresie starczym a ja dopiero w wiek średni/rentowy wchodzę
rzecz w tym, że mnie coś w kości dupne (czy kulszowe) dalej ciśnie, zedrzeć skórę, przeszlifować jeszcze boczki (w thoorku jest jeszcze wężej), położyć nową (tylko, że ja klej tak kładę że potem to już ni dy rydy)

no ale chyyyba schodzimy z tematu ;P  

• Mod Team

Ivan nie będę dyskutował z Tobą kwestii co lepsze, bo zapewne zakasowałbyś mnie w przedbiegach :P:) Chodziło raczej o rower, a i oponki dość ciekawe zapodał, te brązowe Tłuste Franki.

Nie smie dyskutowac lepszosci, jedynie wskazalem ze :

ale to juz bylo...

Oponki ok, choc do brazowego jakos nie mam przekonania. Tak jakos za bardzo odbytowo mi sie kojarzy :icon_mrgreen:

Szacunek...

I.

• Mod Team

wielka tłusta klucha zaczyna się rozpędzać jak widzę
za lat 3-5 to będzie normalnym, że na "rybkę na plaży" tylko i wyłącznie fatem...
Z drugiej strony jak widzę tą "wysportowaną młodzież" toczącą się po brzegu jak stado opasłych morsów albo hipopotamów to.. hmm ... takie rowery wpiszą się w otoczenie :)
o tempora, o mores!

Jako dziecko marzyłem o takiej torebce na caaaaały trójkąt ramy. Tam się tak duuuuużo zmieści...

A teraz myślę, że to paskudne :(

Takie torby http://www.flickr.com/photos/bedrockbags/ służą do przewożenia

rupieci tym, którzy potrzebują przewieźć rupiecie, a nie do upiększania roweru.

To tak jakby czepiać się butów wspinaczkowych, że są ciężkie i brzydko wyglądają na

balowym parkiecie.

Nie, nie mam takiej torby :)

• Mod Team

Tłusty Koń

No, no...wszystko wygląda na to, że Kona będzie miała bardzo pracowity 2014 rok - 25 nowych modeli nie w kij dmuchał :no:

Jako, że fabryczne przełajki swojej niszy na forum nie mają, to dorzucam jeszcze Super i Major Jake:

super_jake.jpg
major_jake.jpg

Z drugiej strony jak widzę tą "wysportowaną młodzież" toczącą się po brzegu jak stado opasłych morsów albo hipopotamów to

Dopada nas "choroba" cywilizacyjna, z którą w Stanach, czy Anglii już się ostro walczy i bardzo słusznie, że już w szkołach podstawowych - bo wtym przypadku, to niestety rodzice często stanowią zły przykład. A jeśli ta młodzież wskoczy na faty i pojedzie na smażoną flądrę rowerem, zamiast samochodami rodziców to z rzeczonym "wysportowaniem" będzie mniejszy problem.

• Mod Team

ElDiablo
To i To naturalnie!
A jak dobrze dobierzesz ramę to prawie dwa w jednym dostaniesz, a jak pod tarcze go zbudujesz to dwa komplety kół. Czysta poezja.
A czemu u nas słabo z przełajem? Bo nie mamy wzorców (jak np Czesi)? Bo za bardzo gonimy "za modą" (nie jak np Czesi :) ) albo zbyt łatwo dajemy się faszerować tym co nam podają w "dobrych sklepach rowerowych" 
chu go wie.....

• Mod Team

No widzisz i tu trzeba postawić na jedno a drugie podciagnąc jako kompromis
Czyli albo rama 29" a do tego sztywny wideł a potem drugie, lżejsze (węższe) koła i półbaran kierownica albo rama z widłem pod jakiegoś monstercrossa (ostrzejsze geo) co by i koła 700x40 weszły i 29x2,0 :)
A jak by to wszystko było takie łatwe dawno mielibyśmy tylko jednym rowerze a wątek padłby po tygodniu :)
Adamos ugania się na swojej szarożółtej strzale niech się wypowie publicznie.

• Mod Team

Hehehe :) Oczywiście, że oba ElDiablo - rowerów nigdy za mało. Ale jak żetonów mało w kieszeni, to tak jak pisze anarchy - dobra rama (taki dobry przykład - Salsa Fargo - można sobie i MX-a, i wyprawowca zrobić), 2 dobre komplety kół i większość na "sztywno" można sobie oblecieć. :)

PS. Dawid, sorki, że mam taki ogon, ale obiecane fotki postaram się Ci dzisiaj wieczorem przesłać. :)

Edytowane przez adamos

• Mod Team

No właśnie wielokrotnie przytaczane Fargo ach.. (naturalnie Wielkie Ach dla wersji pierwszej, małe ach dla obecnej)
A najtaniej, najszybciej to jak zawsze chyba on ona pompona można by przytoczyć. A może ktoś w wolnej pokusi się o zestawienie? Bo tak to mamy rozproszone po wątku jak kocia sraka na włączonym wentylatorze :)

(Adamos, pełen luz - customizowanie/personalizowanie siodełka pod zacną szarożółtą strzałę - mam na myśli rower a nie tyłek hehe - i tak najwcześniej "po wakacjach" zrobię)

Edytowane przez anarchy