Skocz do zawartości

[rowery nietypowe] Faty, Różnokołowce, 29+, MX, Single, Bezprzerzutkowce, Bikepacking/rafting itp...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanowne Grono!

Mam pytanie, czy ma ktoś jakies osobiste doświadczenia z tym modelem inbreda poniżej ?

http://www.on-one.co.uk/news/products/q/date/2011/08/05/inbred-29er-bikes-available

Na stronie nie widze żadnego info o wadze czy geo. Możliwe, ze będę miał okazje kupić ramę z widelcem w kolorze apple sauce. Ogólne przeznaczenie to jako drugi single speed, ewentualnie w przyszłości przerobiony na trekking.

Pozdr

Michał

• Mod Team

Kłaniam,

Ja miałem jeszcze starszy. Jak pamiętam jedyna raźnica to były haki tylnego koła w systemie Swap-Out i pełny set punktów mocowania błotników/bagażnika.

Nie mam pewności co do mufy suportu ale moze być, że tam masz 73mm zamiast 68... Z tym, że to jeśli fakt, to nawet lepiej :)

Szacunek...

I.

PS

... i ponownie czekając na piekarnik...

Zadziwiajace co Wujek Google zapodaje, jak człek nieco błędnie wklepie zwiazek frazeologiczny :icon_mrgreen: ...

Dętki, opony i to wszystko w rozmiarach 29x3, 29x3.5... Ale jak ktoś sobie winszuje 32 cale to też nie bedzie zawiedziony :)

A może hurtowo? 3, 3.5 cala, x 27, 29, 32, 36, 42 [sic!]cale...

29x4? Ależ prysz bardzo... Nawet nie trzeba kupować całego wagonu... Szkoda tylko, że w tym okropnym, samobójczym, spajdermenoskim wzorku bieżnika...

A co najlepsze, wcale nie trzeba tego ciągnąć z Kitaju :)Dętki również dostępne i na dodatek ceny baaaaardzo przystępne :laugh:

Chyba powinienem już iść spać :whistling::rolleyes:

I.

• Mod Team

Dętki, opony i to wszystko w rozmiarach 29x3, 29x3.5

Automatyczne tłumaczenie strony podaje:

"W komplecie zawór i czapka"

Bierę! :D

Wracając jeszcze do Bonti i ich ostatniego wypustu (Jackalope & Hodag), to podali oni ciekawą tabelkę z wpływem temperatur na ilość wiatru w takich oponach.

Kiedy to dmuchanie staje się wyższą matematyką... ;)

Bontrager-Fat-bike-pressure-chart1-600x3

• Mod Team

... i nikt nic nie wie... Wysłałem pisemko do Evans'a (bo było mi akurat po drodze) i otrzymałem nieco rozbrajajacą odpowiedź

Hi Sebastian,

Thank you for your email

I am sorry to say I haven’t got the answer to that question at this time.

I am getting an answer from our purchasing team and will update you as soon as I have a response.

If you have any other questions please do not hesitate to contact us.

Kind Regards

Sam Bristow
Evans Cycles

Szacunek...

I.

• Mod Team

....wtrącę się z innej beczki w te wasze poszukiwania i handelki...

Był taki wątek kierowniczy tu wrzucony jakiś czas temu o altbarach.
No to teraz powrót do przeszłości na 2015 od Wąsatego Toma:

ritchey-bullmoose.jpglarge_Ritchey2.jpg?0

Za stroną Ritcheya:

• Available options:
    70mm stem / 720mm wide
    80mm stem / 730mm wide
    90mm stem / 740mm wide
    100mm stem / 740mm wide
    110mm stem / 740mm wide
  • Sweep: 9 degee
  • Stem angle: 6 degree

Śliczności!

No szok, po prostu mały oSzok2015 jak dla mnie.

ps: trochę tylko szkoda, że z kątami nie wrócili do prehistorii, nie podgięli więcej, jaj zabrakło?

Edytowane przez anarchy

• Mod Team

...kłóciłbym się gdyby warto było się kłócić o takie drobiazgi ;)
Answer tak samo jak Riri 10deg, fleegle i tym podobni są mocno przegięci do przodu na środku a jeszcze jak nie sa płaskie tylko z podniesieniem... To trzeba zobaczyć na żywo :)
Co się tyczy Toma - idea zacna bo podparcie w 2 punktach jest pewniejsze, zmniejsza naprężenia a przy tak szerokich kierach "mniej" kierownicy wystaje na zewnątrz-znaczy się sztywniej ma być.
A i jest gdzie podpiąć licznik,, gps, szmartfona (bo podobno taki się podpina), cyfrową książkę itd itd
Co mnie martwi to oczywisty brak nie tylko zmiany długości mostka ale i kąta nachylenia kierownicy (obrócenia jej) względem rowerzysty. Jeden jeździ wyprostowany, drugi rozciągnięty-różnie bywa a riri nie daje tu wyboru :(

Pewne produkty zostały z rynku "wypchnięte" bo były(proszę dobierać wedle uznania) za ciężkie, nieergonomiczne, trudne w produkcji, niszowe, mało funkcjonalne, drogie. Po co zatem wracać do czegoś co tak naprawdę* nie oferuje nic nowego/lepszego/lżejszego a według mnie wręcz przeciwnie?

Sztywniejsza kiera to plus? Raczej gdzie indziej upatrywałbym sztywności(koła, amor) a od kierownika raczej komfortu. Ale to ja. ;)

Jest gdzie podpiąć licznik i inne graty? Oczywiście, szkoda tylko że podwójne "mocowanie" kiery ogranicza ilość dostępnego miejsca na uchwyty.

Moim zdaniem: T.R. potrzebował większej powierzchni reklamowej na froncie bicykla, co w połączeniu z Jego zamiłowaniem do retro dało taki owoc. Zgniłe jabłko. Moim zdaniem. ;)

POZDRo-:ver

* czy aż tak mnie kłuje w oczy to-to że przegapiłem jakąś oczywistą oczywistość???