Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

W sumie to mi się nie chciało, łańcucha nie miało, bo długi musiał być i jak tu żyć, gdzieś pod owijkami nadzieja leżała, przed mymi oczyma skrzętnie się chowała, łańcucha kawał się ukazał, więc ręce zakasał, korbę na kwadrat szlifierką obrzezał, pedała przykręcił i już było nie żal, tak mullet monster powstał od niechcenia, gdy go dosiądziesz w księcia się zamienia.

🙃

DSC09767.thumb.jpg.f24252ce47e94bcca86585244655ecf5.jpg

DSC09774.thumb.jpg.b05890d0ca9e18bfd1dbd34456571e7e.jpg

DSC09764.thumb.jpg.84f4ee18835bad3a8146b0d462e3b0d8.jpg

Pozdrow'er

• +1 pomógł 1
Napisano

Kolejny Muirwoods we własnoręcznie robionej rzeźbie, co nowocześniej brzmi customowej. @jendrzych Świetna robota!

Aż łezka w oku się kręci, że Marin ubił tak zacną ramę. Mam nadzieję, że tylko tymczasowo...

Napisano

@jendrzych jest baranek, jest areło, to musi być poczucie szybkości :D 

A co do muirwoodsa, to jest moim zdaniem kompletna pomyłka jak ten rower jest targetowany. Ta fura powinna wyjeżdżać ze sklepu na oponach 29x2.0 na mleku i z jakimś konkretnym napędem 1x, bo koniec końców wszystkie muirwoodsy jakie znam w okolicy i tak w ten sposób skończyły :) i to kompletnie odmienia ten rower, na plus oczywiście! 

• 3 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

Mam takiego koncepta co by ubaranić moje mtb jak to kiedyś John Tomac czynił jako pierwszy. Mam gianta fathoma na kołach 27,5 z axonem z przodka ze skokiem 120mm. Chciałbym go obniżyć do 100 może 80mm i dać baranka z manetka bar end Dura Ace jak było w pierwowzorze sprzed lat. Mam też druga ramę w carbo rometa vip 27,5 ze sztywnym widłem carbo i też myślę taki sam myk uczynić. Jak myślicie co będzie bardziej pojechanie? 

Edytowane przez bogus
Wulgaryzm
Napisano

@oles Myślę, że oba te projekty są równomiernie pojechane.

Nie szedłbym od razu w DuraAce. Poszukaj emtebecznych hamulców mechanicznych, barana wedle uznania, klamek Tektro RL 520 a manetkę biegów jakoś zakombinujesz jak zamontować i masz potwornego MTB z baranem. Miałem, kochałem i pochwalam ten trend.

Napisano

Mam bb5 i sramowskie klamki i właśnie dura Ace na 9b więc stąd ta kombinacja. Chyba, że kupić te giantowe konwektery z mechanicznych na hydro

Napisano

Jak chcesz iść w cyberpunk to kupuj ale ja bym minimalizował graty na kokpicie, szczególnie jeśli o torbie na kierę też myślisz.  

+1 na karbonosztywnolekko z szeroką flarą, na najgrubszej gumie jaką sensownie upchasz 👍

Napisano

Decyzja podjęta, to ma być nieutorbione mtb oparte na wiadomym wzorcu w starym stylu ze barankowym smaczkiem w nowej odsłonie na szerokim laczku. 

Idealo projekt na długie jesienno zimowe wieczorsy co by się nie nudziło 

8.jpg

IMG_20220904_163725504.jpg

• +1 pomógł 2
Napisano
11 godzin temu, rambolbambol napisał:

klamek Tektro RL 520

A czy jest na rynku jakiś godny przeciwnik tej Tektury? Cały czas myśłe nad ostatecznym kształtem Gienka IO i właściwie tylko pozostała mi kwestia wyboru kokpitu. Teraz mam OGa, ale w głowie ciągle coś podpowiada "wrzuć barana". A może Mungo? Używał ktoś tego pokraka?

Napisano
36 minut temu, Roballinho napisał:

A czy jest na rynku jakiś godny przeciwnik tej Tektury?

Po wielu poszukiwaniach, wielu porażkach i jednym sukcesie powiadam - chińskie podróby TRP z przerobionym ciągiem linki na mtb, 35zeta na Ali.

Ale jak jest możliwość kupić RL520 to po co kombinować?

Bardziej niepokojący jest dla mnie pomysł barendów jeśli ma to śmigać po dołkach, ale każdy ma swoją wizję 'utrzymania kierownicy' ;)

chinszczyzna.jpg

Napisano

Onegdaj Dzonu Tomaku to nie przeszkadzało w czasach prehistorycznych pierwoemtebeloitu, potem miał już klamkomanetki ale tylko po prawej stronie. Idzie przywyknąć, miałem takiego taniego sunracewego barenda w zimówce. Na pewno wyróżnia się w tłumie. 

Napisano

Jednooki Jaś nie chce drugi raz sprawdzać kto mieszka w budce dla ptaków 😃 wystarczyła mi jedna kraksa z wbiciem korka od barana w udo, żeby raczej nie używać moich endów 9s „do tyłu” .

• 2 tygodnie później...
Napisano

Servuss,

Potrzebuję przysługi od lokalsa z Rudnika / Myślenic.  Osobę skorą do pomocy proszę o Priv, serdecznie dziękuję za uwagę i przepraszam za zamęt wątkowy.

Miłego!