Skocz do zawartości

[rowery nietypowe] Faty, Różnokołowce, 29+, MX, Single, Bezprzerzutkowce, Bikepacking/rafting itp...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Według mnie to próba jest niereprezentatywna. Jakby się to potwierdziło na choćby kilku egzemplarzach, wyprodukowanych w tym samym okresie można takie twierdzenia publikować.

Koszty produkcji w przypadku wiertarki zapewne nie są na tyle duże żeby biorąc pod uwagę cenę końcową produktu oszczędzać na materiałach. Skupiłbym się raczej na tym że teraz markety budowlane generują znaczną część jak nie większość sprzedaży elektronarzędzi, więc puszczanie tam gorszego towaru to strzał w stopę dla marki która ryzykuję utratę dobrego imienia marki. A to jest ważne przy zupełnie niezłych parametrach, trwałości i polityce reklamacyjnej produktach własnych marek. W sklepach firmowych kupują tylko zawodowcy a skądinąd wiem że Ci od pewnego czasu nie pędzą za Boschem tak jak jeszcze parę lat temu kiedy był szanowaną marką. 

• Mod Team

...w przerwie od narzędzi...

:thumbsup: 

tak stricte nietypowy to on nie jest, ale ze ramiak od Rychtara, do tego tytanowy i w niezlej cenie, to wrzucam.

Tak dla przypomnienia - p.Rychtarski nigdy nie spawał ram tytanowych ;) Można było zamówić u Niego tytanowe ramy ale z pewnością nie spawane w Szczecinie, ani nawet w Polsce.
To tylko do dziś pokutujący mit opisany raz w bB. 

:thumbsup: 

Tak dla przypomnienia - p.Rychtarski nigdy nie spawał ram tytanowych ;) Można było zamówić u Niego tytanowe ramy ale z pewnością nie spawane w Szczecinie, ani nawet w Polsce.

To tylko do dziś pokutujący mit opisany raz w bB. 

:icon_exclaim: widzisz, tego nie wiedzialem.

Co by to nie było, cena jak za tytan jest dobra. Tylko dziwi mnie trochę to, że rama ma jakby torową geometrię... Strasznie krótka górna w porównaniu do podsiodłowej (chyba, że jedna mierzona c-c a druga c-t?) i baza kół na zdjęciu też jakby bardzo zwarta.

W każdym razie jak masz chrapkę to warto, chociażby żeby potem odsprzedać na części :D

Geometria jest klasyczna, to mój ulubiony rozmiar, dobry na komfortowe ułożenie kierownicy, wysoko. Mam teraz Rometa Super i Gianta  Lite w tym rozmiarze i wymiary właśnie podobne. ok 58 góra 61-62 pionowa.

Rysz do tego stopnia mogę polecić Gianta ,że bardzo. Jest teraz do kupienia taki jak mój, tylko w nim po zakupie zmienić trzeba równo wszystko łącznie z kolorem, i używa się kaset 7s. Żeby nie rozginać haków ustawionych fabrycznie na 126 mm. To świetna rama, nie przelajtowana, miałem ją w tym roku na sakwoaustriiwłoskiej.

To zawsze wyjdzie taniej a rama ma kolor białofioletowożółty co takiemu dużemu Panu jak Ty nie zaszkodzi...Nie wchodzą opony większe niż 25.

Mam też blisko Katowic inny rower na który się śliniłem,  włoski klasyk,( jak podkupisz oddajesz z niego pedały) też stal kolor ciemny fajne klamoty, nie trzeba zmieniać cena też koło 500 zł. Rozmiar tez duży, stal fajna, geometria dobra, i szansa na singla ostre, Giant tego nie ma

Edytowane przez itr

aaa bo o tem zdjęciu , toooo widziałem

myslalem że wkońcu złożył tego stantona i pkazał a nie że szczuje i marudzi ino 

argonu ostatnio mało wdycham niestety więcej gipsu i farby do ścian :)

Edytowane przez yarr

Panowie, ratunku, wpadłem po uszy. Czy są jakieś argumenty które odwiodą mnie od Soma Wolverine (oprócz ceny)?

Szukam bajka który łyknie każdą gumę ale w geometrii lekko wyluzowanej szosy. Jeździłem przełajem w alu, ale bylo za twardo, jeździłem 29erem ale było za mułowato, jeździłem szosą ale było nudno, czy Wolverine to odpowiedź? 

Geo prawie jak przełaj, większy laczek, dropy sprzyjają długim rundom w każdym terenie, stal wybaczy nawierzchnię, opon zmiękczą serce. Można i trening w tempo zrobić i podróż na azymut. Coś przeoczyłem? :)

Panowie, ratunku, wpadłem po uszy. Czy są jakieś argumenty które odwiodą mnie od Soma Wolverine (oprócz ceny)?

Bo jak w Soma Wolverine wsadzisz opony 650Bx2.1 to robi się taki bardzo, ale to bardzo brzydki monster, którym wszędzie dojedziesz. Jak jeszcze wstawisz mostek, który stara się udawać mostek wpuszczany, to robi się istne paskudztwo.

No kto by coś takiego chciał? :woot:

Nie kupuj, bo nikt ci go bie będzie zazdrościł. Nawet ci co mają go na tapecie.

23987828516_61f656e343_k.jpg

A tu w miejskiej wersji z takim okropnym siodełkiem:

WZNyHb2.jpg

Pozatym nie znam nikogo normalnego, kto by chciał jeździć na pomarańczowym przełaju :icon_cool:

Edytowane przez rambolbambol

Nie słuchaj ich  to strasznie paskudny rower i do tego stalowy :) pewnie ciężki. Kup jakiegoś karbona. :)

No paskud straszny jeszcze na tych felgach :)

-----

Starałem się.

Słabe miejsce na grupe wsparcia antyzakupowego.

Edytowane przez yarr

• Mod Team

Przerąbane.... a najgorsze, że choroba się rozszerza.. może czas kwarantannę założyć na wątek? Już z Surlego dzwonili, że nie wyrabiają z produkcją na Polskę :D
Kiedyś kochałem się w Somie (szczególnie, że jako jedni z pierwszych mieli ramy pod 650b) ale tu dwie rzeczy mnie nie dają spokoju - haki to jedno a drugie (ale to już zbok estetyczny) - niskawa sterówka. 
Za to miłośnikom klasyki i bujania na trzepaku będzie jak znalazł.

Yarr, święta racja. Patrzę i już nie wiem co brzydsze - czy te felgi czy kolor siodła czy ten "gupi" jasny boczek w oponach

Kiedyś kochałem się w Somie (szczególnie, że jako jedni z pierwszych mieli ramy pod 650b) ale tu dwie rzeczy mnie nie dają spokoju - haki to jedno a drugie (ale to już zbok estetyczny) - niskawa sterówka. 

Ja też rozważałem, zakochiwałem się, odkochiwałem, zakochiwałem ale: widelec (rzecz zmienna) okropny, sterówka faktycznie przykrótka no i prowadzenie linek mi nie pasuje. Ale to taki fetysz czystej górrurki :P

Niemniej jednak to miał być pierwszy rower tego typu więc i tak bym go zmienił tak jak pewnie kiedyś zmienię Cotica.