Skocz do zawartości

[rowery nietypowe] Faty, Różnokołowce, 29+, MX, Single, Bezprzerzutkowce, Bikepacking/rafting itp...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

A co się stało Ivan czy Szkocja padły ?

Jak na razie chętny jest Ivan ze swoją...oni mają oplaconą impreze singlową. Ok skrobne w temacie by nie było off topa/.

:woot:

No i to jest sprzęt! Choć z tymi laczkami to ten rower jest jak dla niepełnosprawnych. Nic nie wymaga, technika leży na Bahamach (jak na wszystkich fatach), jedzie wszystko w dół jak Ursus w pole i świnia w obierki, dzik w sosnę, kuna w agrest, jak komornik telewizor a chytra baba 3cytryny!

• Mod Team

Choć z tymi laczkami to ten rower jest jak dla niepełnosprawnych.

Jak niepełnosprawnego posadzisz za kierownikiem to kazdy rower jest dla niepełnosprawnych. A to, ze Tobie on przeszkasza, znaczy sie jakis słabo-umny jesteś, że nie potrafisz z fantazja na 4-ech calach jeździć.

Ale wyrobisz się jeszcze młodzieńcze, wierzę w Twój entuzjazm i chłonność Szarej Materii.

Szacunek...

I.

No właśnie - a poza "dawaniem rady" coś przemawia na korzyść węższych/szerszych obręczy? Podejrzewam że opona na 15 i na 21 mm nieco inaczej się układa, myślałem że węższa jest o tyle lepsza że szczyt opony robi się węższy więc na szosie jest lepiej ale ktoś na forum pisał o "efekcie żarówki" niestety nie wyjaśniając o co chodzi. 

Bo ja wiem, jak ktoś musi robić w teamie to opona za oponą doceni dobre narzędzie, kto próbował oczyścić z włosków nożyczkami, polską oponę Gronostaj ten wie co to znaczy "tam do licha"   a włosek nie klocek.

Znacie jakieś precyzyjne, trwałe narzędzie z dobrych materiałów  poza ołówkiem i papierem toaletowym, które jest tanie? Chcesz super cążki, młotek do końca życia ten sam, albo śrubokręt czy klucz do sterów -płać.

Niestety Marek słusznie prawi tak to jest z narzędziami, cos ja o tym wiem.

A Unior słoweński wiec do hameryki daleko :)

Ciekawe czy z napisem na U będą kosztowały tyle samo co z napisem na SZ

Unior-prototype-tire-tread-cutter01.jpg

Ivan to nie byle jakie ucinaczki do gumy ale takie z regulacja wysokości. Zyskujes zpewnośc że utniesz równo. :)

Jak ktoś goli ze 3 opony dziennnie to sie opłaca.  

Edytowane przez yarr

kto próbował oczyścić z włosków nożyczkami, polską oponę Gronostaj ten wie co to znaczy "tam do licha"   a włosek nie klocek.

Ciąłem klocki w jednej oponie szczypcami-obcinarką - gdybym miał to robić codziennie zainwestowałbym w coś ułatwiającego a nie przeszkadzającego w tej pracy :) 

W dobre narzędzia definitywnie warto zainwestować. Zwłaszcza w dobre klucze i śrubokręty.

Niestety większość tego, co można kupić w marketach, to szajs. Kupiłem 2 lata temu dość bogaty komplet kluczy BETO, w którym 15ka poległa przy pierwszej próbie odkręcenia pedału rowerowego. Rozgięła się. Przyjęli reklamację i zmienili mi klucze na Koval, twierdząc że lepsze, bo droższe. To samo. Dopiero trzeci komplet marki Proxxon podołał zadaniu i na razie daje radę przy naprawdę konkretnym katowaniu. I człowiek kupuje taki komplecik za parę stówek, łudząc się, że ma coś fajnego a tu lipa.

Ciekawostka taka, że np. elektronarzędzia Bosch w dystrybucji z marketów (Leroy..., Casto..., Obi wan kenobi) mają zupełnie inne bebechy, jak te ze sklepów markowanych Bosch. Rozbierałem dwie niby takie same wiertarki "Bosch PSB 8000 RCE", ale kupione w różnych sklepach. Oba oryginalne i różnica w wykonaniu i ilości "mięsa" w zwojach silnika jest ogromna.

Rambol polecam ci kanał AvE na youtubie. Bedzie ci sie podobało. Godziny rozrywki przy rozbieraniu i analizie róznych elektronarzędzi okraszone kanadyjskim humorem.

A klucze płaskie to się kupuje Bahco :)

Edytowane przez yarr