Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Staszek

Testowałem w weekend bardzoooo fajny rower! Uniwersalny, winny, poduszkowaty, dał radę na technicznych bandach i hopkach, a i w górę się wdrapał.  

Napisano

Ja nie miałem przyjemności, ale widziałem na singlach pod smrkiem jak kilku gości jeździło i odniosłem podobne wrażenie. W ogóle po majówce w Beskidach na sztywniaku i 29x2.25 kusi mnie 3.0 i to baaardzo.. Tylko dlaczego to takie drogie jest?

Napisano

Tylko dlaczego to takie drogie jest?

Jak dobrze poszukasz to wcale nie takie drogie, Mówie o 29+. Najwiekszy 'problem' to amor (bo na razie tylko jedyn na rynku, ale ma byc wiecej, drogi) i opony (drogie, ale jak sie zakrecisz to sa dostepne nawet w normalnej cenie), reszta spokojnie do ogarniecia na rynku wtornym, oczywiście nie w PL. Przy 27+ te problemy w zasadzie odpadają, no opony sa drogie, ale jak sie zakrecisz ;)

Napisano

Tak, głównie problem jest w cenie opon. Obręcze można budżetowo Dartmoor aircraft, piasty zwykłe qr. A amorka mi nie potrzeba, mam wideł salsy :-)

Napisano

Kawał porządnej gumy. Pierwsze skojarzenie jakie my przyszło do głowy to:

f368c18704c15ebbc77b45400f18c8de.jpg

Jestem pewien, że ten Norco niewiele mniej potrafi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Biorac pod uwage skoki zawieszen to rzeczywiscie dobre porownanie.... :thumbsup:

Napisano

Do skoków zawieszenie nie jest niezbędne.

... a najlepiej fruwają sztywne faty. Nic tak nie wybija jak nieskrępowana kompresją tłumienia cztero-calowa-guma :]

Napisano

Ja wciaz pisze o tamtym sporcie i TAM, skok zawieszenia tak samo jak przyspieszenie jest elementarne. A jesli chodzi o porownanie, to genialne jest dla mnie zdjecie ishi - rower kolo jakiegos Caterpillara, czy co to bylo z opisem dziadek? czy Ojciec?. Swietny pomysl.

Yakuza - bez urazy.

Napisano (edytowane)

hmm.. ile średnio-statystycznie grubości kapcia można upchnąć do przeciętnej ramy MTB 26" z lat 90'? Czy były jakieś ramy, które wyróżniały się na + pod tym względem?

Edytowane przez danielson
Napisano

ile średnio-statystycznie grubości kapcia można upchnąć do przeciętnej ramy MTB 26" z lat 90'?

Za mało! Nawet jak wejdzie w widełki to linia łańcucha nie minie nic nawet półtłustego. Realnie może jakieś... 2,5"?

Napisano

Do mojej wchodzi 2,5', ale nie dość, że nie ma miejsca na błoto to tak jak mówi przedmówca - łańcuch z młynka wadzi o oponę. Trzeba kombinować z dłuższymi suportami i najlepiej zrezygnować z przedniej zmieniarki, bo jej klatka też będzie wadzić.

• Mod Team
Napisano

Sekwoja wylądowała na www polskiego speca, najtańszy za 5400, ale lepiej pojechali z ramiakiem: set z widłem, tą ichniejszą kierą i czymś tam za ... 4500 :D
(i jak ma się to do awola za 2500? no k... jak?)