Skocz do zawartości

[rowery nietypowe] Faty, Różnokołowce, 29+, MX, Single, Bezprzerzutkowce, Bikepacking/rafting itp...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Przy obecnym rozmiarze 19.5" z 50mm mostkiem celowałbym chyba w rozmiar L. Ktoś może mnie wyprowadzić z ewentualnego błędu? Mimo wszystko M (czyli 17") wydaje się na papierze za mały.

Tu masz wskazówki:
http://www.marinbikes.com/pl/bikes/sizing_chart

BTW - Marin ma stronę po polsku z polskimi cenami.. które są niższe, niż te po przeliczeniu z $$$. Czy mu już jakiś TIPP podpisaliśmy na rowery, czy co? :)

i filmy po polsku!  :w00t: 

https://vimeo.com/151190756

oczywiście Pine Mountainy też są:

https://vimeo.com/150949106

Kurcze, na tego Pine Mountain 1 w polskiej dystrybucji czekam już od jakiegoś czasu. Chętnie bym się przesiadł z Inbreda 29er na to cudeńko, ot choćby dla draki;)

Ja też, ja też!! Kto chce mojego Inbreda JEDNIE 199zł za 1 kg??

widzicie jak lata lancuch w drugim filmie czyżby x7 była bez sprzęgła?

No i co z tym że lata? Ramę owiniesz/zabezpieczysz i po problemie chyba. 

• Mod Team

Na fali Nowego Sramoskiego Orzełą i rozterek kolegi ishi postanowiłem wygmerać kilka bujanych Pinionów :)

s1600_nicolai_solidtech.jpg?1431358476Nicolai Solidtech

cd74638af3c8ab7cd515201fd037370b.jpg

Nicolai ION GPI TECH

cheetah-pinion-2014-2.jpg

Cheetah Pinion

Axxis_AM275_complete-driveside.jpgAxxis AM275

NicolaiPinion.jpg

Jeszcze jeden Nicolai

I jak dla mnie wisienka na torcie  :wub:

2016-Ghost-RO-AMR-overland-adventure-mou

Ghost RO AMR

Szacunek...

I.

Swoją drogą jakby kupić klasyczną ramę z poziomym damperem i przerobić węzeł suportowy pod skrzynie...

Na paprykarzu słyszałem* o alfinie zamontowanej w taki sposób, więc może jest to gdzieś do znalezienia.

*ale czy naprawdę słyszałem, czy może były to halucynacje spowodowane nadmiernym spożyciem paprykarza lub duchy puszczy szepczące mi do ucha - tego nie wie nikt... 

Trochę fabrykacji byłoby ale bez przesady. Ramę zamocować na stelaż > urżnąć rury > przyspawać giętą w 3 miejscach płytę z 3 tulejami montażowymi. 

Pinion%20ready%20frame%20(800x600).jpg

Najważniejsze to znaleźć taką ramę FS gdzie nie trzeba byłoby przenosić punktu mocowania dolnego linka bo inaczej wiązało się to z przerabianiem wahacza, a to może być już gorsza rzeźba. Chyba nadawałyby się ramy z DW linkiem...

Edit:

Turner Sultan. Idealny pacjent.

s1600_2012_Sultan_Frame_Blue_666.jpg

Edytowane przez ishi

emtb testowało to w rowerze enduro i bardzo sobie chwalili. dziwne, jadę pod górę, wyrywa mi przednie koło ku niebu i buch nie mogę zmiększyć biegu? dziwna sprawa.

Oni testowali skrzynię Cavalerie Effigear, która faktycznie pozwala na zmianę pod obciążeniem. Problem z tym, że testy testami, a prawdziwa eksploatacja okazała się zupełnie inna.

Na endurotrophy.pl był jeden Anakin z taką skrzynią. Po kilku miesiącach walki z awariami udało się zwrócić rower i odzyskać kasę. 

Edytowane przez ishi

A jakby tak wrzucić to na ruszt Mielcowi lub Zumbi?

Powinno wyjść taniej niż u Germańca czy Herbaciarza...

Szacunek...

I.

Ktoś już wstawił taką starodawną skrzynię do piaskowego Inbreda,  wygląda to jednak dość pokracznie, jest taka  śmieszna kierownica rozdeptana szosowa i naprawdę duży zinetgrowany bidon ale wali z niego jakimś rozpuszczalnikiem :) Widelec naprawdę robi wrażenie  tylko to siodło dla Hobbitów    :)

Wszystkiego najalepszego, Dziś poniedziałek prawie pierwszy kwietnia, ale wodę można lać :)

z19819334Q,Harley-Ironhead--Ducky--by-Yu

• Mod Team

Doooobre :D

A ja dzis korzystając z resztek holidejów i dobrej pogody pojechałem na szutrowe przeszpiegi.

25529699793_443cb94db0_c.jpg

Jak nie będzie za bardzo żabami praskać przez najbliższe 2 dni to może w sobotę się wypuszczę troche pokłusować  :icon_mrgreen:

Szacunek...

I.

Piękne bezludzie, belzebubi, krzywy horyzont, szczecina żółtozielonego dywanu i wiatr siejący zeszłoroczne kijanki w żabie kałuże !

tymczaassem

Peters-Geekhouse-All-Road-6-1335x892.jpg

i paskudny związany z tym typem haków tylny trójkąt, "de la roweras kopniętas w ass"  Czemu nie ma na rynku  haka co pozwoli przesunąć te suwaki do środka trójkąta i oś koła w linii rurek tylnego widelca ustawiać ? ;)  Pewnie jes ale spawaczom ten się podoba bardziej :D

Peters-Geekhouse-All-Road-1-1335x892.jpg

Jak dla mnie to bardzo fajna (tania) konstrukcja z wielkim potencjałem no i ŻELAZNY. Marka ze wspaniałą historią a nazwa Pin Moutain elektryzuje każdego bikera pamiętającego lata 90 ;-))) , no i seria limitowana. Ja bym brał. Rower który zawsze może się stać pełnokrwistą 29, przełajem i turystykiem.  Jedna z najfajniejszych seryjnych konstrukcji. Jedynie Dragon mu podskoczy z tych seryjnych , ale droższy i nie występuje ze sztywniakiem.

Jutro ma dostarczyć kurier M, udało sie załapać na 1 z 5 chyba w tym rozmiarze.

Z tego co powiedzieli to koniec kwietnia pocz. maja następna dostawa.