Skocz do zawartości

[rowery nietypowe] Faty, Różnokołowce, 29+, MX, Single, Bezprzerzutkowce, Bikepacking/rafting itp...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Kłaniam,

Wpadłem na to zupełnie przypadkiem...

Ramiaki Plug 5 za 130 elżbiet z przesyłką...

http://www.ebay.co.uk/itm/CHARGE-PLUG-5-CYCLOCROSS-COMMUTER-BIKE-BICYCLE-FRAME-BLACK-XS-XL-NEW-FREE-P-P-/252281959721?var=&hash=item3abd2d3529:m:mpqweMj61YbKXVuO5bV0cLA

Szkoda, że bez forka...

Szacunek...

I.

• Mod Team

Tego dirt-dropa chyba tutaj jeszcze nie było (przynajmniej wyszukiwarka nie wypluwa).

Satori Boondocks - oczywiście jest to kolejny z klonów Digest'a, Hiszpańskiej Gejozy, Plażowej Kogi i co tam jeszcze, ale wychodzi na to, że chyba najtańszy (ponoć najłatwiej dorwać w Holandii pod trochę inną nazwą) i do tego dostępny w czarnym i srebrnym macie.

http://www.satoribike.com/pro.php?m=d&pid=112&cid=6&f=2

1411277231.jpg1038560d1451342575-budget-dirt-drop-bars1038558d1451341947-budget-dirt-drop-bars

W sieci krążyły informacje jakoby Cotic miał pozmieniać Eskapadę  Udało mi się coś podpytać:

We do have new Escapades coming in about 4 weeks. We will publish the new colours soon, but the main changes are vertical dropouts instead of horizontal ones and a 10mm lower BB height.

Czyli nie tylko nowy kolorek ale również mała zmiana geometrii no i pionowe haki. 

No się okaże się, zdjęcia pewnie lada dzień.

Bo o ile faktycznie dotychczas zachwali ramy jako "uniwersalne" do singla/planetarek/przerzutek to teraz o ile ciągle będzie można z różnych typów napędu korzystać to jednak oszpeconych napinaczem. 

W przypadku Szczurzyny doszły tylko dwa "eskapadrylowe" kolory (żółty i szary) a podejrzewam że haki pozostaną bez zmian, w końcu polecają tę ramę głównie pod planetarkę (nie wiem czemu ale wolałbym pisać IGH) no i singla. 

• Mod Team

Kłaniam,

I ten koncept mi sie podobywuje. Jak tanio obsłużyć szymańską Szadołe plus z szosowego STI?

http://www.bikerumor.com/2016/02/26/lindarets-x-wolftooth-tanpan-negotiates-shimano-road-shifter-mountain-rear-derailleur-marriage/

Czyli nowy twist w starym koncepcie rolki zmieniajacej uciąg.

Bajer :)

Szacunek...

I.