Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Ale po kij wystawiać tyłek do tyłu w bułkowozie?

Jeden tylko rower dawał mi bardziej zrelaksowane, mieszczuchowsko-bułkowozowe odczucie jak na niego usiadłem.

A był to Stooge...

Szacunek...

I.

• Mod Team
Napisano

Łotewer  :whistling:

Usiadłem, popedałowałem i poczułem się jak na bujaku babuni. Może jego osobiste sztuki są inne, te które probowałem miały bardzo wyprostowaną, bułkowozową pozycję...

Należały do zawodników podobnego mnie wzrostu...

Szacunek...

I.

• Mod Team
Napisano

.. ale linka od hamulca powinna pójść dołem bo tak umiejscowiony hampel przeszkadza w montażu bagażnika.
Ostatnio "przypadkiem" poprzyglądałem się dokładniej za to wspominanemu tu WeekenderDrop'owi:
fairdale-bikes-2016-weekender-drop-black

Za jakąś chwilę powinienem wiedzieć jak z cenami na Pl i dostępnością samych setów rama+wideł. 
Na pewno wchodzi 700x42, gdyby realne 700x45 wchodziło to można by powiedzieć - "wow?!". Nie ma co prawda mimośrodu ani reg. haków ale niezłe geo odbiegające od "trekingowych" ogonów jak w Szpecu, Bombtracku czy nowym pięknym marinie. 
Można by rzec, że z nowym auhorem idzie łeb w łeb, z przewagą tego ostatniego pod względem ilości oczek na widle (ale znów masywniejszym względem Weekendera). 
Tylko czy przyglądaliście się położeniu oczek w Authorze? Trochę nie rozumiem dlaczego są dokładnie "w bok" tak co by torby, bidony wystawały najbardziej po za rower :/

Napisano

. ale linka od hamulca powinna pójść dołem bo tak umiejscowiony hampel przeszkadza w montażu bagażnika.

to, plus linka tylnej zmieniarki

druga wada to cena - 2k$ za samą ramę

innych wad nie widzę :) 

• Mod Team
Napisano

29lb? Kurtka, to tylko minimalnie powyżej 13kg. Dobra, dobra waga. Ciekawe czy z pedałami i w jakim rozmiarze....

I gdzie to wszytko trzymać? I kedy na tym wszystkim jeździć?  :icon_mrgreen:

Szacunek...

I.

• Mod Team
Napisano
OMG....!

Hmmm...

Ale czym się ciąć? Żadnych oczek, przelotek, bagażników, kołysek, slajderów, mimosrodów...

Za to whuk potrzebne sztywne osie  :whistling:

Dla mnie jedynie kolor git i fakt iż posiada tarcze...

Szacunek...

I.

• Mod Team
Napisano

Aaaaa to git  :icon_cool:

Bo już sie obawiałem o Jego Prezesowość :)

BTW, dzisiaj ważenie czemodana, jak będzie zapas to spróbuję ze dwie puszki Goldena przytargać.

... z pozdrowieniami dla Prezesowej :D

Szacunek...

I.

• Mod Team
Napisano

BTW, dzisiaj ważenie czemodana, jak będzie zapas to spróbuję ze dwie puszki Goldena przytargać.

Mój Ty Drogi..ciiiiii ale nawet nie wiesz jak trafiłeś z sedno! Prezesowa ponaleje Ci drugą dokładkę ogórkowej ;)

A co do miłostek, sam jestem ciekaw w czym przyjdzie się zakochać w ten weekend... ;) 
Napisano

Hmmm ciekawe, choć ja się nie zwilżam - w przełajce przesiadłem się z BB7 Rd na Spyre i zauważam iż potrzeba im większej siły aby zablokować koło. Śliczne są i ładne, ustawienie o wiele szybsze, ale jednak wolałem BB7 na tyle że...chce ktoś kupić zestaw Spyre? ;)

POZDRo-:ver

Napisano (edytowane)

Normalnie. Kupujesz, naprawiasz, picujesz i sprzedajesz drożej.

Są też ludzie, którzy zwyczajnie co roku kupują bardzo drogie nowe rowery, a "stare" sprzedają za pół ceny.

Mam kilku takich znajomych, co potrafią kupić rower za 14000, a za rok sprzedać koledze za 5000, bo się znudził i chcą coś innego. Ale to nie częsty przypadek. Żeby sklep zapełnić trzeba kupować rowery uszkodzone i naprawiać. To jasne, że Helmut nie sprzedaje roweru za połowę ceny w idealnym stanie po roku, czy dwóch nie jeżdżenia nim.

Przeglądasz niemieckiego ebaya albo masz dojścia do serwisów, czy innych miejsc, gdzie trafia złom. Kupujesz, naprawiasz, picujesz.

Edytowane przez Mateusz30