Skocz do zawartości

[rowery nietypowe] Faty, Różnokołowce, 29+, MX, Single, Bezprzerzutkowce, Bikepacking/rafting itp...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Przypuszczam, że spokojnie wystarczyło by mi palców na policzenie wszystkich użytkowników FATbajków na tym forum. Skoro nasza administacja tak się rozkręciła to postuluję rozbić ten wątek i utworzyć fora dla:

- crossów

- krossów

- składaków

- przełajek

- maszyn do DH

- maszyn do XC

- maszyn do AM

- maszyn do FR

- 279erów

- 69erów

- 269erów, własciwie dla jednego roweru, ale się liczy

- balbinek

- tandemów

- trójkołowców

- rowerów biegowych

- rowerów stacjonarnych

- rowerów elektrycznych

- hulajnóg

- przyczepek rowerowych

- przyczepek do przewożenia psów

- itd.

Naprawdę potrzebujemy osobnego działu dla FATbike na naszym forum?

Edytowane przez rambolbambol

• Mod Team

i jak go będzie widać! :) tylko trochę drogo wychodzi

Jak chcesz bardzo lekko i "prawie biało" kup cuben na metry i potnij w pasy, jedna opaska będzie ważyła około... tak na szybko licząc w zależności od gramatury materiału... między .... 6,4 a 16 gramów :) cała opaska

Edytowane przez anarchy

• Mod Team

a po polsku: kup cuben :)
ale dla uszczegółowienia (bo chyba nie każdemu net chodzi..) http://www.hyperlitemountaingear.com/technology
tanio nie będzie, ale lekko na pewno :D

a jak za drogo (najbliżej do kupienia..w Niemczech), to pomyślimy o czymś innym. Z tego co wiem to tam ciśnienie jest prawie zerowe więc nie trzeba niczego typu taśma wzmacniania kevlarem :D

• Mod Team

Widzę, że spontaniczny bojkot w toku :D

Jak chcesz tanio to kup sobie taśmę lub kawałek plandeki winylowej. Dotnij jak Ci trzeba, zgrzej żelaskiem lub sklej dobrym klejem który łyka winyl.

Taśma Surly to właśnie zgrzany pasek winylu...

Jak cuś to są nawet winylowe taśmy samoprzylepne dostępne w rozmaitych kolorach. Z tym, że jakoś nie widzę wystajacych przez wycięcia w obreczach placków kleju do którego przylepi się wszystko...

Szacunek...

I.

ishi, co tu za zamieszanie wprowadzasz, co? Na mtbr masz o tym wątek. Nie rób śmietnika.

eeeekhmmmm... przepraszam w imieniu prowokatora  :whistling: dobra koniec OT  :teehee:

Ishi, w tym wątku (bo do tamtego mnie nie ciągnie) - jaki chcesz kolor i ile może to ważyć max?

• Mod Team

Ale to jest urwał jakis ponury dżołk? Czyż nie? Dostepnę pod koniec roku kalendarzowego???

Czy mi sie wydaje, czy jakos tak ledwie połowa stycznia pyknęła???

Surly zaczyna coraz bardziej pogrywać jak na mój gust... Najpierw 2 lata rozwoju i przeprojektowywania DirtWizard'a a teraz "jedyne" 12 miesięcy na doklepanie przyzwoitej ilości zębatek?

Szacunek...

I.

Powitoł

Przeca na fotce surly jest właśnie mocowanie na 5 śrubek ;)

Co je u mnie dyskwalifikuje :)

Gdyby ktoś chciał wesprzeć WOŚP i jednocześnie spróbować grubasa:

http://aukcje.wosp.org.pl/fat-bike-wypozyczenie-roweru-5-dni-negrasport-pl-i1302004

Niektóre zapisy regulaminu mi nie pasują :D

• Mod Team

... i trzeba na nie czekać 12 mieszków :(

Jak by kolega Thor07 oferował 5-cio dziurkowe zębatki pod BCD94 to ja bym baaardzo chętnie zakupił.

BCD104 to tylko szpetne cztery dziury...

Jakie na ten przykład? Odbiór w miejscu wypożyczenia? Nie bo to lokalnie dla Ciebie... Czyli co?

Szacunek...

I.