Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie chciałbym za dużo wydawać bo to głównie rower na zimę/commuter miałby być, cena Pompino jest ok. Planet X nie ma poziomych haków.

Jest jeszcze All City Nature Boy, ale troche poza limitem

• Mod Team
Napisano (edytowane)

Już kilka razy się wyprzedawały i wracały do sprzedaży, więc niedługo chyba powinna wrócić na półki. Ostatnie 2 albo 3 rzuty w kolorach czarnym i białym.

Edytowane przez adamos
Napisano

Doszły kółka!  :sorcerer:

Pierwsze wrażenia dobre.

Obręcze wewnątrz maja 74, a na zewnątrz 80 mm, anodowane na czarno z wycięciami włącznie, ścianka ~1,5 mm.

Szprychy proste 2.0mm, nyple stalowe

Przód: 1,483kg

Tylne: 1,702kg

Piasty to Quanta - co siedzi w środku powiem niedługo bo muszę zrobić dogłębniejszą inspekcje

fat_24.jpg

• Mod Team
Napisano

Ale, ale... Czy mi się zdawa, czy przednia piasta jest na standardowe 100/110mm?

Szacunek...

I.

PS Kuźwa... Co to za piasta na tym logowym zdjęciu??? Bo chyba nie ta ze zdjęcia całych kół? Bo coś mocowania tarczy nie widzę confuseddotcom...

• Mod Team
Napisano

hmm, Ivanu, wg mnie zdjęcie w amorze zdjęte z netu poglądowe, a na pierwszej foto piasta z tych grubszch raczej. He he jak by dali pod zwykłego amora w którego nie wchodzi 4" opona hehehe

Napisano

Niby wygląda jak "Quanta" ale kitajce piszą że jednak "Quanto" -

A cholera wie, te moje maja 135/170mm i maja takie logo jak dałem na tym poglądowej focie.

Z zewnątrz jakość obróbki CNC i malowanie jest bardzo przyzwoite.

• Mod Team
Napisano (edytowane)

A mnie, w google, te kszoki m.in. taką grafikę wywaliły. Więc jakieś ryzyko w użytkowaniu może być. :D

103235blwjblcza8wt7bre.jpg

Ibis także wpisuje się w trend szerokiej obręczy - węglowe 941 (szczegóły na mtbr)

Przy okazji machnęli fajną wizualizację.

Ibis_Wheels_Multi2.jpg

A tak przy okazji, to Spec - Specem, Hunter - Hunterem, ale te obrazki wywalają z fotela. Fotograf przeszedł na jakiś inny level. ;)

Polecam: http://www.pinkbike.com/news/the-steps-to-adventure-clif-bar-hunter-shandro-2014.html

p5pb11628956.jpg
p5pb11628924.jpg

Edytowane przez adamos
  • Mod Team
Napisano

Adamos, Tobie takie rzeczy się nie zdarzają, ale hmm no jak by to powiedzieć, o Ibisa rafkach NAWET bB pisało kwartał, pół roku temu?
ps: patrząc od jakiegoś czasu w jakim kierunku idzie MathH i to jego "gotowanie herbaty do kamery" zastanawiam się kiedy Specialized ODKRYJE ideę bikepackingu.. tfi.. specpackingu znaczy się ;)

• Mod Team
Napisano

o Ibisa rafkach NAWET bB pisało kwartał, pół roku temu?

Hmmm, nie przypominam sobie żebym o nich wcześniej coś słyszał, albo może też i w bB czytałem i zapomniałem. W każdym bądź razie info z mtbr świeże, a i tutaj chyba też nie było. :)

Niech tam Spec sobie odkrywa co chce, ale dla mnie to odkryciem są te fotografie. Miaaazzzga...
  • Mod Team
Napisano

Niech tam Spec sobie odkrywa co chce, ale dla mnie to odkryciem są te fotografie. Miaaazzzga...

Zgadzam się w 50%, tych drugich pięćdziesięciu, kolorowych ;)