Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no to ja już wiem co mi tak tyka koło ucha zadka

No tobie prezes to jakby przesunąć kolo 3mm w tyl to byś poczuł że "ogon dłuższy' :) 

• Mod Team
Napisano

Ivan santana to amelinim?

Kurtka, coś mi sie pozajaczkowało. Przeczytałem "Santana", pomyślałem "Venatna" i stad to amelinum :rolleyes::huh::wacko::blink:

V-ki są w porządku!

Ofkors :P

Szczególnie jak jest morko, błotniście, z góry i jeszcze nie dajpaniebożeiallahu trzeba hamować.

OBRĘCZÓWKI MUSZĄ WYGINĄĆ!!!!

Szacunek...

I.

Napisano

można dorzucić do tego jeszcze klamkomanetki szosowe

Rafale, może takie cóś by Ci podpasowało:

frt_travel_agent.jpg

można by dalej bez beretu+trochę bezpieczniej :) 

• Mod Team
Napisano

Thomaszu :)
Rozwiązanie już jest, stoi sobie to to u mnie na werandzie i czeka na pomalowanie ramy. 
Miałem pójść tą drogą co te agent travele które pokazałeś ale wkurza mnie: primo wizualna strona, drugie primo  - latanie na boki, dyndanie, klekotanie (a w wersji późniejszej czyli dysku - montaż do ramy), trzecie primo to opór -co by nie mówić - taki ślimaczek, opór na śrubce itd...
No to posiedziałem 3 wieczory i zrobiłem sobie z alu "pchełkę". Na razie wygląda jak zawszona wsza paskudna lub wytwór chorej wyobraźni karmionej paprykarzem, ale działa! Mogę odsunąć spokojnie klocki V-ek około 2 mm od obręczy, jest szybki odcisk i niezła siła (na tyle niezła, że pasowało by wstawić retro bustera). Cały czas przy zwykłych klamkomanetkach shimano (stare RX100)
Jak objeżdżę to dobrze w terenie to zaniosę do frezera do zrobienia i w świat kto chętny ;)
Minus taki, że pasuje do shimano i nie do srama.

Napisano

zaraz zaraz, bo już się gubię.. to prezes będzie na v-kach pociskał?  :woot:

a tak na serio, zapodaj jakieś foty tego patentu o ile to nie TOP SECRET

• Mod Team
Napisano (edytowane)

...no będą Vki na razie, przecie rama stara :(
Miały być canti, ba! nawet czekały sobie wypolerowane...
(tu zdjęcie jeszcze z prac rok temu, prawa przepolerowana, lewa strona nie, ktoś chętny?)
1.jpg

Ale.. raz, że mi WSZYSCY odradzali canti, a dwa - miałem "przyjemność" posłuchać jak chodzą canti, teraz na Paprykarzu. Słuchać można z daleka, bardzo daleka :) A że zalegają stare dobre szare V-ki xtra (które nota bene 3 lata temu jeszcze mocno ujeżdżałem na co dzień) to się wk..zdenerwowałem i połączyłem jedno z drugim (znaczy się STI i Vki).
Naprawdę, nie ma co jeszcze pokazywać, Ci co widzieli mogą zaręczyć, że zdjęcie nie mówi nic. Dosłownie. Mały (koło 12-15mm) kawałek rżniętego i nawet nie szlifowanego (nie wpsomne o polerce) alu.
Aha, zwykłych mini V nie chcę, niektóre opony 42c nie wchodzą nie mówiąc o nano 29x2 (na przód).

ps: .. będzie pociskał, aż: zdecyduje, że to geo jest dla niego, że mu taki rower naprawdę potrzebny, trzy - jak zbierze środki na przeróbkę u Rychtarskiego (lub nową ramę). Bo to, że tylko tarcze to nawet Ivan nie musi mnie przekonywać :D

Edytowane przez anarchy
Napisano

@thomasz  - myślałem nad tym (ciekawe czy w PL gdzieś to dostać można, ew jak to się u nas nazywa) , ale w 'międzyczasie' prezes zapowiedział 'że ma pomysła', więc grzecznie czekam ;)

a propo - to ma jakąś magiczną moc że można bez beretu nadal jeździć ? ;)

a potrzeba mocy jest, bo o ile na SP  dawało radę latać bokami po błotku i liściach, to ostatni tydzień w miejskich warunkach na mokrych obręczach już wieje grozą czasami, nie ma już co myśleć o awaryjnym, mocnym hamowaniu;)

(na innych klockach co prawda, ale te używane na SP wyzionęły ducha)

@Ivan - to nie odwaga tylko pewnie głupota , ja tam ogólnie bojaźliwy jestem :D

• Mod Team
Napisano

tak, po prawdzie to ja na stallovy bez bereta wpuścić nie powinienem...
Dobrze, że masz perfekcyjnie opanowaną technikę ślimaka ;)

Pomysł jest, prototyp jest, pióra w ramie rozgina (jednym palcem).
Cierpliwość jest cnotą

Napisano

@Tofi   jeśli dopuszczasz 'później' montaż łącznika  to  znam kilka osób które bardzo precyzyjnie , w czasie 6-8 sekund  takie 'miejsce przewleczenia brzeszczotem dla Ciebie uczynią' :D

Napisano (edytowane)

swego czasu klamki XT 90-93 miały takie serwo które przy canti rozginało ramę http://www.wundel.com/xt7f_grossbild.html

a i cannondale miał taki piękny obrotowy patent do canti mocowany przy widełkach ;-))  http://fcdn.mtbr.com/attachments/brake-time/618589d1307533255-cannondale-f700-f600-bridge-cable-old-cantilever-img_7854.jpg

Edytowane przez woojj
Napisano

Pomysł jest, prototyp jest, pióra w ramie rozgina (jednym palcem).

Liczę że się tu tym pochwalisz. Mz. było by to naprawdę coś gdyby to dobrze działało i było długowieczne

• Mod Team
Napisano

I w takich sytuacjach wychodzą największe tajemnice firmy: ile tak naprawdę sprzedaliśmy rowerów :)
531 rowerów na 85% globu zasypanego na 2 metry puszystym śniegiem....(bo reszta to pustynia i bagna).. czy to jest dużo?

• Mod Team
Napisano

85% globu zasypanego na 2 metry puszystym śniegiem....(bo reszta to pustynia i bagna)

???

czy to jest dużo?

Ale jeśli chodzi o rynek gruboli, to ten Koń jest chyba jednym z największych paździerzy. W mojej ocenie zupełnie im ten rower nie wyszedł.
  • Mod Team
Napisano

rower może nie, ale wideł i owszem :)

anarchy, dnia 21 List 2014 - 3:42 PM, napisał: 85% globu zasypanego na 2 metry puszystym śniegiem....(bo reszta to pustynia i bagna) ???

no faty robią taką karierę, że prawdopodobnie tak właśnie wygląda cały glob (z kosmosu widać lepiej), tylko mu tu na ziemi polskiej jesteśmy 20 lat za Afroamerykanami - łąki, pola, lasy zamiast jakiś pustyń, bagien i zasp śnieżnych :D 
  • Mod Team
Napisano

no faty robią taką karierę, że prawdopodobnie tak właśnie wygląda cały glob

aaach, nie złapałem ironii

ale wideł i owszem

jeśli to aluzja do mnie, to...zerknij tutaj. :)