Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

LOL!!!

na razie proces twórczy nieco w zamrażarce, ale jak tylko Białka zacznie znowu mamonę do domu przynosić startujemy z całym wypiardem :)

Szacunek...

I.

• Mod Team
Napisano

Hehe, Ivan czyżbyś myślał o wymianie zhiszpanionego Peżo na coś bardziej monsterowego? ;)

Author super! Bardzo mi się podoba ta rama, byle tylko nie pozostał konceptem.

A tego IF widzieli?

vxkhup.jpg

• Mod Team
Napisano

nie widział
haki przytaczanych przez Ivana paragonistów, kolorek choć czarny, z wyczuciem ożywiony, ładnie
Co mnie się rzuca w oczy, że jakiś taki skurczybyk zwarty i krótki - macie podobne wrażenie? Pod jakiegoś Karła Paprykarzowego? hehe

• Mod Team
Napisano

przepraszam, ale wiezienie po asfaltach na połedniu Francji 24 litrowego plecaka (nawet niech zwie się ultra) jest przejawem ludzkiej głupoty :)
nie wiem czy to dowód na odchudzanie bagażu czy swoich możliwości umysłowych...

• Mod Team
Napisano

Rzecz gruba fakt, ale tak gwoli ścisłości pomimo wielkości wyczynu i szacunku do obieżyświatów, z tego co przeglądnąłem na szybko - mało ma to wspólnego z bikepackingiem ;)

• Mod Team
Napisano

Czytałem, pierwsze miejsce gdzie zaglądnąłem to "sprzęt", a tam: 
"Adela: Crosso Expert Big z tyłu, Crosso Expert Small z przodu oraz worek zakręcany Crosso Classic na bagażniku.
Sakwy niestety nie sprawdziły się. Po dwóch latach okazało się, że przeciekają:(
Kris: Ortlieb Back-Roller City oraz plecak 30L na bagażniku zamiast worka."

No i to (powiedzmy brzydko) klasyczni sakwiarze bez względu czy jechali terenem czy szutrem, piachem czy asfaltem. Nic im nie ujmując, po prostu hasło bikepacking zaczyna być podciągane pod wszystko i za chwilę zrobi się tak modnym słowem jak all mountain czy ęduro.
Bikepacking w swej pierwotnej, "czystej" formie to pakowanie roweru, na ogół w wersji minimum, do toreb, sakw BEZ UŻYWANIA BAGAŻNIKÓW. Czysty rower plus torby. 
Wyrósł z potrzeb pakowania się w trudne tereny gdzie klasyczne sakwy się nie sprawdzą (wąsko, noszenie roweru, rowery w pełni amortyzowane). Drugim głównym powodem był lightpacking czy minimal. Co by nie mówić - torby bikepackingowe to NAJLŻEJSZY SPOSÓB PAKOWANIA. Takie "typowe" 35-40l bagażu wychodzi lżej nawet od wysokiej klasy plecaka - Dakine, Evoc czy deuter (nie licząc ultralekkich od małych manufakturek), o sakwach z bagażnikiem nie mówiąc.

Przyznam, że czasem popada to w skrajność, jak np tutaj :)
biketext.jpg
gdzie spokojnie można było założyć lekkie sakwy i wszystko sensownie i ładnie popakować.

Napisano

może coś z innej beczki.

rower może i typowy ale nazwa...

s3b8i2.jpg

przynajmniej wiadomo do jakiego akwenu takiego delikwenta umieścić jeśli odmówi współpracy

• Mod Team
Napisano

może wróćmy na ciekawsze tereny...
zintegrowana sztyca, pięknie singlowo, stery od Krzyśka, klasyka pod tyłkiem, w dodatkach amerykańcko a smaku włoszczyzny dodaje columbusa stal i kolor bianchi celeste
...i tylko odpowiedź na pytanie "kto to zrobił" umieszczono dyskretnie ;) wow!
IMG_3195.jpg

ps: spójrzcie na profile widelca zaraz nad hakami-co za filigrany!

• Mod Team
Napisano (edytowane)

ładny s######iel, nie traktował bym go jako anorektyka ale rower o ... trwałej ramie i komponentach ;) (anorektyk nie stosuje mostka thomsona! całe 155 gramów)
i te..rączki oury.... jak dobrze pójdzie będę miał pod choinkę od Św.Mikołaja aka Lorda Kazafazy ;)
miałem w ręku, dotykałem - LOrd przywiózł w worku z fantami na Paprykarz (a wygrał je .. Adamos na Stallovym)
.. i nie wiedziałem, że trzymam odrobinę kultu w dłoni. Człowiek to jest jednak zacofany burak :)

ps: tytan też pęka ;)

Edytowane przez anarchy
Napisano (edytowane)

a opowiesz jakie połamałeś, jak pękły  i z czego były ? :)

Ostatnie 2 sezony zakończyłem skasowaniem dwóch fulli Author A-Ray (6061) no i niby pancernego Rotwilda C1.FS (7005). Ten ostatni w prawdzie po dzwonie no ale też się liczy.

BTW. Kolejna przyszła, oby niedoszła ofiara wczoraj zaczęła przypominać coś na kształt walca :)

fat_frameset_03.jpg

Przede mną chyba największe wyzwanie. Koła.

Edytowane przez ishi