venom2000 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Bardzo duży wybór obuwia w sklepach http://www.airbike.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Tylko że rozmiarówka 40-41. Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 To co jest na stronie nie jest faktycznym odzwierciedleniem tego co mają w sklepach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amek87 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Witam, dzisiaj testowałem pierwszy raz w życiu SPD'ki - Shimano M088 i do tego pedały M520. Szczerze mówiąc troche się bałem - nigdy wcześniej nie jeździem "przypięty", kumple gadali, że gleba będzie na bank. Nie było. Jednym słowem - MIAZGA. Komfort, osiągi, zero obtarć, bezproblemowo się je wpina i wypina. Jakość wykonania - bardzo dobra. Przeniesienie mocy w szczególności pod górkę +100%. Dawno taki zadowolony z "rowerowego wydatku" nie byłem, zaraz ubieram rajtuzy i idę dalej pohasać bo wciąż mało . Pozdrawiam. P.S. Na allegro znalazłem w moim rozmiarze 41 za 315 zł z wysyłką, pedały niecała stówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Bądźmy realistami 15% max przy vmax do 10% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shortee Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Bądźmy realistami Bardziej chodziło o to, że pracuje 360 stopni. Też jak przesiadłem się na SPD to takie miałem wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mumineek83 Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Bardziej chodziło o to, że pracuje 360 stopni. Też jak przesiadłem się na SPD to takie miałem wrażenie. Ja za pierwszym razem też nie mogłem się nadziwić jaka jest różnica w jeździe (na plus!) i przyspieszenie jakie można uzyskać! Dodatkowo polepszyły się możliwości podjazdów pod wzniesienia.Najlepszy zakup, poza rowerem oczywiście :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unknow1 Napisano 7 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Ostatecznie wybór padł na Shimano M088 za 277 zł. Jutro powinna już dojść przesyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 To co jest na stronie nie jest faktycznym odzwierciedleniem tego co mają w sklepach pytałem emailem czy byłyby dostępne te rozmiary 087, ale napisali że nie posiadają i zasugerowali 088 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 dzisiaj testowałem pierwszy raz w życiu SPD'ki - Shimano M088 I u mnie na tychże stanęło :-) Czekam na przesyłkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 a co myślicie o tych vermontach ? bo będę się niedługo przerzucał z shimano m181, a drugich takich nie dostanę .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Fajne mają ceny te Vermonty. I ładne są. Ale stosunkowo mało userów co by konkretniejsze opinie były. Jak na razie spotkałem się z chyba 3 opiniami na TAK i jedną na NIE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amek87 Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Panowie, którzy wybrali M088 chętnie posłucham Waszych opinii na ich temat. P.S. Ja tak potargałem w dwa dni kopyta na tym sprzęcie, że teraz leżę i bolą mnie mięsnie, o których wcześniej istnieniu nie miałem pojęcia. Ogień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unknow1 Napisano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Panowie, którzy wybrali M088 chętnie posłucham Waszych opinii na ich temat. P.S. Ja tak potargałem w dwa dni kopyta na tym sprzęcie, że teraz leżę i bolą mnie mięsnie, o których wcześniej istnieniu nie miałem pojęcia. Ogień. Moje buty właśnie przyszły. Wyglądają naprawdę solidnie, postaram się je przetestować najszybciej jak będę mógł, jeszcze tylko pedały muszę kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max90 Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Witam. Postanowiłem podpiąć się do tego wątku z moim pytaniem. Otóż rowerem przejeżdżam tygodniowo do 150 km, czasem więcej,głownie po mieście, w weekendy czasem po leśnych duktach rowerem trekingowym . W tym roku chciałbym przestać jeździć w zwykłych adidasach, znalazłem takie buty http://allegro.pl/rowerowe-buty-mtb-gorskie-vemont-spd-spinning-s-42-i3085648337.html. Co nożecie mi o nich powiedzieć, czy dla takiej osoby jak ja będą dobre ? Możecie polecić mi też inne, powiedzmy do 250 złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amek87 Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Witaj, Twój link do allegro nie działa. Edit: Działa, tylko trzeba kropkę na końcu usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Mam takich jedną parę i polecam je bo bardzo dobrze się w nich jeździ,stopa jest dobrze trzymana bo mają dobrą klamrę i solidną budowę plus rzepy,przewiewne i cena jest bardzo dobra na nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Ja się zastanawiam czy kupić buty i system czy nie. Jeżdżę ok. 40 km. dziennie po dość równym terenie, w większości miejskim. Tempo raczej szybkie niż spacerowe. Po lekturze internetowych artukułów jakoś nie mam sprecyzowanej opinii. Jedni piszą że tzw. spd to super sprawa a inni, że kolana, że bez różnicy itd. Niestety nie mam od kogo pożyczyć, żeby sprawdzić organoleptycznie. Napiszcie proszę czy przy takiej (mojej) jeździe odczuję różnicę jeśli wskoczę w buty i system spd i jeśli tak to jaką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amek87 Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Witaj, moja "codzienna" jazda po aglomeracji wygląda dokładnie tak samo jak Twoja, którą opisałeś. Dodatkowo czasem w teren wyskoczę. Najmocniej czuję różnicę na podjazdach, natomiast na prostej również da się odczuć "skok mocy". Chociażby dojeżdżając do pracy mierzony czas był krótszy o niecałe 3 minuty niż zazwyczaj na dystansie 14km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skraf Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Jeżdżę od tego roku z systemem SPD. Dwie gleby już zaliczone dziennie(w tygodniu) robię ok. 40km, zaś w weekend lubię sobie na pół dnia wyjechać gdzieś. W każdym razie - różnicę czuć bardzo. W pierwszym momencie zdziwiłem się co potrafią zdziałać takie buty i pedały. Z mojej strony mogę tylko polecić, nawet jeśli mają służyć w większości do jazdy miejskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 A czy określenie z tematu wątku "pierwsze SPD" ma znaczenie ? Czy są jakieś cechy które należy brać właśnie przy pierwszym zakupie systemu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 tak-nie kupuj wersji sznurowadłowej, najlepiej od razu iść w klamrę, choć rzepy też są podobno mocne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skraf Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 @up Mam rzepy i bardzo chwale. Pokonałem już parę trudnych podjazdów i nie odczułem żadnego dyskomfortu, czy rozpinania się tych rzepów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toto Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 m088 to model na 2013 rok, m087 były na 2012...oba modele niewiele się od siebie różnią, m087 jeszcze da radę znaleźć w dość korzystnych promocjach, m088 gorzej, ale przedział cenowy jest spory, od ok. 270zł do nawet 350zł dlatego warto poszukać, niektóre sklepy wołają więcej za duże rozmiary, co u mnie jest istotne, bo m088 kupiłem w rozmiarze 49...rozmiarówka zgodna z danymi w tabeli które podaje shimano, czyli nic tylko mierzyć swoją stopę...co do jakości wykonania to przyznam że jestem pod wrażeniem, estetycznie wykonane, nie pobrudzone klejem w miejscach łączenia podeszwy z butem, moim zdaniem bardzo dobry zakup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amek87 Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Witam, jak ja tydzień temu szukałem to właśnie dziwnym trafem najdrożej wychodziły te w moim rozmiarze - 41. Na codzień buty, które noszę też w takim rozmiarze leżą na nodze tak samo. W innych przypadkach może być różnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.