gomez Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Witam. Mam do was pytanie odnośnie hamulców z tej aukcji http://allegro.pl/hamulce-shimano-xtr-br-m988-trail-nowe-p-t-komplet-i3036166885.html - czy wystarczy zamienić przewody z prawego na lewy i będzie europa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Tak przłożyć, odpowietrzyc i cieszyć się fantastycznymi xtr-ami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomez Napisano 26 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 a czym się rożni wersja trial od race tylko mechanizmem servo wave Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 z tego co się orientuje to trial ma okładziny z radiatorami i regulacje w postaci pokrętła odległości klamki od kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Ci co używali obu wersji twierdzą że traile są mocniejsze. Ja porównania nie mam ale na pewno wersja xc tych hamulców nie jest bardzo mocna. Hamulce z powodu mechanizmu servo różnią się zachowaniem dźwigni, która w xc jest twardsza i działa bez efektu "pompki". Jeśli ostrożnie wyciągniesz przewód z korpusu dźwigni to nie będziesz musiał odpowietrzać hamulców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 A tak w ogóle to dlaczego na wyspach mają odwrotnie hamulce? Bo chyba nie ma to związku z ruchem lewostronnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Ma - bezpieczniejsze skręcanie w lewo bądź w prawo, odpowiednio dla ruchu prawo- i lewostronnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomez Napisano 27 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 a jak wygląda odpowietrzanie chodzi mi o dostęp do zbiorniczka wyrownawczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 a jak wygląda odpowietrzanie chodzi mi o dostęp do zbiorniczka wyrownawczego potrzebny jest taki lejek http://allegro.pl/lejek-do-odpowietrzania-hamulca-tarczowego-shimano-i3055735765.html który wkręca się w klamke po uprzednim odkręceniu śrubki bliżej dźwigni w zbiorniczku wyrównawczym, potrzebna jest strzykawka olej mineralny i dwa wężyki, a jak sie to robi znajdzesz w manualu na stronie shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.