Gregor Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 Tak jak w temacie - poszukuje licznika z Sigmy (nie koniecznie ale byloby fajnie) do 60 zl.... Wiem ze mozna za taka cene kupic cos ok, tylko nie wiem cio..... Blitzer mi cos polecil ale jak zwykle posialem gdzies link.... Nie wazne czy bedzie z allegro czy z jakiegos sklepu int. (chyba ze ktos z was jest z oswiecimia to mozecie mi polecic jakis sklep i typ licznika). Z gory dzieki
Gość Gość Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 Ostatnio na allegro kupiłem sigmę BC 906 za 61,50 zł łącznie z przesyłką (licznik 55 zł, przesyłka 6,50 zł). Myślę, że to dobry wybór w tej cenie.
thrackan Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 Polecam tę Sigmę. Używam jej od stycznia. Nawet przy -19 stopniach spisuje się dobrze (tylko wolniej zmienia się obraz na LCD). I jest piękna po prostu.
majster Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 http://www.probikes.pl/index.php?item=314 tez tanio, chociaz wiadomo- drozej niz na allergo
Blizzard Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 Ja mam sigmę BC401 Bajerów nie ma ale za to dobrze mi służy już w drugim rowerze
Gregor Napisano 23 Kwietnia 2006 Autor Napisano 23 Kwietnia 2006 Zapomnialem wczesniej dopisac: Dla mnie licza sie tylko ponizsze funkcje: 1) Aktualna predkosc 2)predkosc maxymalna z przejazdu (czy jakos tak - chodzi o to, zebym po zatrzymaniu mogl sprawdzic ile najwiecej na godzine jechalem...) 3) Calkowity dystans (od zalozenia licznika) 4) Zegar To tyle - jak licznik bedzie mial te funkcje - biore Ps: JAk mi is ejeszcze cos przypomni to napisze. I prosba - jak mozecie to dawajcie linki bo tak jak ktos mi napisze typ to ja se moge zapomniec a link dam do zakladek
stasiek Napisano 23 Kwietnia 2006 Napisano 23 Kwietnia 2006 A może coś takiego http://www.allegro.pl/item98741827__liczni..._abpokazja.html :wink:
thrackan Napisano 23 Kwietnia 2006 Napisano 23 Kwietnia 2006 http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/658 to opis tej sigmy bc 906
TomekW Napisano 23 Kwietnia 2006 Napisano 23 Kwietnia 2006 Ja sobie zakupilem Sigme 800 , model 2005 . Dalem za niego 40 zl i jestem zadowolony Na allegro widzialem identyczny za 43 zł
naiLo Napisano 23 Kwietnia 2006 Napisano 23 Kwietnia 2006 kupiłem ja ostatnio w poniedzialek powinna przyjsc wiec zobacze cio to za cudo....
lis Napisano 23 Kwietnia 2006 Napisano 23 Kwietnia 2006 a ja polecam taką sigme http://allegro.pl/item98950340__bez_kabla_...s_nowy_abp.html mam taki sam model tyle ze z kabelkiem i słuzy już 3 rok, cena bardzo kożystna
QWEY564 Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 Ja kupiłem ostatnio sigmę 906, dałem za nią 78zł w rowerowym... Wiem że na allegro chodzi ona poniżej 60zł ale ja potrzebowałem szybko licznika no i musiałem trochę przepłacić ale wg mnie jest ona warta swojej ceny... Ewentualnie 506 <- dobry, prosty licznik
Gregor Napisano 24 Kwietnia 2006 Autor Napisano 24 Kwietnia 2006 Wiadomosci z ostatniej chwili: Kupilem w rowerowym licznik, koszyk na bidon i bidon authora Licznik CatEye Velo7 model CC-FR7. Przyjechalem, zakladam - zalozone ok. Nie pokazuje predkosci ale wyswietlacz dziala, mozna przelaczac funkcje.. Wujek powiedzial ze wszystko dobrze zrobilem (zna sie na bikach) i jego qmpel (spec od licznikow) tez mowil ze dobrze zalozylem licznik, potem wklepal do licznika rozmiar kola i dalej nie pokazywalo predkosci... Mowili ze Musi byc cos z kablem.... Czy cos zrobilem nie tak czy licznik jest spier...psuty fabrycznie?? Piszcie szybko bo mam w srode jechac oddac licznik do reklamacji (jutro nie moge bo MARSZ ZYWYCH w oswiecimiu i pozamykane drogi) PROSZE O SZYBKIE ODPOWIEDZI !!!!!!
Gregor Napisano 25 Kwietnia 2006 Autor Napisano 25 Kwietnia 2006 Ok juz dziala Powod? Magnes nakladany na szpryche byl za daleko od tego czegos co jest na widelcu przymocowane...
Khailor Napisano 26 Kwietnia 2006 Napisano 26 Kwietnia 2006 Dziś zawiozłem swój rower do serwisu i w oczekiwaniu na koniec naprawy pojechałem do sklepu sporotwego i zakupiłem licznik Sigma BC 500. Następnie pojechałem odebrać rower i przy okazji założyć zakupiony włąśnie nowy element mojego roweru... Na miejscu okazało się, że brakuje magnesu, tak więc musiałem wrócić do sportowego, gdzie dali mi magnes, ale od jakiegoś innego licznika :/ zamontowałem go 3 mm od widelca, czyli tak jak mi polecili, ale działa mi tylko stoper :/ co zrobić?
Gregor Napisano 26 Kwietnia 2006 Autor Napisano 26 Kwietnia 2006 Jedz do tego sklepu zpier... ich za to ze ci dali zly magnes i ządaj o inny, dzialajacy licznik!!!!!!!!! Co oni sobie mysla ze z frajerami maja do czynienia?
Khailor Napisano 26 Kwietnia 2006 Napisano 26 Kwietnia 2006 No i chyba tak zrobię :/ tylko, że do tego sklepu to mam jakies 16km, a nie wiem czy tata nie będzie miał innych zajęć niż wożenie mnie w tą i z powrotem... jeszcze coś tam spróbuję pokombinować... może jest źle ustawiony? chociaż pan serwisant mówił, że rozmiar koła jest już wprowadzony automatycznie... ale skoro działa stoper, a włącza się tylko wtedy gdy zaczynam jechać, to może nie jest tak najgorzej i da się coś jeszcze zrobić...?
Khailor Napisano 27 Kwietnia 2006 Napisano 27 Kwietnia 2006 Dobra, już działa ;] sam nie wiem jak się naprawił... dziś włożyłem go do tej "centralki" na kierownicy, zacząłem jechać i ku mojemu zaskoczeniu i ogromnemu zadowoleniu licznik wskazywał moją aktualną prędkość ;] wydaję mi się, że to pan serwisant nie miał racji mówiąc mi, że rozmiar koła jest już tam ustawiony i to właśnie dlatego wczoraj licznik mi nie działał... przepraszam za kłopot według mnie Sigma BC500 to dobry licznik, szczególnie dla osób, którym nie potrzebne są jakieś kosmiczne funkcje... no i wygląda całkiem ładnie
Shogun Napisano 27 Kwietnia 2006 Napisano 27 Kwietnia 2006 A ja mam pytanie: czy wszystkie liczniki sigmy przy zerowaniu usuwają z pamięci wartości wszystkich parametrów. Czasem chciałbym np. zmierzyć prędkość max na jakiejś drodze, ale kasując aktualny max kasuje mi się TRP, AVS i STP. Kiedyś miałem 2 liczniki innych firm i można było zerować wartości indywidualnie.
Gregor Napisano 27 Kwietnia 2006 Autor Napisano 27 Kwietnia 2006 Moj kumpel kiedys mial jakis licznik z sigmy (badziewny ale sigma ) i jak on chcial zkasowac jedno, to drugie mu zostawalo, ale kazdy licznik jest inny wiec nie wiem. Ps: Ja tez mialem licznik (chyba tez Sigma) ale juz nie pamietam jak tam bylo ) PZDRower
Norbert1993 Napisano 2 Listopada 2006 Napisano 2 Listopada 2006 weż sigmę bc-906 dzisiaj kupiłem za 60 zł ustawiłem wszystko no i fajny licznik ładny no i dobry
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.