Skocz do zawartości

[Trening] Do szkoły

miki111390

Rekomendowane odpowiedzi

50km w jedna stronę czy tam i z powrotem ?

Poza tym jakim rowerem chcesz to robić, zwykłym marketowym za 600zł ? Trenujesz/jezdzisz regularnie? Spodziewam sie ze po 3 dniach nie będziesz mógł patrzeć nawet na rower. Poza tym nie wiem jakie tam u was panują zwyczaje ale osobiście współczuje twoim kolegom i (głównie) koleżankom z klasy, którzy będą koło Ciebie siedzieć przez cały dzień.

Więc tak, rowerem jeżdzę nie od dziś, dystans ten to droga w obie strony, jazda rowerem jest moim ulubionym zajęciem i nie sądze aby po jakiś czasie wstręt do tego typu rozrywki mnie dopadł. Jeżdzę dobrym Treekingiem. Nie męcze się tak szybko, a tym bardziej poce.

No przydałoby się wziąć prysznic po dojeździe. Spocić się zawsze spocisz i to może być uciążliwe dla otoczenia. Sam dojazd pewnie pójdzie szybciej niż autobusem, kondycję tlenową na wycieczki też można zbudować. Ale na jakąś zaawansowaną kondycję bym nie liczył, bo na dojazdach z reguły jeździ się dość spokojnie.

Ja cały sezon od wczesnej wiosny do póznej jesieni jeżdże do pracy rowerem codziennie w dwie strony 42 km i uważm że systematyczność i zacięcie daje bardzo dobre efekty jeżeli chodzi o kondycje. Oprócz tego w wekendy tez jeżdże spore dystanse ale juz w leśnym terenie. Wiadomo że są kryzysy zwłaszcza jak jest do du.... pogoda ale samozaparcie to podstawa. Więc nie ma sie co poddawać tylko jezdzić, jezdzić i jeszcze raz jezdzić. :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...