zekker Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Wiem, znowu marudzę Nie wiem czy macie możliwość wybierania jakie reklamy są wyświetlane, ale ostatnia seria jest bardzo migająca i po prostu denerwująca. Rozumiem, że za coś trzeba utrzymać forum, ale jak się da to kontrolujcie co Wam podsyłają. Takie agresywne migające tylko skłaniają do użycia jakiegoś blokera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Root Admin Mieciu Napisano 26 Lutego 2013 Root Admin Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Chcesz stosować adblocka? To jak forum przetrwa? Nie pobieramy za nic opłat, a jednak ktoś to wszystko utrzymuje, od domen i serwerów, po licencje. Na temat blokowania reklam znajdziesz w sieci szereg argumentów, dlaczego nie należy tego robić. Jeżeli ludzie zaczną to masowo stosować, nie tylko forum, ale tysiące innych stron przestaną istnieć, więc trochę wyrozumiałości. Zauważ, że nie stosujemy w ogóle żadnych popupów, wyjeżdżających z boku okienek itp, a możemy, mamy propozycje od sieci afiliacyjnych. Nie chcemy denerwować tym użytkowników i utrudniać przeglądania stron. Staramy się, żeby te reklamy były jak najmniej uciążliwe. Swoją drogą, jedyną aktywną teraz kampanią jest szumgum i nie widzę, żeby banner migał. Pozostałe to google i są dostosowane do treści, które przeglądasz w sieci, chodzą za Tobą ciasteczka reklamowe stron, które odwiedzałeś, a potem TY masz serwowane właśnie takie reklamy. Więc WIĘKSZOŚĆ pretensji możesz ewentualnie mieć tylko do siebie. Szybka porada - wyczyść ciasteczka i tmp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Zauważ, że nie stosujemy w ogóle żadnych popupów, wyjeżdżających z boku okienek itp, a możemy, mamy propozycje od sieci afiliacyjnych. Nie chcemy denerwować tym użytkowników i utrudniać przeglądania stron. Staramy się, żeby te reklamy były jak najmniej uciążliwe. Teoretycznie możecie w praktyce nie, ponieważ w takim przypadku stracilibyście więcej niż zyskali. Ludzie mogliby masowo zacząć stosować Adblocka (popupy wkurzają jak mało co...). Ja używam Adblocka, ale na forum mam go wyłączonego wyłącznie z tego powodu, że reklamy są mało uciążliwe, a cześć przychodów uzyskanych w ten sposób idzie na utrzymanie forum. Więc uważam, że obecna polityka reklamowa forum jest OK i nie ma powodu się czepiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 26 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 No właśnie nie stosuję i jak na razie nie mam zamiaru. Kiedyś miałem przez krótki okres czasu, ale powodował kłopoty z wyświetlaniem niektórych stron (nawet wyłączony), więc go skasowałem. Problem finansowania serwisu doskonale rozumiem. Zresztą większość banerów instynktownie pomijam i przeważnie nie docierają do mojej świadomości Po prostu pojawiły się jakieś reklamy gier i się zdziwiłem skąd nagle takie fajerwerki. Myślałem, że to jakiś nowy pakiet dostaliście, ale skoro to na ciastkach jedzie to nie ma problemu. Ciekawe tylko skąd takie mi się przywlokły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 hehe, to ja już wiem skąd na forum reklamy alkoholu, papierosów, legalnych narkotyków z Czech i Holandii oraz płatnego sexu:d Z moich ciasteczek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.