Skocz do zawartości

[przerzutka przód] acera-problem z regulacją

QWEY564

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

:)

Mam problem z regulacją przedniej przerzutki i proszę o jakieś porady techniczne. Nigdy sam nie regulowałem przerzutek, nie jestem w temacie rowerowym zupełnie zielony ale jakoś nie miałem potrzeby regulowania(z regóły zamiast rozregulować, przerzutki mi się zwyczajnie psuły)

Help...

Tu napisałem trochę więcej:

http://forumrowerowe.jgc.pl/przerzutka-prz...050-t12943.html

Sorry za dwa takie teksty ale zwątpiłem żeby ktoś zaglądał do tamtego w zasadze zakończonego tematu...

Napisano

Sorry za zbędny temat. Fakt nie zajrzałem tam ale już wiem co chciałem wiedzieć i nie pozostaje mi nic innego jak rano zabrać się za regulację tej niewdzięcznej materi...

Mam jeszcze jedno pytanie: Jakie jest maxymalne dopuszczalne poluzowanie łańcucha... Chodzi o to że mój potrafi pożądnie udeżyć w ramę jak rower spadnie z kilku cm na ziemię np przy skoku z krawężnika... Czy jest jakaś reguła odnośnie luźnego napędu?? A jeśli jest zbyt luźny to o ile oczek powinienem skrócić??

Napisano
  mementomori napisał:

Czy jest jakaś reguła odnośnie luźnego napędu??

Łańcuch założony na największą koronke z przodu i największą z tyłu (bez przerzutek) powinien mieć 2 ogniwa luzu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.