lukas221 Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Cześć, od dłuższego czasu rozgladam sie za nowym amortyzatorem do mojego roweru.. mam koła 28 i wybór niestety jest nie wielki. Na kilku forach niektórzy piszą że foxy pod koła 26 pasują także pod 28 ile jest w tym prawdy?? czy może ktoś to potwierdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 25 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Koło to wejdzie bez problemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas221 Napisano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Więc główny problem to zmiana geometri, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 25 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Jeżeli będziesz jeździł na oponach szosowych to tak, bo inne to raczej nie wejdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 700x40 wchodzi bezstresowo,ale wrażenia z jazdy - dziwne,daje się odczuć wyżej suport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Mam R7 z 2011r i pasuje idealnie. Opony 700x45c i zostaje jeszcze miejsce na błoto Geometria się nie zmieni, jeśli odpowiednio dobierze się skok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas221 Napisano 27 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Mam R7 z 2011r i pasuje idealnie. Opony 700x45c i zostaje jeszcze miejsce na błoto Geometria się nie zmieni, jeśli odpowiednio dobierze się skok. Pisząc o błotu.. przypomniałeś mi o błotnikach bez których nie mogę się obejść przy wyprawach.. czy jest jakaś alternatywa dla zwykłych błotników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Błotu? Chyba błocie... Możesz kupić błotnik montowany do korony, takie cuś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas221 Napisano 3 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 http://allegro.pl/fox-f80-rl-idealny-okazja-i3053402800.html Warto? i czy skok 80 to nie za mało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 3 Marca 2013 Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Raczej musisz szukać 100mm. W geometrii ramy powinieneś mieć informacje, do jakiej wysokości amortyzatora jest zaprojektowana. Najbliżej tej wartości w amortyzatorach 26" zazwyczaj jest skok 100mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas221 Napisano 3 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Raczej musisz szukać 100mm. W geometrii ramy powinieneś mieć informacje, do jakiej wysokości amortyzatora jest zaprojektowana. Najbliżej tej wartości w amortyzatorach 26" zazwyczaj jest skok 100mm. Kross raczej nie podaje takich informacji. W instrukcji nic takiego nie ma a na stronie jest podana tylko geometria ramy: http://www.kross.pl/pl/2012/evado-4-0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 3 Marca 2013 Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Musisz zmierzyć wysokość od osi pisty do do końca korony tego nex'a, a później napisać do właściciela tego Fox'a z prośbą o zmierzenie jego wysokości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas221 Napisano 7 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Normalnie ciemnota ludzi mnie dobija.. . Pytam: ,,Witam, jaka jest długośc amortyzatora od osi do końca korony?" odpowiedz: ,,A gdzie jest oś" więc pisze ,,oś koła.'' odpowiedz: ,,26 cali koła pasują inne nie" i jeszcze jedna: ,,Proszę mi nie zadawać takich pytań, Pozdrawiam" dotyczy tej aukcjI: http://allegro.pl/show_item.php?item=3053402800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Co zrobisz... Do niektórych trafia tylko pismo obrazkowe w takich sprawach... Możesz poszukać np.: na forum posiadacza takiego widła i poprosić przez PW o zmierzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.