Skocz do zawartości

[rama] Jamis Dakar XCR RACE

TomGepida

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A rozmiar dobry ? Bo to strasznie wielka rama. Cena jak cena, według mnie wcale nie jakaś super ze względu na duży rozmiar. Trudno na taką kobyłę znalezć amatora.

Zależy jeszcze jakie zastosowanie bo tutaj jakiegoś wielkiego skoku nie ma (damper165mm).

Napisano

mam 180 i ważę 80 kg, szukałem rozmiaru 21 bo sugeruje się rozmiarówką mtb... wiec pewnie błędnie do tego podszedłem...

wiec jaki rozmiar dla mnie? poszukuje roweru do jazdy turystycznej w lasach, rezerwatach przyrody, jazdy po górach lecz podkreslam rower do jazdy turystyczno-rekreacyjnej - nie do downhillu.

Napisano

19 cali Max, ja mam przy 29er 17 cali przy takim wzroście i jest ok ;)

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

No nie 21. Jaką rozmiarówką się sugerowałeś ;)

Na 180 to 19" do jazdy rekreacyjnej. Do mocniejszych dyscyplin trzeba by szukać mniejszej.

Przeleciałem szybko neta i w tej chwili nie ma coś szczególnie atrakcyjnego (w tej cenie) ale obserwuj neta coraz jest coś fajnego.

Myślę nawet że 18" też nie była by zła. Ja jestem 2 cm niższy i według tabelki powinienem mieć 18" (XC) ale jeden rower mam na bardzo długiej 16 a drugi fulla na długiej 17". Obydwie ramy mają długości efektywne porównywalne z ramami 18,19" do XC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...