Skocz do zawartości

[Hamulce Tarczowe] Czy są różnice mięszy Shimano Deore 525 a 535 ?

salaros

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w temacie.

Szukałem w różnych sklepach internetowych Shimano 525 bo chciałem zobaczyć jaka jest cena, ale okazało się że nie ma tych tarczówek.

Były tylko Shimano 535.

Czy są jakieś różnice między hamulcami tarczowymi Shimano 525 a 535 ?

pzdr

Napisano

Deore M535 sa lepsze...

W czym to się przejawia, bo ja nie odczuwam tej "lepszości"

Zupelnie inne zaciski niz M525.

Zgadza się. Są do tego lżejsze i to jest ich główną zaletą. W działaniu sprawują się tak samo jak 525.

Jest to model 2006, w zeszlym roku sprzedawany z oznaczeniami Deore LX.

A gdzie tam <_< LX w 2005r. był identyczny jak 525 (Deore) tylko srebrny.

535 to zupełnie nowy zacisk nie żaden LX z 05.

Napisano

525 i 535 to wbrew temu co pisza totalnie inne hamulce; ale ktore sa lepsze to juz ciezko powiedziec; sam mam 535 i w 525 podoba mi sie bardziej mozliwosc ustawienia za pomoca srubki w klamce odleglosci klockow od tarczy; w 535 jedyna regulacja to wychylenie klamki; odleglosc klockow od tarczy w 535 ustawia sie automatycznie;

Napisano

LX w 2005r(czyli m585) to poprzednik obecnego 535 (585 był srebrny a 535 jest czarny)

Nie jest prawdą że LX 2005"... był identyczny jak 525 (Deore) tylko srebrny"-srebrne deore z tamtego roku to było m555 i też różniło się od 525 (lżejszy zacisk,inne mocowanie tłoczków-na śrubkę a nie na rozginany drucik,inna klamka)

Napisano

Na przodzie mam 525 na tyle 535.

Różnica taka, jak powiedział Schwefel. Obydwa świetnie hamują :) Z tym że IMO 535 ma lepszą modulację.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...