jur Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 Witam! To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich. Mam możliwośc zakupu takiego roweru. Jak dla mnie wygląda obłędnie co prawda cena jest też obłędna ok 5000zł. Pytanie czy jest on warty tej ceny podobno ma karbonową ramę. Obecnie jezdze wysłużonym obitym po paru dzwonach unibike'iem evolution. Myślę ze ten rower to będzie przeskok o lata świetlne w jakości łatwości prowadzenia itp. Powiem szczeże że myślalem o startowaniu o maratonach czy ten rower się nada? pozdrawiam
cyrax84pl Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 Nie Diamond a Diamant przynajmniej tak wynika ze zdjęcia. Ja znam tego producenta tylko z racji tego że ojciec miał kiedyś szosówkę z lat 70 na ramie marki Diamant. Kiedyś słyszałem, że marka upadła a po latach ktoś postanowił ją wskrzesić czego efektem może być ten rower. Co do roweru ze zdjęcia to jedyne co mogę powiedzieć to rama na 95% jest karbonowa (według mojej subiektywnej oceny w oparciu o kształt ramy). Gdybyś podał jakieś konkrety o osprzęcie to forumowicze łatwiej mieliby z oceną czy sprzęt wart jest tej ceny
Joytas Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 Witam! To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich. Mam możliwośc zakupu takiego roweru. Jak dla mnie wygląda obłędnie co prawda cena jest też obłędna ok 5000zł. Pytanie czy jest on warty tej ceny podobno ma karbonową ramę. Obecnie jezdze wysłużonym obitym po paru dzwonach unibike'iem evolution. Myślę ze ten rower to będzie przeskok o lata świetlne w jakości łatwości prowadzenia itp. Powiem szczeże że myślalem o startowaniu o maratonach czy ten rower się nada? pozdrawiam Byłem na stronie producenta, niestety cała jest po niemiecku. Po przeglądzie rowerów z sezonu 2011, 2012 i obecnego, niestety takiego jak Twój tam nie ma. Takie coś udało mi się wyszperać na temat tych rowerów... http://www.sykleklubben.no/Klubb%20Diamant%20sykler.pdf
jur Napisano 25 Lutego 2013 Autor Napisano 25 Lutego 2013 Dzieki za info. Właśnie ze zdjęć ciężko wywnioskować co to za model. Postaram się umówić z tym znajomym na realne oględziny mam jeszcze parę zdjęć. Niestety nic na razie więcej nie wiem https://plus.google.com/photos/100556730010590604453/albums/5848919124218110721?authkey=COyOoIz0qZioJw
Joytas Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 Dzieki za info. Właśnie ze zdjęć ciężko wywnioskować co to za model. Postaram się umówić z tym znajomym na realne oględziny mam jeszcze parę zdjęć. Niestety nic na razie więcej nie wiem rower - Google+ Rower to na 100% Diamant Apex T29.2 i rama także na 100% jest z Carbonu. Jest to model z 2012 roku chyba oparty na Sram X0/X0, hamulce to Formula RX, amor z tego co piszą w katalogu powinien być Manitou Tower Pro. Waga samego roweru to 9.5kg
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.