robertrobert1 Napisano 24 Maja 2013 Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Te piny byś sam robił? Jeżeli tak to zrób na pinie gwint i w dziurce gwint i wkręć je. UUUUU, chłopie. To niesamowicie precyzyjna robótka. Życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 24 Maja 2013 Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Na upartego zakupujemy wkręty dociskowe np:m3x6,i w nawierconym pedałku przy odrobinie szczęścia wkręcamy równo.Nie wiem jak z wymianą,ale pierwsze piny zamontujemy na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Platon Napisano 24 Maja 2013 Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 UUUUU, chłopie. To niesamowicie precyzyjna robótka. Życzę powodzenia. Jest taka zasada do której idealnie pasujesz ja skurytykowałem twój post to ty musisz mój. Prawda pierwszy zacząłem przepraszam. W kwesti wyjaśnienia rzuciłem tylko taki pomyśł nie mam tych pedałów. Śmiem twierdzić że źle zrozumiałeś mój na ale co ja zrobię. Nie zamierzam tu tego roztrząsać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Jest taka zasada do której idealnie pasujesz ja skurytykowałem twój post to ty musisz mój. Prawda pierwszy zacząłem przepraszam. W kwesti wyjaśnienia rzuciłem tylko taki pomyśł nie mam tych pedałów. Śmiem twierdzić że źle zrozumiałeś mój na ale co ja zrobię. Nie zamierzam tu tego roztrząsać. Pozdrawiam Każda burza mózgów jest dobra i to jest niepodważalne gdyż pomysł rodzi pomysł. Jednak właśnie wszystkie pomysły trzeba później zweryfikować pod względem opłacalności czy technologi wykonania. Zatem nie oburzaj się tylko przyjmij tę krytykę za konstruktywną. Gdybym chciał pociągnąć twój pomysł to bym zakupił pręt gwintowany i go w całości wkręcał w nagwintowane otwory a później bym go odpowiednio docinał szlifierką kontową. Tak byłoby prościej niż 3-4 mm piny nagwintowywać i je wkręcać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Platon Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Każda burza mózgów jest dobra i to jest niepodważalne gdyż pomysł rodzi pomysł. Jednak właśnie wszystkie pomysły trzeba później zweryfikować pod względem opłacalności czy technologi wykonania. Zatem nie oburzaj się tylko przyjmij tę krytykę za konstruktywną. Gdybym chciał pociągnąć twój pomysł to bym zakupił pręt gwintowany i go w całości wkręcał w nagwintowane otwory a później bym go odpowiednio docinał szlifierką kontową. Tak byłoby prościej niż 3-4 mm piny nagwintowywać i je wkręcać. Zgadzam się. Trzeba było tak od razu rzucać swój pomyśł. Uważam że jest lepszy, ale na u partego po mojemu też można zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszBike Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Hej. Piny bym kupił gotowe, o np. takie: http://www.velohanak.cz/436-pedaly-bmx-freeride/3220-sroub-imbus-m5-%C3%97-5-pin/ tylko zastanawiam się, jak zrobić dziury w pedałach - specjalnie trzeba je gwintować czy wystarczy otwór takiej samej średnicy? Teoretycznie powinno działać ale czy nie osłabi to konstrukcji pedałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Platon Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Hej. Piny bym kupił gotowe, o np. takie: http://www.velohanak.cz/436-pedaly-bmx-freeride/3220-sroub-imbus-m5-%C3%97-5-pin/ tylko zastanawiam się, jak zrobić dziury w pedałach - specjalnie trzeba je gwintować czy wystarczy otwór takiej samej średnicy? Teoretycznie powinno działać ale czy nie osłabi to konstrukcji pedałów Trzeba gwinotować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Jeżeli są aluminiowe to nie trzeba. Z tym, że potem może być problem z wyminą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras67 Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Jestem ciekaw opinii o PD-T780? Podobno to pedały typowo trekkingowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.