FreerideReset Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Mam niemały PROBLEM. Kupiłem sobie niedawno nowy Marzocchi Bomber 66 RC3 z 2010r. Po zamontowaniu okazało się, że przy skręceniu kierownicy o 90st. korki od regulacji i brzegi korony haczą o ramę i nie wiem co zrobić... słyszałem, że są jakieś podkładki na sterówkę pod stery ale nie wiem co, gdzie i jak kupić. Proszę o pomoc!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Do jakie ramy go założyłeś ? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreerideReset Napisano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Norco Atomik 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 może wyższe stery? czy już masz wysokie miski? Dużo Ci brakuje żeby nie haczyło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Może złą stroną zamontowałeś amortyzator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Tylko pytanie czy potrzebujesz aż takiego skrętu ? Powiedz mi jak sobie radzą ci którzy na tej ramie mają dwupółkę ? Zakładam ze stery masz prawidłowo zamontowane i nic nie pozamieniałeś kolejnością... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auditore Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 rzezniol, chodzi raczej o to, że w razie ewentualnej gleby gdy koło z amortyzatorem zechce się obrócić zahaczy o ramę, mogąc tym samym poważnie ją uszkodzić. Z dwupółkami nie ma takiego problemu (albo jest dużo mniejszy), gdyż uderzenie łagodzą odbojniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Wrzuć zdjęcie jak to wygląda. Może o czymś zapomniałeś oczywistym i taki efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreerideReset Napisano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 mam stery dartmoor moloko 2012. kumpel podrzucił mi pewien pomysł jak to można zrobić. Jak się nie uda to będę próbował dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Zawsze możesz zrobić na ramie jakieś odbojniki na tę ewentualność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreerideReset Napisano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Ejjj... dobra dzięki za wszystkie rady ale udało mi się zrobić podkładkę nakładaną na komin sterów i pasuje idealnie no i zachowuje sztywność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 tak Ci właśnie chciałem poradzić, dlatego pytałem o stery. chciałem wiedzieć czy mają na tyle wysokie kołnierze żeby wrzucić tam podkładkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreerideReset Napisano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 mają kominy tak na 1,2cm i wsadziłem podkładkę 5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi