Skocz do zawartości

[Gdańsk] Serwis rowerowy

cybul26

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Was,

szukam w Gdańsku jakiegoś dobrego (i w miarę taniego) serwisu rowerowego. Chodzi mi o przegląd roweru, wymianę linek, nasmarowanie, wyregulowanie. Po prostu chcę, aby rower był w pełni gotowy do sezonu. Możecie mi polecić jakiś serwis rowerowy?Najlepiej, aby był we Wrzeszczu.

Pozdrawiam serdecznie,

Cybul26

Napisano

We Wrzeszczu to już wspomniany Lewicki, ale u nich trzeba przyjść i dokładnie wiedzieć, co się chce mieć zrobione. Bo inaczej to różnie bywa. Kumpel poszedł z zerwanym gwintem korby i usłyszał, że cały napęd trzeba wymienić. Na szczęście zdążyłem odesłać go na Wysepkę, której generalnie nie polecam w żadnym wypadku poza pracam nietypowymi, w których gburowaty brat? właściciela jest niezły.

Do Formeli za karę bym nie poszedł. Może na składakach się znają, ale jak posluchałem co serwisant opowiada właścicielowi górala, to mnie skręciło.

U Mokosy tylko kupowałem i facet sprawia wrażenie ogarniętego, ale jak i za ile serwisuje to nie powiem.

Na rampie byłem raz i sklep mnie raczej zniechęcił, ale opinie o serwisie słyszałem tylko dobre. Ponoć prowadzi to jakiś były kolarz zawodowy i w temacie szosówek i trekingów jest oblatany, więc taki serwis podstawowy powinien z palcem w wentylu przeprowadzić.

I na koniec - może nie Wrzeszcz, ale blisko - chłopaki z MK Bike na Morenie. Jeśli człowiek nie przestraszy się wystroju rodem z lat 80 i działu odziezowego, wyglądającego jak lumpeks, to będzie z usługi bardzo zadowolony.

Napisano

Na gdańskim chełmie. Polecma rowersów. www.rowersi.pl znają się na rzeczy, nie zdzierają za bardzo a i dokładnie robią co należy. Tak więc tam też polecam.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Oddałem dzisiaj rower na Studzienki, do rudego. Zobaczymy, czy było warto koło środy, czwartku. Gościu, z którym rozmawiałem wyglądał na ogarniętego. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Pzdr,

Cybul26

• 2 tygodnie później...
Napisano

A więc dzisiaj odebrałem rower z serwisu ;) Koszty wyszły o wiele większe niż były planowane. Do wymiany był napęd (w sumie się tego spodziewałem). Problemem było to, że gwint w mufie suportu był zajechany i niemożliwością było założenie nowego suportu z gwintem BSA. W serwisie miły pan zadzwonił do Shimano, ściągnął suport pod gwint ITAL, przegwintował mi mufę na ten gwint i wszystko jest cacy. Szczerze mogę polecić ten serwis i dziękuję Wam za radę, aby właśnie ten serwis wybrac. Gościu zna się na rzeczy, dał 5% rabat na wszystko no i o wszystkim informował mnie telefonicznie jak było coś nie tak.

Napisano

A więc dzisiaj odebrałem rower z serwisu ;) Koszty wyszły o wiele większe niż były planowane. Do wymiany był napęd (w sumie się tego spodziewałem). Problemem było to, że gwint w mufie suportu był zajechany i niemożliwością było założenie nowego suportu z gwintem BSA. W serwisie miły pan zadzwonił do Shimano, ściągnął suport pod gwint ITAL, przegwintował mi mufę na ten gwint i wszystko jest cacy. Szczerze mogę polecić ten serwis i dziękuję Wam za radę, aby właśnie ten serwis wybrac. Gościu zna się na rzeczy, dał 5% rabat na wszystko no i o wszystkim informował mnie telefonicznie jak było coś nie tak.

Bo to jest prawdziwy warsztat, gdzie nie boją się gwintowników i innych tego typu ustrójstw. Ich praca nie ogranicza się do wymiany części na nowe albo powiedzenia: "kup se pan nową ramę". Również kiedyś korzystałem z ich usług i naprawdę są nieźli. Potrafią po prostu dobrze naprawiać.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

mi akurat mocno podpadli, najpierw zniszczyli suport press-fit (zwalili, że to wina Shimano).

2ga wpadka - sracanie przewodu hamulcowego - tak skęcili - ,że się nie dało tego odpowietrzyć,

jak to wszystko wykryłem to się do mnie tyłkiem odwrócili. TU można poczytać o całej sprawie.

Po tej akcji przestałem wierzyć w rzeczywistą winę szimano - pewnie wybijali suport śrubokrętem.

bo fachowym wybijakiem by go nie zniszczyli.

Więcej tam roweru nie oddam - wolę zrobić sam

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Napisano

Pozwolę sobie odświeżyć temat. Szukam serwisu który podjął by się naprawy czy regulacji przerzutki w piascie. Chodzi o taką zintegrowaną czy jak nazwać. Ogólnie może jakiś serwis rowerów miejskich? Jest ktoś z Was w stanie pomóc? Wysepka nie robi, nowy serwis przy rzeczypospolitej na zaspie też nie. Dziękuję z góry za ew pomoc

Gość PiotrowskiGD
Napisano

Pozwolę sobie odświerzyć temat. Szukam serwisu który podjął by się naprawy czy regulacji przerzutki w piascie. Chodzi o taką zintegrowaną czy jak nazwać. Ogólnie może jakiś serwis rowerów miejskich? Jest ktoś z Was w stanie pomóc? Wysepka nie robi, nowy serwis przy rzeczypospolitej na zaspie też nie. Dziękuję z góry za ew pomoc

Poleciłbym Ci serwis na ul. Chłopskiej na gdańskim Przymorzu nieopodal Żabianki. Łatwo trafić, działają od kilkunastu lat. Typowy warsztat, nie żadne kafelkowe podłogi. Widać ich z głównej drogi - mieszczą się w jakiejś szkole... Dzisiaj tam byłem w sprawie porady o rower. Sznur rowerów naprawianych miał.

Mi kilka razy naprawiali drobiazgi i z tego co pamiętam to groszowe koszty tych napraw miałem, m.in. wymiana linki tylnej przerzutki...i nawet po 2 latach za free na nowo wyregulowali.

Pamietam jeszcze taki sezonowy serwis nieopodal Bacówki w Jelitkowie tuż przy ścieżce rowerowej, nie wiem czy działa. Kupowałem u niego kiedyś koło w cenie niższej niż na allegro. I to z montażem.

Napisano

polecam buga sport - poza drobnymi incydentami nigdy niemiałem z nimi problemu, jako nieliczni są w stanie pomóc z nietypowymi naprawami - np. przegwintowanie mufy czy wymiana sprężyn manetki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...