cybul26 Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Witam Was, szukam w Gdańsku jakiegoś dobrego (i w miarę taniego) serwisu rowerowego. Chodzi mi o przegląd roweru, wymianę linek, nasmarowanie, wyregulowanie. Po prostu chcę, aby rower był w pełni gotowy do sezonu. Możecie mi polecić jakiś serwis rowerowy?Najlepiej, aby był we Wrzeszczu. Pozdrawiam serdecznie, Cybul26
topol Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 Wysepkę sobie daruj. Podjedz do "rudego" ul.Do Studzienki.
mateusz0595 Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 Na Al. Grunwaldzka 487B jest też w miarę tani serwis.
szych Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 We Wrzeszczu to już wspomniany Lewicki, ale u nich trzeba przyjść i dokładnie wiedzieć, co się chce mieć zrobione. Bo inaczej to różnie bywa. Kumpel poszedł z zerwanym gwintem korby i usłyszał, że cały napęd trzeba wymienić. Na szczęście zdążyłem odesłać go na Wysepkę, której generalnie nie polecam w żadnym wypadku poza pracam nietypowymi, w których gburowaty brat? właściciela jest niezły. Do Formeli za karę bym nie poszedł. Może na składakach się znają, ale jak posluchałem co serwisant opowiada właścicielowi górala, to mnie skręciło. U Mokosy tylko kupowałem i facet sprawia wrażenie ogarniętego, ale jak i za ile serwisuje to nie powiem. Na rampie byłem raz i sklep mnie raczej zniechęcił, ale opinie o serwisie słyszałem tylko dobre. Ponoć prowadzi to jakiś były kolarz zawodowy i w temacie szosówek i trekingów jest oblatany, więc taki serwis podstawowy powinien z palcem w wentylu przeprowadzić. I na koniec - może nie Wrzeszcz, ale blisko - chłopaki z MK Bike na Morenie. Jeśli człowiek nie przestraszy się wystroju rodem z lat 80 i działu odziezowego, wyglądającego jak lumpeks, to będzie z usługi bardzo zadowolony.
mario1979 Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 Na gdańskim chełmie. Polecma rowersów. www.rowersi.pl znają się na rzeczy, nie zdzierają za bardzo a i dokładnie robią co należy. Tak więc tam też polecam.
cybul26 Napisano 8 Marca 2013 Autor Napisano 8 Marca 2013 Oddałem dzisiaj rower na Studzienki, do rudego. Zobaczymy, czy było warto koło środy, czwartku. Gościu, z którym rozmawiałem wyglądał na ogarniętego. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Pzdr, Cybul26
cybul26 Napisano 20 Marca 2013 Autor Napisano 20 Marca 2013 A więc dzisiaj odebrałem rower z serwisu Koszty wyszły o wiele większe niż były planowane. Do wymiany był napęd (w sumie się tego spodziewałem). Problemem było to, że gwint w mufie suportu był zajechany i niemożliwością było założenie nowego suportu z gwintem BSA. W serwisie miły pan zadzwonił do Shimano, ściągnął suport pod gwint ITAL, przegwintował mi mufę na ten gwint i wszystko jest cacy. Szczerze mogę polecić ten serwis i dziękuję Wam za radę, aby właśnie ten serwis wybrac. Gościu zna się na rzeczy, dał 5% rabat na wszystko no i o wszystkim informował mnie telefonicznie jak było coś nie tak.
kello Napisano 26 Marca 2013 Napisano 26 Marca 2013 A więc dzisiaj odebrałem rower z serwisu Koszty wyszły o wiele większe niż były planowane. Do wymiany był napęd (w sumie się tego spodziewałem). Problemem było to, że gwint w mufie suportu był zajechany i niemożliwością było założenie nowego suportu z gwintem BSA. W serwisie miły pan zadzwonił do Shimano, ściągnął suport pod gwint ITAL, przegwintował mi mufę na ten gwint i wszystko jest cacy. Szczerze mogę polecić ten serwis i dziękuję Wam za radę, aby właśnie ten serwis wybrac. Gościu zna się na rzeczy, dał 5% rabat na wszystko no i o wszystkim informował mnie telefonicznie jak było coś nie tak. Bo to jest prawdziwy warsztat, gdzie nie boją się gwintowników i innych tego typu ustrójstw. Ich praca nie ogranicza się do wymiany części na nowe albo powiedzenia: "kup se pan nową ramę". Również kiedyś korzystałem z ich usług i naprawdę są nieźli. Potrafią po prostu dobrze naprawiać.
bartnik Napisano 28 Kwietnia 2013 Napisano 28 Kwietnia 2013 mi akurat mocno podpadli, najpierw zniszczyli suport press-fit (zwalili, że to wina Shimano). 2ga wpadka - sracanie przewodu hamulcowego - tak skęcili - ,że się nie dało tego odpowietrzyć, jak to wszystko wykryłem to się do mnie tyłkiem odwrócili. TU można poczytać o całej sprawie. Po tej akcji przestałem wierzyć w rzeczywistą winę szimano - pewnie wybijali suport śrubokrętem. bo fachowym wybijakiem by go nie zniszczyli. Więcej tam roweru nie oddam - wolę zrobić sam
Guernica Napisano 18 Maja 2013 Napisano 18 Maja 2013 Nie chcę zakładać nowego tematu, to samo pytanie o serwis tylko w Gdyni, kogo możecie polecić?
puchaty Napisano 18 Maja 2013 Napisano 18 Maja 2013 Dre Rowery na Demptowskiej. Tylko, że mają teraz długie terminy.
vroobell Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 Pozwolę sobie odświeżyć temat. Szukam serwisu który podjął by się naprawy czy regulacji przerzutki w piascie. Chodzi o taką zintegrowaną czy jak nazwać. Ogólnie może jakiś serwis rowerów miejskich? Jest ktoś z Was w stanie pomóc? Wysepka nie robi, nowy serwis przy rzeczypospolitej na zaspie też nie. Dziękuję z góry za ew pomoc
szych Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 Oni się w tym specjalizują http://www.rowerynamiasto.pl/
Gość PiotrowskiGD Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 Pozwolę sobie odświerzyć temat. Szukam serwisu który podjął by się naprawy czy regulacji przerzutki w piascie. Chodzi o taką zintegrowaną czy jak nazwać. Ogólnie może jakiś serwis rowerów miejskich? Jest ktoś z Was w stanie pomóc? Wysepka nie robi, nowy serwis przy rzeczypospolitej na zaspie też nie. Dziękuję z góry za ew pomoc Poleciłbym Ci serwis na ul. Chłopskiej na gdańskim Przymorzu nieopodal Żabianki. Łatwo trafić, działają od kilkunastu lat. Typowy warsztat, nie żadne kafelkowe podłogi. Widać ich z głównej drogi - mieszczą się w jakiejś szkole... Dzisiaj tam byłem w sprawie porady o rower. Sznur rowerów naprawianych miał. Mi kilka razy naprawiali drobiazgi i z tego co pamiętam to groszowe koszty tych napraw miałem, m.in. wymiana linki tylnej przerzutki...i nawet po 2 latach za free na nowo wyregulowali. Pamietam jeszcze taki sezonowy serwis nieopodal Bacówki w Jelitkowie tuż przy ścieżce rowerowej, nie wiem czy działa. Kupowałem u niego kiedyś koło w cenie niższej niż na allegro. I to z montażem.
Marszal50 Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 polecam buga sport - poza drobnymi incydentami nigdy niemiałem z nimi problemu, jako nieliczni są w stanie pomóc z nietypowymi naprawami - np. przegwintowanie mufy czy wymiana sprężyn manetki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.