tommiyacht Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Witam, mam Magury HS11 (regulacja tych hamulców jest masakryczna). Po pierwszym sezonie klocki juz wołają o wymiane. Pytanie - czy musze szukac tylko klocków magury czy to mogą byc obojętnie jakie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Musisz szukać klocków do tego modelu hamulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommiyacht Napisano 24 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 no to ekstra 8 dych za komplet. Tanio nie jest, no trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 http://www.google.com/m?q=Klocki%20hamulcowe%20do%20Magura%20HS33%20xlc%204szt&client=ms-opera-mobile&channel=new 4szt lub http://www.bike-on.pl/product.php?id=1197&id_categories=95&namek=Klocki_hamulcowe_do_Magura_HS33___Clark_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommiyacht Napisano 24 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 http://allegro.pl/klocki-hamulcowe-magura-834-i3001015790.html te bedą pasować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzech8 Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 te bedą pasować ? Tak. Bez problemu będą pasowaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Niewiem. Do hs11 pasują na pewno także te od hs33. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zondrin Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 na Twoim miejscu nie brał bym tych szaro-czarnych. Zorientuj się co jaki kolor klocków oznacza/pod jakie warunki pogodowe jest. Z tego co pamiętam szaro-czarna mieszanka jest dość twarda, uniwersalna jest cała czarna. I tak HS 11/22/33 to ten sam rodzaj klocka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 tommiyacht, raz dobrze ustawione HS-11 nie wymagają regulacji oprócz wkręcania śruby w klamce, swoją drogą ile na nich zrobiłeś, że chcesz je wymieniać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommiyacht Napisano 26 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) zrobiłem na nich 800 km czyli tyle co nic. Wyglądają obecnie tak: (sory za jakosc)tylne musialem juz "przesuwać" w strone osi roweru (całe mocowanie) bo mimo zakręcienia srubki w manetce, juz prawie dotykałem klamką kierownicy. te oryginalne są czarne, więc chyba takie kupic, co nie ?jeszcze jedno, z przodu mam zjawisko że tłoczki nie symetrycznie się zaciskąją tzn jeden chodzi szybciej od drugiego czyli jeden pierwszy dotyka obręczy, co w połączonych zbiorniczkach nie powinno miec miejsca. nie wiem, moze to dlatego że rower jeszcze nie jezdzony w tym sezonie , a piwnicy płyn może zgęstniał czy coś. raz przy regulwoaniu śrubką w klamce kilka kropelek niechcący płynu mi sie uroniło, ale chyba to nie powod żeby go odpowietrzac ? a z resztą chrzanić to, kupie te klocki (czarne ????) i pojade do serwisu, może pozwolą mi zobaczyć wymianem, i przy okazji ustawią mi te hamulce. Edytowane 26 Lutego 2013 przez tommiyacht Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Wygląda, że najpierw trzeba usunąć przyczynę wycieku płynu i odpowietrzyć. Ja na moich zrobiłem 5kkm i raz ledwo o pół obrotu wkręcałem śrubę w klamce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommiyacht Napisano 26 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 a przy zakladadniu nowych klocków rozumiem że trzeba srube odkrecic ? ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Przynajmniej tyle, żeby klocek nie obcierał o obręcz. Jeśli będziesz utylizował "stare" klocki, chętnie je przygarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zondrin Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Masz jeszcze połowę klocka z tego co widzę. Zanieś je do porządnego serwisu na wymianę Royal Blood`a a rower weź przy okazji żeby dobrze ustawili Bo na 100% masz źle założone je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polok Napisano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Witamja tez mam szare i jestem na zakupie nowych i chcialbym zapytac czy moze ktos uzywal zielonych sa drozsze od tych szarych tylko nie wiem o co chodzi czy lepsze czy gorsze czy jakosc czyco.. bardzo prosze o odpis jesli ktos przerabial ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Klocki czarne: standardowy klocek przeznaczony do obręczy z niepokrywaną ścianą (niemalowanych, nieanodowanych) Klocki szare: do obręczy "pokrywanych", anodowanych (np Mavic CD), do obręczy z powłoką ceramiczną Klocki czerwone: klocki wyścigowe do takich samych obręczy jak czarne klocki Klocki zielone (green frog): wyścigowe do obręczy takich jak klocki szare. Te oznaczenia dotyczą oryginalnych klocków produkowanych przez Magurę Zamienniki są produkowane też np przez BBB, są one tylko w jednej wersji "czarnej". W tej chwili praktycznie nie ma na rynku obręczy anodowanych (z pokrywaną ścianą) ani ceramicznych. Wydaje mi się że sensownym byłoby więc wybranie między czarnymi i czerwonymi. Klocki te różnią się ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polok Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Kolego dzieki za jasna odpowiedz juz wszystko wiadomo jeszcze raz dzieki i pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid828828 Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 na Twoim miejscu nie brał bym tych szaro-czarnych. Zorientuj się co jaki kolor klocków oznacza/pod jakie warunki pogodowe jest. Z tego co pamiętam szaro-czarna mieszanka jest dość twarda, uniwersalna jest cała czarna. I tak HS 11/22/33 to ten sam rodzaj klocka... Szara mieszanka jest przeznaczona do felg ceramicznych W tej chwili praktycznie nie ma na rynku obręczy anodowanych (z pokrywaną ścianą) ani ceramicznych Sa, w rowerach wyzszej klasy np. "Idworx" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marco1973 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 ja na swoich klockach zrobiłem 12tys. km, ale bez szaleńst po górach o górkach ;-) teraz zacząłem trochę jeździć po górkach i na ostrzejszych zjazdach jak hamuję to piszczą więc muszę je zmienić. co polecacie? myslałem o klockach Ashima... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi