Skocz do zawartości

[rower do 1100 zł] cross/mtb, teren lekko-górzysty, miasto i asfalt poza nim

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzięki za info, ale mam jeszcze jedno pytanie - czy ktoś ma info (oby nie) ale jak wygląda serwis Lazaro? Bo nigdzie nic nie mogę znaleźć

Ponadto niestety nie da się siąść na Lazaro bo nie ma go nigdzie w sklepie stacjonarnym

Napisano

Ostatecznie mój wybór padł na crossa:

JUŻ JEST--------> LAZARO SENATORE V4 NA ALIVIO (3042640529) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jeszcze zastanawiałem się nad tymi dwoma mtb:

LAZARO EVOLUTION V3__MOCNE MTB_PEŁNE ALIVIO + BLOK (3049466314) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ROWER MTB 26 KANDS 1300 Alivio Wyprzedaż m 2012!! (3044339496) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Z tych dwóch wybrałbym Lazaro ponieważ ma locka na amorku jak dobrze wyczytałem a Kands nie.

Po przeanalizowaniu terenu, po którym się poruszam stwierdziłem, że bardziej będzie mi pomocny cross szybszy na szosie, z większymi kołami i wystarczy mi na sporadyczne wypady na jure krakowsko-częstochowską.

Teraz pytanie o rower dla mojej dziewczyny. Co powiecie na ten model Lazaro?

http://allegro.pl/juz-jest-damski-lazaro-integral-alivio-i3047807960.html

Jest chyba na lepszych podzespołach niż mój Senatore.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Średnia półka, ze średnim osprzętem z ceną z dolnej półki.

Za polerowane spawy się dopłaca innym firmom.

Napisano

Chodzi o to że spaw jest gładziutki, a nie zamalowany tylko farbą ( nie wiem jak inaczej to opisać, nie ma tej fałdy po prostu).

Napisano

o co kaman z tymi spawami? :yucky:

Chodzi oto, że niektórzy patrzą jak ładne są spawy i po tym chyba wybierają rowery.

Oczywiście świadczy to o danej firmie ale nie do końca.

W pewnych widełkach cenowych nie wypada po prostu nie wypolerować spawów.

Przy rowerze typu Kands 1300 liczy się nie wypolerowany spaw tylko dobrej półki osprzęt i wygodna jazda.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Chodzą pogłoski że jak już kupować hamulce tarczowe to hydrauliczne ;)

Nie ma sensu dodawać 200zł do mechanicznych tarcz, na dodatek rower waży +0,8kg, a v-brake są wystarczające

Napisano

Chodzą pogłoski że jak już kupować hamulce tarczowe to hydrauliczne ;)

Nie ma sensu dodawać 200zł do mechanicznych tarcz,

To kontrowersyjny pogląd. Mechaniki też mają swoje plusy w stosunku do V...

Napisano

Ostatni  -  Lazaro -  jest najlepszy, osprzęt alivio ;)

A model Lady nie przeszkadza? Bo dopiero co zobaczyłem :P

A Hexagon V6? Dałby radę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...