Skocz do zawartości

[amortyzator] RST Vogue 2006(?) wymiana lagów?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Dorwałem niedawno całkiem ciekawy rower za niewielkie pieniądze i w nim zamontowany jest amor jak z tematu - RST Vogue chyba z 2006 roku (taką datę ma rower, a z tego co wiem, amor był montowany seryjnie). Problem jest taki, że chciałbym zamontować tarczę z przodu a lagi nie posiadają mocowania ani PS ani IS. Świadom jestem, że można po prostu kupić inny widelec i pewnie to zrobię, jeśli nie będzie innego wyjścia. Zastanawiałem się nad zamontowaniem hamulca na jakichś obejmach, ale kto wie, czy to wytrzyma. Przeglądając internet zauważyłem, że nowsze wersje Vogue'a mają już mocowania pod tarczę. I tu stawiam swoje pytanie do Was:

Mógłbym spróbować wymienić lagi dolne z jakiegoś zdobycznego uszkodzonego innego amora? RST są trudne do dostania, ale np. widać sporo SR Suntourów w całkiem niskich cenach. Czy poza zgodnością średnicy wewnętrznej lagów będzie to duży problem? Lub inaczej: czy w ogóle będzie możliwe?

Pozdrawiam wszystkich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...