Skocz do zawartości

[obręcze] - jakie na 2013 lekkie i tanie :) <max 500g>

jabel2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

w związku z nowym sezonem przyszła pora na upgrejd maszynki

na początek upgrejd kół i teraz pojawia się pytanie :

Jakie w mirę lekki obręcze(max 500g) do jazdy 50% miasto 50% lekkie XC (moja waga ~80kg)

moje typy :

mavic xm319 ?

Sun equalizer 21/23 ? - ale tu cieżko z dostępnością

moze cos innego w granicach 120 pln max

obręcze mają być na przód i tył wersja pod tarcze 36 szprych,

rower to hardtail.

Napisano

Cześć,

właśnie też jestem w trakcie poszukiwań obręcz do rowerku i natknąłem się na propozycję Accent'a Airplane LINK ALLEGRO. Specem od kółek nie jestem, ale znalazłem wiele pochlebnych opinii i sam zastanawiam się nad ich kupnem :)Obręcz Accent Airplane - blogrowerowy.pl

Waga: 460 g.

hej

Cena jest bardzo kusząca- ale czy ta obręcz nie pognie się przy pierwszej wycieczce po lesie ? jakoś brak mi zaufania :)

Napisano

Mam Accent Generation XC i nie ma żadnego problemy z wytrzymałością, budowa bardzo podobna do Airplane, z tym, że ta druga jest szersza.

Napisano

Mam Accent Generation XC i nie ma żadnego problemy z wytrzymałością, budowa bardzo podobna do Airplane, z tym, że ta druga jest szersza.

No to jeżeli bedzie to samo co 2x droższy MAvic to po co przepłacać :)

Napisano

Mam accenta, zrobiłem na nim około 600km i nic się nie dzieje, koło jest idealnie proste.

a nie pogna sie jak zeskocze z 3 schodkow albo jak wskocze na krawęźnik ? >:

50% planowanej jazdy to miasto - czyli takie XC tylko po betonie i asflacie .....

Napisano

No to o co walczymy?

a już tłumacze :

wymyśliłem sobie wymianę piast na XT ( aktualnie stare deore tył i jakaś formula przód)

no i bezsensu stare kola rozplatać tylko aby odzyskać obręcze ( zostanie drugi komplet kol na zimę )

i trzeba kupic nowe obręcze i walczymy o najlepszy stosunek ceny/jakości/masy.

moge kupic mavici za 120 pln , moge alexrimsy za 110 , ale z tego co widzę accenty bedą też dobre jak dla mnie i o polowe tańsze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...