Skocz do zawartości

[szosa] prozba o pomoc w dobraniu roweru.

tryku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie.

Mam za soba pare wypraw rowerowych, jednak zawsze na treeku. Z tad mało znam sie na szosach.

Chce sobie kupić taka maszyne aby dojezdzac nia na uczlenie, 40 km dziennie.

190 cm 80 kg, potrzeby jak wyzej.

http://allegro.pl/show_item.php?item=3053404506&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

Co sadzicie ?

Co mozecie mi doradzic? Ciezko o rower z rama 58 dla mnie w odpowiedniej jeszcze cenie. wiec czy 55,5 jak tutaj moze byc czy bede sie meczyl?

Na co zwracac uwage przy kupnie?

Pozdrawiam i dziekuje za wszelka pomoc

Nie lepiej kupić coś starszego za, powiedzmy, 600zł? Jak będziesz przypinał pod uczelnią to mniej zwraca uwagę, a jeździ się nie gorzej niż na nówkach. Wydaje mi się też że starszy osprzęt jest jednak solidniejszy niż ten bardziej współczesny.

witam,

jak dla mnie to ten giant nie jest dla Ciebie,po pierwsze-za mała rama,po drugie nie ta cena,to jest stara sora i na dodatek 7-wa,moim skromnym zdaniem nie jest wart tych pieniedzy,szukaj roweru 58-59,na mniejszej ramie będziesz się za bardzo męczył(ewentualnie 57),

pzdr

• Mod Team

Sądząc po tym

jeżeli łapa będzie 170mm to przy Twoim wzroście jest za mało,najlepiej jak by było 175mm.

chodzi o korbę, a dokładniej długość ramienia korby. Też dopiero ogarnąłem to po tym poście ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...