Skocz do zawartości

[buty] spiuk risko 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Planuje zakup pierwszych butów mtb i do dziś miały to być Shimano-SH M088 i natknąłem się na Spiuk Risko http://www.spiuk.com/cas/site/producto-ficha.asp?id=677 Warto dopłacić i kupić? Obydwa modele przymierzałem i jak dla mnie nie ma żadnej różnicy w wygodzie czy twardości. Ktoś posiada Spiuk Risko lub Spiuk zs11 (poprzednik Risko z zeszłego sezonu) lub ma porównanie z M088? Domyślam się, że są to buty podobnej klasy. Jednak o M088 jest dużo opinii a o butach Spiuk nie znalazłem żadnej

Może lepiej kupić Shimano. Są sprawdzone i polecane przez wielu. Z drugiej strony dobór obuwia, tak jak siodełka jest sprawą indywidualną i nie wiesz co sprawdzi się w praktyce przy Twojej stopie, ale ze względu na pozytywne opinie, wziąłbym Shimano.

• 1 miesiąc temu...

Witam. Planuje zakup pierwszych butów mtb i do dziś miały to być Shimano-SH M088 i natknąłem się na Spiuk Risko http://www.spiuk.com/cas/site/producto-ficha.asp?id=677 Warto dopłacić i kupić? Obydwa modele przymierzałem i jak dla mnie nie ma żadnej różnicy w wygodzie czy twardości. Ktoś posiada Spiuk Risko lub Spiuk zs11 (poprzednik Risko z zeszłego sezonu) lub ma porównanie z M088? Domyślam się, że są to buty podobnej klasy. Jednak o M088 jest dużo opinii a o butach Spiuk nie znalazłem żadnej

Witam! Ja mam ten sam problem i rowniez zastanawiam sie nad Shimano 088 lub Spiuk´em. Przymierzalam wczoraj Spiuka,jednakze inny model. Buty niesamowicie wygodne, lekkie, cenowo zblizone do Shimano. Moim skromnym zdaniem,takze jako nowicjusza, Shimano cieszy sie wieksza popularnoscia w Polsce poniewaz jest firma bardziej znana,przez to sprawdzona. Spiuk jako firma hiszpanska nie cieszy sie duza popularnoscia,przynajmniej w pozostalej czesci Europy.Ja mieszkam w Hiszpanii juz jakis czas i chodzac na spinning,czy obserwujac ludzi na ulicach zauwazylam ze bardzo wiele osob ma buty Spiuka, co troche bardziej mnie przekonuje do tej marki.Przyznam ze tez wyznaje zasade Shimano sprawdzone-to biore, jednak kusi mnie ten Spiuk. Jutro ide do sklepu rowerowego zaczerpnac troche informacji,wiec jesli dowiem sie czegos pozytecznego,na pewno napisze,moze sie przyda przy wyborze.

No właśnie w Hiszpani są popularne i dostępne. W hiszpańskim czasopiśmie Bike, zostały wybrane jako buty roku, więc złe raczej nie są. Ja znalazłem super ofertę na inne buty, ale jak się dowiesz czegoś ciekawego to pisz :) przyda się na przyszłość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...