HugoBoss1980 Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 Witam. Jestem nowy na forum. Ponieważ mój wysłużony rower z Decathlonu lada chwila wyzionie ducha planuję zakup nowego. Zainteresował mnie ten: http://allegro.pl/rower-trek-wysokiej-klasy-lazaro-senatore-v-alivio-i3053131374.html Jestem listonoszem i rower służył będzie głównie do pracy,a w wolnym czasie do wycieczek,czy ten Lazaro da radę? Może coś innego w zbliżonej cenie? Mam 169cm i ważę 84kg czy rama 17cali będzie odpowiednia? Czekam na sugestie i rady. Pozdrawiam. Paweł
seraph Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 Rower jest wielce ok, tylko może poszukaj sobie męskiego, bo na damskim będzie Ci raczej nie za wygodnie Dla Ciebie w trekkingu to rama 19" będzie lepsza. A co do samego modelu to wpisz jego nazwę w google razem w frazą "forumrowerowe" i internet aż roi się od opinii na jego temat
HugoBoss1980 Napisano 23 Lutego 2013 Autor Napisano 23 Lutego 2013 No właśnie o tym modelu nie mogę nigdzie nic znaleźć Wydaje mi się że damska rama będzie praktyczniejsza przy częstym zsiadaniu,a co do rozmiaru to 19cali nie jest za duże? Jak kupowałem parę lat temu rower w decathlonie to zrobiłem błąd i wziąłem za duży.
seraph Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 No możliwe, że praktyczniejsza też jeśli jeździłbyś z torbą, ale do wycieczek to trochę gorzej, bo damskie rowery są krótsze a wyższe - kobiety mają stosunkowo dłuższe nogi. Mężczyzna siedzi na takim przesadnie wyprostowany i przez kierownicę za blisko rower może być "nerwowy". Rozwiązaniem mógłby być dłuższy mostek żeby kierownicę odsunąć w sumie... Co do rozmiaru to najlepiej się przymierzyć, ale rzeczywiście dla Ciebie najlepsza byłaby rama 18". Ja lubię duże rowery i wziąłbym większa, ale to Ty będziesz jeździł. Jeśli chodzi o rower to jak pisałem jest wielce ok oprócz może hamulców bo Alhonga czy tam jak tam się to pisze to jakieś cudo nie jest, ale hamować będą...
HugoBoss1980 Napisano 23 Lutego 2013 Autor Napisano 23 Lutego 2013 Myślałem również o tych roweruch: http://sklep.romet.pl/kolekcja-rowerow-2013-/citymiejskie/art2308.html http://sklep.romet.pl/kolekcja-rowerow-2013-/trekkingowe/art2320.html Sam już nie wiem czy lepszy na kołach 26cali czy 28cali?
seraph Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 Nono ta Gazela bardzo przyjemna i jest w rozmiarze 18".... Na asfalt zawsze lepsze są koła 28", bo łatwiej utrzymuję się na nich prędkość i rower jest "stabilniejszy" kosztem zwrotności. Koła 26" lepiej przyśpieszają, a to jest mało ważne w wycieczkach...
HugoBoss1980 Napisano 23 Lutego 2013 Autor Napisano 23 Lutego 2013 Ale do takiego jeżdżenia w pracy z ciągłym stawaniem chyba lepsze będą koła 26cali? A jak z jakością tych rometów? Bo skutery to porażka.
seraph Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 A ja wiem czy lepiej 26"... Z tym przyśpieszaniem to ma sens jeśli chcesz utrzymywać średnią prędkość ponad 25 km/h, a przecież aż tak zasuwał tym nie będziesz. Koła 28" lepiej wybierają nierówności polskich dróg i nie bez powodu praktycznie wszystkie miejskie i trekingowe rowery mają koła 28". Ale jak tam chcesz Twój rower O romecie wiem tyle, że to już chińska marka jest, aczkolwiek z rowerów mają nawet w ofercie MTB 29er (koła 29") i sobie ludzie chwalą. Chyba Ci się nie rozleci osprzęt jest markowy tylko rama rometa...
HugoBoss1980 Napisano 24 Lutego 2013 Autor Napisano 24 Lutego 2013 Z tych trzech co podałem linki,który byście wybrali? Może ktoś jeszcze coś doradzi? Może jakaś inna propozycja?
karolek2 Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Może taki - ŚLICZNY TRIUMPH PS 237 2012 ROK WARTO!!!!!!! (3046699318) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
HugoBoss1980 Napisano 24 Lutego 2013 Autor Napisano 24 Lutego 2013 Zapomniałem dodać że interesują mnie tylko nowe rowery i tylko z allegro,a na aukcji muszą być przynajmniej dwie sztuki ponieważ będę kupował na raty,drugi taki sam dla mojej kobiety. Z przerzutkami w tylnej piaście też odpadają.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.