Skocz do zawartości

[Koła] Jakie koła do 700zł Novatec 711/712 czy 811/812 a może inne?

SSG90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam tak jak w temacie Zapytanie pod względem kół (nowych) i tylko nowych w granicach do 700zł komplet. Widziałem na bikestacji za 689zl koła na piastach 811/812 i obręczach Remerx magic 7327 - waga 1589g oraz 811/812 na obręczach alexrims XD-lite - waga 1734g cena 720zł. Które piasty , bo głównie chodzi tu o piasty będą niezawodne i kręcić się będą w nieskończoność ? Jeżeli macie jakieś inne propozycje do kół XC - maratony to proszę pisać , póki co szykuje rower na starty we własnym zakresie i nawet te 700zł to już cios ale koła to podstawa zaraz po ramie więc ich wybór musi być dobry. Wagowo żeby nie były ciężkie 1600-1800g . Waga kierowcy 80kg :D

Napisano

Novatec w nieskończoność się może i będą kręcić ale jak będziesz im zmieniał łożyska co po jakimś ekstremalnym błocie bywa konieczne aczkolwiek proste i tanie.

Napisano

Novatec w nieskończoność się może i będą kręcić ale jak będziesz im zmieniał łożyska co po jakimś ekstremalnym błocie bywa konieczne aczkolwiek proste i tanie.

Znaczy za bardzo to mi nie pomogło :D , raczej wolałbym jakieś opinie na temat poszczególnych piast które pod względem jakości lepsze?

Napisano

711/712 różnią się od 811/812 aluminiową osią a więc wagą, używałem 712 1,5 roku, po dwóch błotnych maratonach musiałem wymienić łożysko bo z jednej strony złapało luz koszt to 8-20zł. Moim zdanie w tej cenie najlepszy wybór moje nowe kółka też są złożone na tych piastach. Nawiasem mówiąc stare kółka są na giełdzie:)

Napisano

A np. z wyprzedaży w dt4you kółka DT markowane jako Zircon 307 za 638 PLN i gratis szybkozamykacze i zestaw do przejścia na bezdętkę?

Napisano

Też na nie spoglądałem ale nie wiem dlaczego jakoś mi te novatecki się spodobały , na razie nie kupuje ale tak za miesiąc więc może coś innego przyjdzie do głowy to jeszcze mam czas na przemyślenie :) , rozważałem używki np XT.

Temat można zamknąć

• 3 tygodnie później...
Napisano

staneło że do nowych zabrakło ,a używane miałem teraz okazje kupić 711/712 ale no niestety ktoś wyprzedził i dał więcej więc no ja nie mogę tak poprostu 200zł więcej wydać . Chwilowo rozważam dt swiss x1800 , może nie grzeszą wagą ale myślę że moje oczekiwania spełnią , jeszcze z dt4you zircony za 638 rozważam ale to kwestia tylko dozbierania , w chwili obecnej mam 550zł ale myślę że do końca miesiąca uzbiera się jakaś wieksza sumka to może i coś lepszego kupię , Te piasty 711/712 myślę że są naprawdę solidne i chyba będę szukał tych 711/712 bo wiem że pod względem wagi są naprawdę super tak samo toczenie i prostota serwisu , więc nawet złożenie samemu na tych piastach kół może mieć u mnie miejsce , wszystko sprowadza się do funduszy tak jak mówiłem mam 550zł jeżeli uzbieram tak z 900zł myślę że zaplotę sam koła na tych 711/712 bo wtedy sobię mogę dobrać komponenty np obręcze .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...