Skocz do zawartości

[Buty] SPD za około 400 zł

MrMacko06

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio postanowiłem wymienić moje stare Specialized Tahoe 2011 na coś o bardziej sportowym charakterze.

Tak jak podałem w temacie myślałem o wydaniu ok 400 zł.

Z tego co patrzyłem to znalazłem sobie taką oferte: Shimano XC50 (http://www.bikestacja.pl/pl/buty-spd-shimano-sh-xc50-czarno-czerwone.html)

Z racji tego, że kompletnie nie orientuje się w butach innych firm, jestem otwarty na wszelkie propozycje.

Od razu zaznaczę, że jestem osobą, która jak wchodzi na rower to zsiada z niego dopiero po powrocie. Tak, że raczej nie będę w nich chodził ( okazjonalnie 10-20 metrów się nie liczy.)

Z góry dzięki za wszystkie pomocne opinie.

Pozdrawiam

http://www.forumrowerowe.org/topic/119111-buty-shimano-sh-xc50/

Z butów tego typu miałem spece comp, sidi eagle oraz te siemano.

Na trzecim punktowanym miejscu postawię sidi. Do mojej nogi nie pasiły, były za płytkie, poza tym bolały mnie w nich stopy. Plastikowa bardzo śliska podeszwa, co mnie osobiście przeszkadzało.

Na drugim miejscu spece, bardzo fajne, wygodne buty. Z minusów: dosyć śliska plastikowa podeszwa, do tego szybko po zakupie przetarły się zapiętki, musiałem je naprawiać. Do końca użytkowania butów więcej problemów z nimi nie miałem ale jednak nie były "gienialne".

Na pierwszym miejscu xc50. Bardzo wygodne, lepsza przyczepność do podłoża i pedału bez wpięcia, pasują do codziennej eksploatacji w różnych warunkach.

Teoretycznie xc50 mają mało sztywną podeszwę wg skali siemano. W hierarchii ich produktów ten model jest gdzieś po środku skali. Moim zdaniem efektywność przy pedałowaniu jest taka sama jak we wspomnianych specach czy sidi.

Teoretycznie xc50 mają mało sztywną podeszwę wg skali siemano. W hierarchii ich produktów ten model jest gdzieś po środku skali. Moim zdaniem efektywność przy pedałowaniu jest taka sama jak we wspomnianych specach czy sidi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...