Skocz do zawartości

[Hamulce] tarcza hamulcowa Avid HS1 a hamulec Shimano XT

pemekscreen

Rekomendowane odpowiedzi

Tak będzie pasować. Co do pasowania zacisku do tarczy to jedynym kryterium jest rozmiar, który i tak reguluje się tylko adapterem. Tarcza to tarcza, kawał blachy :D czemu miałaby nie pasować

to nie jest takie oczywiste, przecież mogłoby się okazać że tarcza jest bliżej lub dalej od osi, mogłaby nie trafić między klocki i głównie tego dotyczy moje pytanie,

chcę wymienić piastę ale ta która najbardziej mi pasują są na 6 śrub a ja mam hamulec Shimano, mam za to okazję kupić tanio dobrą tarczę na 6 śrub,

więc gdyby hamulec XT zagrał z tarczą i piastą byłoby bardzo dobrze, inaczej musiałbym kupić drogą piastę na CL

Ale w jaki sposób tarcza może być dalej lub bliżej osi? To, czy tak ewentualnie będzie lub nie, zależy od piasty i widelca, zakresu regulacji zacisku na boki, szerokości adaptera, długości śrub mocujących ale nie od tarczy. Jedyna możliwość że tarcza nie będzie pasować to założenie innego rozmiaru niż pozwala adapter.

Śmiało kupuj HS1 - te tarcze działają genialnie z nowymi shimano.

Jeżeli jednak pytasz o kompatybilność hs1 ze starym XT 775 - tu nie można nic obiecać, bo ten hamulec to zwykły śmieć... Może nie współpracować :/

kiedy zaczynają się nowe a kiedy stare Shimano według Ciebie ? oni mają nowe co sezon

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...