Golden Napisano 22 Lutego 2013 Napisano 22 Lutego 2013 Cześć Jako że mam teraz dosyć ograniczony budżet i na dodatek niezbyt wygodnie będzie mi wozić u-locka/duży łańcuch myślałem nad kupnem kryptonite keepera (najgrubszej wersji 12mm lub 10mm).Jeszcze ewentualnie wchodzi w grę kryptonite keeper 12 STD ale nie wiem czy w takiej cenie w ogóle opłaca się brać u-locka. Tutaj przykładowe linki: KRYPTONITE KEEPER KC 1018 ZAPIĘCIE LINKA 10mm180cm (2994478314) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. vs http://allegro.pl/kryptonite-keeper-12-std-zapiecie-sklep-warszawa-i3043343290.html Myślicie że da radę takie zapięcie?
Nysa Napisano 22 Lutego 2013 Napisano 22 Lutego 2013 trochę mniejsze nożyce i twój rower jest mój a złodzieje lubia dobre rowery już 2 razy ratowałam swojego Rometa Canyon choć to nawet fajne jest KRYPTONITE Keeper 12 STD Zapięcie Sklep Warszawa (3043343290) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
rowerzysta01 Napisano 22 Lutego 2013 Napisano 22 Lutego 2013 Myślę ze żadne zapięcie typu linka, linka pancerna, nie zabezpieczy twojego roweru. Jeśli chcesz kupić tanie zapięcie to bierz u-locka, ale dorzucił bym i brał: OnGuard 8003
rowerzysta01 Napisano 22 Lutego 2013 Napisano 22 Lutego 2013 MAGNUM 3001, MAGNUM 7001, MAGNUM 3101, Abus Facilo, trelock BS 301
Jadaszek Napisano 22 Lutego 2013 Napisano 22 Lutego 2013 Ja kupiłem niedawno Magnum 7000 i jak dotoąd jestem zadowolony.
Golden Napisano 23 Lutego 2013 Autor Napisano 23 Lutego 2013 OK, w takim razie zdecyduję się na u-locka. Tylko zastanawiam się czy jest sens kupowania do tego dłuższego kryptoflexa żeby objął też siodełko. Mam na szybkozamykacze, zdarzyło się wam kiedyś że ktoś wam gwizdnął siedzenie?
rowerzysta01 Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 jesli chcesz zabezpieczyć siodełko, koła to polecamZefal Lock n'Roll, ewentualnie Zaciski TRANZ-X antykradzieżowe (niektórzy twierdzą że da się zwykłym imbusem otworzyć)
zekker Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Ja w miejskim mam na zwykłego imbusa i nie stwierdziłem prób kradzieży (inna sprawa, że siodło wygląda kiepsko). Wątpię, żeby ktoś specjalnie ze sobą nosił, żeby siodła kraść. Na zacisk, to może jeszcze jakiś amator się znajdzie, żeby zabrać.
Pinio46 Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Podłącze sie pod temat Co polecicie do 100 PLN powiedzmy ?? U lock odpada, raczej wolałbym linkę, ewentualnie może być łańcuch, tyle tylko że łańcuchy swoje ważą niestety.
Pinio46 Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Ten magnum fajny, ale pieronowo ciężki chyba wezmę tego Absus'a
bazyl1987 Napisano 26 Lutego 2013 Napisano 26 Lutego 2013 A może taki łańcuch ? http://ctbike.pl/master-lock-quantum-8390-zapiecie-rowerowe-6mm-90cm.html Łańcuch daje większe możliwości mocowania roweru
tobo Napisano 26 Lutego 2013 Napisano 26 Lutego 2013 OK, w takim razie zdecyduję się na u-locka. Tylko zastanawiam się czy jest sens kupowania do tego dłuższego kryptoflexa żeby objął też siodełko. Mam na szybkozamykacze, zdarzyło się wam kiedyś że ktoś wam gwizdnął siedzenie? Zdecydowanie warto zabezpieczyć siodło/sztycę przez kradzieżą. Jest to popularne trofeum, bynajmniej nie z powodu wartości tych części tylko łatwości ich zabrania przez życzliwych ludzi. Ktoś miły przechodzi, otwiera szybkozamykacz i zabiera sztycę z siodłem. W poprzedniej pracy dosyć często zdarzało mi się sprzedawać nowe sztyce i siodła ludziom, którzy poruszali się rowerami w centrum miasta i zostawiali je w różnych miejscach. Ja w rowerze używanym do codziennej eksploatacji sztycę i oba koła mam zapięte zaciskami na imbus. To na pewno redukue ryzyko "przypadkowej" utraty i przed takimi kradzieżami ma to być zabezpieczenie.
dziobolek Napisano 26 Lutego 2013 Napisano 26 Lutego 2013 OK, w takim razie zdecyduję się na u-locka. Tylko zastanawiam się czy jest sens kupowania do tego dłuższego kryptoflexa żeby objął też siodełko. Mam na szybkozamykacze, zdarzyło się wam kiedyś że ktoś wam gwizdnął siedzenie? Zdecydowanie warto zabezpieczyć siodło/sztycę przez kradzieżą... Popieram - ja, po tym jak zainwestowałem w U-Locki, to linkami które mi zostały przypiąłem siodła do ramy. Oprócz wynalazku Zefal'a spotkałem się z jeszcze jednym - linka umocowana wewnątrz sztycy i rury podsiodłowej uniemożliwiająca całkowite wysunięcie sztycy z ramy, jednakże umożliwiająca regulację. Niestety nie we wszystkich sztycach da się to zastosować. W przypadku moich amortyzowanych Suntour NEX/NCX odpada.
rowerzysta01 Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 @bazyl1987 Moim zdaniem ten łańcuszek jest trochę cienki, wybrał bym: Abus Catena 685, AXA Clinch 95, MASTERLOCK QUANTUM 8391, MAGNUM 3106
dziobolek Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 Bosz... to już ma taką "brodę", że zaczynam się o nią potykać
rowerzysta01 Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 @czerwony to już są dawne czasy, i większość producentów już tego nie stosuje, ewentualnie jakieś resztki produktów które pozostały na rynku. Z nowych zabezpieczeń tylko firma Masterlock w swoich kajdankach Cuff Lock stosuje ten mechanizm, natomiast nigdzie nie znajdziemy się filmiku, który potwierdzałby otwieranie za pomocą długopisu, na pewno zamek został zmodyfikowany.
dymcio111 Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 no właśnie film z października 2009, już na temat tych zamków na okrągłe klucze była już mowa w innych tematach. Po za tym nie mamy co się powtarzać bo tematów zabezpieczeń było już mnóstwo...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.