Skocz do zawartości

[rower] szosowy do 1600zl

blesh

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja proponuje również Krossa Venom Enyo. Wykracza troche poza twój limit ale 66zł to nie tak dużo. A oto link Kross Venom Enyo ;):D

Napisano

zdecydowanie nie polecam krossa. miałem doczynienia z tymi rowerami

• 1 miesiąc temu...
Napisano

a ja za 1600 zł to bym sobie coś poskładał :) pozatym to wielka frajda składać sobie samemu rower jakoś wtedy chyba wiecej znaczy i bardziej jest sie do niego rzywiązanym :D

Napisano

Czasami warto kupić rower używany z dobrym osprzętem (klamkomanetki itp), a takie można spotkać w bd stanie nawet kosztujące 1/3 ceny roweru nowego. Za póltora tysiąca jeśli poszukasz kupisz naprawdę dobrą maszynę, no chyba ze potrzebujesz roweru szybko.

Napisano

W warszawie jest typ co mi mówil, ze miał za 1700 karbonowa szose na recordzie...może warto poszukać czegoś uzywanego, można wychaczyć jakiś cakiem niezły rowerek.

Napisano

Za ta cene to tylko uzywka, cos na shimano 105 albo 600, ewentualnie z nowszych (z klamkomanetkami) tylko, ze za ta cene to bedzie max. sora :)

Napisano

Ja za 2 kawałki(pewnie gdybym jeszcze trochę sie potargował,to by oddał jeszcze taniej) kupiłem Gianta TCR na Ultegrze.Super rower:) Za takie pieniądze chyba lepiej poszukać używki...a więc szukaj,szukaj... :)

Napisano

Tu cię nie rozumiem

Argumenty proszę

Ja proponuje również Krossa Venom Enyo. Wykracza troche poza twój limit ale 66zł to nie tak dużo. A oto link Kross Venom Enyo :):D

Fakt jest to najtańsza nowa szosówka jaką można kupić

Co do Venom Enyo to osprzęt raczej ubogi, za 1666 zł nie ma co za wiele wymagać

Zresztą Vertec i Kross Prezentują ten sam poziom :D

Tak jak ktoś pisał można się pokusić o zakup sprzętu używanego

Napisano

Tu cię nie rozumiem

Argumenty proszę

Fakt jest to najtańsza nowa szosówka jaką można kupić

Co do Venom Enyo to osprzęt raczej ubogi, za 1666 zł nie ma co za wiele wymagać

Zresztą Vertec i Kross Prezentują ten sam poziom :)

Tak jak ktoś pisał można się pokusić o zakup sprzętu używanego

Szukaj po ogłoszeniach np. w anonsach. Są ludzie którzy "hurtowo" sprowadzają rowery z krajów gdzie kultura rowerowa stoi wyżej niż w Polsce :P np. Holandii. W Holandii jest mnóstwo sklepów z używanymi bikami, mój brat tam kiedyś jeżdził i za powiedzmy 500 euro można wychaczyc fajnego sprzęciora.

Gość BikerFG
Napisano

strasznie mi sie podoba ta maszynka (pomijam stan, bo nie zawsze ze zdjec da sie ocenic): http://www.allegro.pl/item108931993_super_...i_w_polsce.html

"Rama została wykonana przez ORŁOWSKIEGO. Z jednej strony w kolorze fioletowym a z drugiej w kolorze perłowym. Rower jest głównie na osprzęcie shimano ultegra i shimano 600."

tylko rama z lekka przyduzawa, przynajmniej jakby miala byc dla mnie.

Napisano

Zastanawiam się nad złożeniem sobie szosóweczki do pomykania po mieście ale mam dosyć duży problem ponieważ nigdzie nie mogłem znaleźć żadnej małej ramy. Wszystko zaczyna od 50 a ja przy swoim wzroście 160 ledwo bym się na to wdrapał. Może ktos podsunie jakiegoś linka albo coś poradzi?

Napisano

Tu cię nie rozumiem

Argumenty proszę

chodzi głownie o ramy szosowe krossa. mają bardzo słaby lakier i są ciężkie i są tylko 3 rozmiary, a do roweru szosowego naprawde trzeba dobrać odpowiedni rozmiar.

• 2 tygodnie później...
Napisano

A za ile można kupić najtaniej sensowną szosówkę? Miałaby słuzyć raczej na dojazdy do pracy i trochę śmigania po asfalcie w zimie, bo zdecydowanie bardziej wolę wertepy, dlatego chciałbym wydaj jak najmniej kasy.

Napisano

Ja też proszę o dopowiedź na to pytanie :) czyli jak kupić dobry rower na allegro do max 2k zł, jadę na roboty do UK i po powrocie planuje zakup jakiejś szosówki, na co zwracać uwagę itp

Napisano

za 300 zł to da rade jakąś używke kupić. pełno tego jest na allegro. za taką kase to na ramie ze stali cr-mo i najczęściej osprzęcie shimano 600 są. szukaj na allegro tam jest tego najwięcej.

Napisano

Mam pytanie odnośnie rozmiarów ram szosowych - czy przy wzroście 160 cm rama w rozmiarze 520 będzie za duża i czy mam raczej szukać 500? A jesli tak to czy może ktoś ma namiary na tanie ramy w takim rozmiarze [bo niestety szosowe rammy accenta widziałem tylko od 520]?

Napisano

ja bym Ci polecił BIRIE chociaż ta korba z trzema blatami mnie odstrasza :/ ale ogólnie rowerek prezentuje sie fajnie :D i jest troszke lepiej wyposażony od KROSS'a :P

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...