Skocz do zawartości

[1500] Rower na codzien i deikatnej jazdy w lesie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie szykuje sie do zakupu roweru na wiosne

bede go potrzebowal do codziennej jazdy do pracy i w weekendy do jazdy po lesie

i mam nie lada zagwozdke :)

bo zastanawiam sie czy kupic mtb czy moze jakis treking ??

np taki ??

MANUFAKTUR rower crossowy na LX + hydraulika!!! (3027779081) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

co to za firma wogole ?? warta tej ceny ?

nie wiem czy to dobry pomysl zeby kupic 100 % rower mtb bo do pracy bede jednak jezdzil po sciezce rowerowej

a tylko w wolnej chwili gdzies w teren

moze polecacie cos innego ?? w granicy do 2000 .. moze jakiego kross z opcji turystycznej ? np EVADO 3.0 ?

jesli mozecie wypowiedzcie sie bede wdzieczny za kazda opinie

dziekuje i pozdrawiam Łukasz

Napisano

b-2 to najtańsza wersja krosa na kołach 29 do mtb... a nie żeby dojeżdżać do pracy. niewiem czy na 29 cali są wogóle jakieś cienkie opony, a poza tym to waży z tone... szukaj jakiegoś trekinga na 28 albo mtb ale na v-brekach bo jest tańszy i lżejszy. rama 20-21 cali, jednak jak w wekendy chcesz ambitniej pojeździć w lesie to mtb, które na ścieszkach rowerowych na cienkich oponach też śmiga. http://allegro.pl/rower-kands-energy-1300-v-brake-kolekcja-2013-i3036841882.html z tym mostkiem pozycja jest bardziej wyprostowana jak na trekingu wystarczy wymienić opony na szosówki i siodełko, bo jest strasznie niewygodne, kompletne aliwio zapewnia dobrą prace przez kilka lat...lub jak wolisz firmowe http://allegro.pl/kross-level-a2-pelne-alivio-gratis-licznik-sigma-i3047683246.html

Napisano

Ta merida to typowy rower mtb i z tego co napisałeś Ty takiego nie potrzebujesz. Moim zdaniem lepiej dla Ciebie jakiegoś trekkinga albo crossa. W sumie mógłbyś kupić rower mtb jeśli Ci bardziej odpowiada ale lepiej poszukaj bardziej rekreacyjnych mtb na przykład hexagona. Rozumiem że rower może być używany?

Napisano

uzywany jak najbdziej nawet lepiej

tyle ze te wszystie crosowe to malutkie ramy maja

a ja mam dlugie nogi i musze ja miec wysoka

no wlasnie kolega mi mowil ze jak chce jezdzic 70% do 30 % po drogachto nie do konca jest sens kupowania mtb

a mi sie tak podobaja hahah :)

ale jakby byl jakis fajny taki trekingowy to oczywiscie Was poslucham

byle by nie wygladal jak dla starszego Pana ::) zapewne Wiecie oco mi chodzi :)

Univega Terreno 200

co powiecie o tym rowerze /.??

Univega Terreno 200

co powiecie o tym rowerze /.??

Napisano

Napisałem tak bo univega ma słabszy osprzęt ale jest tym sam tańsza od dynamicsa

no tak to jasne ale pytalem co uwazasz o cenie 1000 za ta univega ??

Napisano

Czyli w sklepie stacjonarnym. Cena okazyjna jak sprawdzałem teraz to coś około 1700 kosztuje normalnie.

ale to uzywka takze wiesz :)

Napisano

To zależy w jakim jest stanie rower.

dzisiaj bylem w znanym w Gdansku rowerowym

i wyszedlem z niego jeszcze glupszy niz wszedlem :)

nie ze wzgledu na brak wiedzy sprzedajacych ale na to ze powiedzieli mi az za duzo

cala rozmowe mozna by strescic w zdaniu ktore powiedzialo mi ze

przy mojej wadze i posturze ,,, zaden treing nie wchodzi w gre

tylko i wylacznie rama mtb na ew oponach z mniejszym bieznikiem kola 28 lub 29

zeby bylo bdziej uniwersalnie :)polecano mi specialized na ramie xl kola 28

ladny byl ...

czyli zaczynamy od zera :)

moze ma ktos jakas propozycje dla mnie ?? chetnie rozpatrze

Napisano

Mam podobne "gabaryty" do Twoich i jestem praktycznie zdecydowany do kupienia Krossa Level a5. Choć wczoraj znalazłem a6 za 2300...:)

Napisano

Mam podobne "gabaryty" do Twoich i jestem praktycznie zdecydowany do kupienia Krossa Level a5. Choć wczoraj znalazłem a6 za 2300... :)

ale to tez chyba ma kola 26 co nie ?

Napisano

ale to tez chyba ma kola 26 co nie ?

Zgadza się 26. Moim zdaniem nie ma co się pchać w 29 bo jak wiadomo za taki sam osprzęt trzeba zapłacić więcej. A wydaje mi się że 26 spokojnie wystarczy jeśli chodzi o moje wymagania

Napisano

o najwyższy czas, żeby się wziąć za planowanie zakupów, ale nie ma co za długo czekać, bo teraz widziałem, że np. na dobrerowery.pl promocje są, więc może się coś taniej wyhaczyć. No i ten odwieczny problem z doborem odpowiedniego rozmiaru. Ale grunt, żeby było wygodnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...