Skocz do zawartości
  • 0

Opony Impac Trailpac w Kross Level A2 2011

Gość Wiktor

Pytanie

Gość Wiktor
Napisano

Witam. Mam problem z oponami Impac Trailpac w moim Levelu A2 z 2011 roku. Otóż w pierwszym miesiącu użytkowania roweru jeżdżąc co ważne tylko po ścieżkach leśnych i mieście dętkę zmieniałem aż 6 razy. Za każdym razem w oponę były wbite małe kamyczki. Opona była każdorazowo przebita na wylot. Teraz rower ma już pół roku a dętkę zmieniłem już osiem razy. 6 razy z tyłu i 2 razy z przodu. Czy u Was takie sytuacje też miały miejsce i jakie inne opony polecacie do tego roweru?

z góry dziękuję.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

<p>Miałem podobnie jak ty kiedy jeździłem na rapid robach, zmiana opon na opony z twardszej mieszanki rozwiązała mój problem ( wymieniłem na smart samy ).

Gość Wiktor
Napisano

A nie wiecie co mogło wpłynąć na tak słabą jakość opon? Kolega ma ten sam rower z tymi samymi oponami i dętki w ciągu roku nie zmieniał wogóle.

Napisano

Witam. Mam problem z oponami Impac Trailpac w moim Levelu A2 z 2011 roku. Otóż w pierwszym miesiącu użytkowania roweru jeżdżąc co ważne tylko po ścieżkach leśnych i mieście dętkę zmieniałem aż 6 razy. Za każdym razem w oponę były wbite małe kamyczki. Opona była każdorazowo przebita na wylot. Teraz rower ma już pół roku a dętkę zmieniłem już osiem razy. 6 razy z tyłu i 2 razy z przodu. Czy u Was takie sytuacje też miały miejsce i jakie inne opony polecacie do tego roweru?

z góry dziękuję.

Witam.

Zgodzę się z kolegą Wiktorem. Kupiłem niedawno (Maj 2013) rower KROSS HEKSAGON X6 własnie z tymi oponami. Pierwsze przebicie dętki i opony, z powodu małego szkiełka, wielkości małego paznokcia na stopie. Rozumiem, ok wymieniam dętkę. Ale już nie zrozumiem, że wbija się w opony wszystko co leży na ścieżkach rowerowych, jak np.: małe kamyczki, patyczki, nawet plastikowe kulki z pistoletu dla dzieci. Ponadto, opona ściera się nie proporcjonalnie do długości użytkowania.  W moim przypadku wystarczyło mocniej zahamować na ścieżce rowerowej aby zetrzeć całkowicie dwie kosteczki z bieżnika !!!

Nie znam się na rowerach ale moim poprzednim rowerem był KROSS HEKSAGON V6, który ma bardzo podobne jakościowo opony, a przez sześć lat użytkowania nie miałem żadnej wymiany dętki, średnio starty bieżnik i tylko jedna wizyta w serwisie z powodu korby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...