kilohaszu Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Witam. Proszę o pomoć przy wyborze roweru. Po lekturze forum największe przekonanie mam do tych 2 modeli: http://www.bike-discount.de/shop/k1275/a78454/zr-race-29er-5-0.html http://www.agang.eu/en/2013/gangsta/gangsta729/specification.htm Moje parametry to 198 cm wzrostu/ 96 kg wagi. Przewiduje bardzo szeroki zakres zastosowań dla roweru od dojazdów do pracy i wycieczek z dzieckiem po (mniej wymagające) maratony MTB. Oba rowery mają bardzo zbliżoną cenę, gwarancję (5 lat, z tym, że Radony odsyła się do Germanii), wydaje mi się, że Radon ma lepszą ogólne specyfikację, ale gorszy amor. No i 2 biegi z przodu (boję się, że będzie brakować). Będę wdzięczny za każdą opinię, bo już tak się miotam, że dalej się nad tym zastanawiając przegapię sezon. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Radon ma 3 tarcze z przodu ... amortyzator chyba wcale nie gorszy ... hamulce raczej lepsze ... reszta osprzętu raczej porównywalna ... Chyba, że miałeś na myśli Aganga pisząc o 20 przełożeniach i gorszym amortyzatorze ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Ja wybrałbym zdecydowanie AGang'a. RST F1rst Air jest lepszym wyborem niż Rock Shox Recon Silver TK Air 29 , team29 robił recenzje tego Gangsta 7.29 http://w.team29er.pl/testy/695-test-roweru-agang-gangsta-729 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilohaszu Napisano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 No tak, Agang ma 2 tarcze z przodu i skok amora 80mm, nie za mało (biegów i skoku)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Do tego co podaleś, zdecydowanie skoku nie jest za mało. Jeżeli chodzi o korbę to ciężko powiedzieć, nie wiemy w jakiej kondycji jesteś oraz tego jak korzystasz z przełożeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 przelozen brakuje powyzej 45km/h, wiec watpie, aby stanowilo to problem...nawet we wroclawiu, naped srama wg mnie lepszy, niz shimano, szczegolnie, ze mix grup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pim Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Podaj długość nogi do jajek. Rama pewnie XL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilohaszu Napisano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Podaj długość nogi do jajek. Rama pewnie XL 98 cm, też obstawiam XL Dzięki za wszystkim za pomoc. Zaczynam szukanie Aganga w dobrej cenie ;-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilohaszu Napisano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Pozwolę sobię podbić swój temat. Okazało się, że w budżecie mieści się Agang 7.29 z 2012 roku, ten z 2013 jest o 800 zeta droższy. Czy warto dopłacać do nowszego modelu? http://velo.pl/rowery/rowery-gorskie/agang/gangsta-729 http://www.agang.eu/cz/2013/gangsta/gangsta729/specifikace.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Aż tak bardzo się nie rożnią, możesz brać ten z 2012, tym bardziej jak różnica wynosi 800zł oO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajcmar Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Właśnie wytargowałem 3399 z przesyłką. Owocnego szukania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilohaszu Napisano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Właśnie wytargowałem 3399 z przesyłką. Owocnego szukania. W jakim sklepie ? Model 2012 czy 2013? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajcmar Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Model 2012, mbike katowice Rower AGang 2012 MTB 29" GANGSTA 7.29 Czarno-Zielono-Biała Modelu 2013 ponoć w Polsce jeszcze nikt nie widział.Cenę uzgadniałem telefonicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilohaszu Napisano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Potwierdzam, z tego co odpisało VELO nie sprowadzili modelu 2013, ponieważ cena doszłaby do 4600 ze względu na mocną koronę, a różnica w sprzęcie bardzo niewielka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajcmar Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Dzisiaj rowerek dostarczono. Wielkie dzięki dla mbike Katowice za super kontakt i błyskawiczną realizację zamówienia. Rowerek po pierwszej jeździe. Wrażenia... jest inaczej. W porównaniu do 26 cali na plus komfort, stabilność, łatwość utrzymywania prędkości. Minus.... na razie nie mogę dogadać się z amorkiem to mój pierwszy air na razie jeżdżę na tym co fabryka nadmuchała i nie wiem czy mam spuszczać czy pompować ale jest jakiś taki tępy.Gorszego przyspieszenia czy zwrotności nie zauważyłem ale może to wpływ zajarania nowym zakupem. Serdeczne dzięki dla wszystkich forumowiczów którzy się udzielali w tym temacie i pokrewnych. Dzięki waszym opiniom dokonałem wyboru. Pozdro i do zobaczenia na szlaku PS. Kilohaszu sorry za podpięcie się do tematu ale miałem podobne rozterki. U mnie w grę wchodziło jeszcze składanie samemu na ramie Peak 29 ale względy finansowe przeważyły. Może następnego już sam poskładam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi