mklos1 Napisano 1 Marca 2013 Napisano 1 Marca 2013 Wygląda godnie. Szkoda że nie ma zdjęć lepszej jakości.
grzybiarz Napisano 1 Marca 2013 Napisano 1 Marca 2013 · Ukryte przez Fenthin, 1 Marca 2013 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 1 Marca 2013 - Brak powodu Temat znowu pomyliłem.
Mod Team anarchy Napisano 2 Marca 2013 Mod Team Napisano 2 Marca 2013 Nie patrząc na materiał ramy i "amortyzator" to cena jest bardzo korzystna. Jeśli nie planujesz przednich sakiew a tylko np torbę na kierownicę (nie należy obicążac samego tyłu roweru) to wideł zostaw, wymień tylko ten mostek kierownicy-bo może to do mieszczucha się nadaje ale nie do "wyprawówki". Co do piasty przedniej się nie wypowiadam, albo nie - ja bym ją wymienił. Ale jak pojeździsz chwile na niej też nic się nie stanie. Osobiście jestem tylko za lampkami na baterię (powtarzam się) bo i lampkę masz świecącą jak stoisz w miejscu (!) i latarkę na wieczór. Pedała też wymień. No i jakieś rogi, lemondka itp....
gorsen Napisano 2 Marca 2013 Autor Napisano 2 Marca 2013 Nie patrząc na materiał ramy i "amortyzator" to cena jest bardzo korzystna. Jeśli nie planujesz przednich sakiew a tylko np torbę na kierownicę (nie należy obicążac samego tyłu roweru) to wideł zostaw, wymień tylko ten mostek kierownicy-bo może to do mieszczucha się nadaje ale nie do "wyprawówki". Co do piasty przedniej się nie wypowiadam, albo nie - ja bym ją wymienił. Ale jak pojeździsz chwile na niej też nic się nie stanie. Osobiście jestem tylko za lampkami na baterię (powtarzam się) bo i lampkę masz świecącą jak stoisz w miejscu (!) i latarkę na wieczór. Pedała też wymień. No i jakieś rogi, lemondka itp.... Bardzo zastanawiam się czy ten rower jest dobrą podstawą do modyfikacji... Do wymiany prędzej czy później amor, pewnie na sztywny widelec, bagażnik, mostek kierownicy, piasta ( ale dlaczego ), prawdopodobnie siodełko, pedała też chciałem wymienić, bo te są masakryczne :x a rogi obowiązkowo! Musiałbym więc włożyć we wszystko co najmniej 400-500zł... a rama, zwłaszcza kolor nie jest moim ulubionym A lampka na prąd się przyda jakby nie patrzeć, zawsze mam jakąś alternatywę w razie problemów z dodatkową lampką na baterię (która już posiadam) No cóż... poczekam, pomyślę, podliczę koszta, prześpię się i może ktoś go kupi przede mną wtedy będę zmuszony do szukania innej okazji
Haligowka Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 Pozwolę się podłączyć nieco do tematu, planuję zakupić jakiś MTB, w cenie do 3000 ewentualnie niewiele powyżej. Mam pewne wahania co do Felt Q780 z 2010 roku. Co możecie o nim powiedzieć? Słyszę o nim wiele pozytywów jednak tych drugich opinii też nei brakuje. Wizualnie rower wygląda bardzo ładnie, ale czy sprzętowo również wygląda tak dobrze?
gorsen Napisano 3 Marca 2013 Autor Napisano 3 Marca 2013 http://allegro.pl/radon-men-s-health-na-xt-magura-rozmiar-52-cm-i3074640127.html czy taki rowerek to jest trekking? Jak właściwie rozróżnić trekinga od crossa?:/
goncian Napisano 4 Marca 2013 Napisano 4 Marca 2013 czy taki rowerek to jest trekking? Jak właściwie rozróżnić trekinga od crossa?:/ To jest cross. Ale do kanonu crossa brak mu tylko sztywnego mostka i prostej kierownicy. Trekking od crossa różni się głównie zastosowaniem, co przekłada się w pierwszej kolejności na mniej pochyłą sylwetkę rowerzysty i pełne wyposażenie (błotniki, częściowa/pełna osłona łańcucha, bagażnik i oświetlenie zasilane najczęściej z bezoporowego dynama w przedniej piaście). Geometria ram klasycznych crossów i trekkingów różni się głównie obniżeniem o ½”÷1”osi suportu w stosunku do osi kół. Niektóre konstrukcje ram trekkingów, choćby z racji zastosowania do przewozu ekwipunku wyprawowego są z reguły (ale nie zawsze) mocniejsze od cross-ów, czego wyrazem jest tzw. gwarantowana nośność roweru (ale to obejmuje całość, w tym głównie koła). Kierownice w klasycznych trekkingach są zdecydowanie profilowane i zapewniają oparcie rąk mniej więcej blisko osi sterów. W cross-ach, przy najczęściej prostej lub ewentualnie minimalnie profilowanej kierownicy, oparcie rąk jest zawsze za osią sterów. Z racji przeznaczenia, siodełka trekkingów bywają częściej szersze i wygodniejsze od sportowo-rekreacyjnych w cross-ach. No ale w dobie „ekonomicznej dowolności” w przeciwieństwie do ściśle użytkowych preferencji (niestety to już nisza), na rynku mamy całą masę (a może już większość) wszelkiego rodzaju „mieszańców” nastawionych na jakiś tam uniwersalizm, gdzie nikt nie przejmuję się kanonami, a liczy się tylko wynik sprzedażowy.
bunio Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 Hej! Co myślicie o tym rowerze? http://allegro.pl/sh...item=3069767841 na zdjęciach mało widać ale cena dość niska, więc się tak zastanawiam nad nim:) Cena jest zdecydowanie niska, nawet za niska, poproś o numery ramy do sprawdzenia w Niemczech , podejrzewam, że będzie to koniec korespondencji. Ciekawe, że w Niemczech na eBayu nie ma takich okazji rowerowych, jeśli nawet ktoś pomija kwestie moralno etyczne, to znajomy miał kontrolę policji jadąc na rowerze i wcale nie wygląda na dresiarza.
gorsen Napisano 15 Marca 2013 Autor Napisano 15 Marca 2013 Hej, ja już czekam na swój rowerek i jak jutro po niego pojadę to się pochwalę A teraz mam pytanie w imieniu kolegi, gdyż on również szuka trekkinga ale jemu się podoba rozwiązanie z przerzutkami w piaście. http://allegro.pl/kalkhoff-limited-roz-56cm-karbon-idealny-i3100271428.html Czy ta pozycja jest warta 1650zł? Rowerek wydaje się być w niezłym stanie... No i co myślicie o przerzutkach alfine w trekkingu? Pozdrawiam
refiko Napisano 15 Marca 2013 Napisano 15 Marca 2013 Jest to cena adekwatna do tego sprzętu, o ile jego faktyczny stan nie odbiega od tego co jest w rzeczywistości.
gorsen Napisano 17 Marca 2013 Autor Napisano 17 Marca 2013 Witajcie! Wczoraj pojechałem obejrzeć ten rowerek: http://tablica.pl/oferta/koga-miyata-lightlux-ID22fV7.html Jest w stanie prawie idealnym, a na żywo prezentuje się o wiele lepiej!! Z racji kiepskiej pogody zrobiłem nią wczoraj raptem 10km i jeździ się fantastycznie CZYSTA PRZYJEMNOŚĆ! Jeden minus, że przy skręcaniu można zahaczyć nogą o przednie koło... ale to chyba normalne w trekingach? Dziękuje wszystkim za wyczerpujące odpowiedzi!
Haligowka Napisano 17 Marca 2013 Napisano 17 Marca 2013 W sumie bardzo podobne są też EuroBike, mam podobny w domu, i szczerze mówiąc nigdy o przednie koło nie zachaczyłem
refiko Napisano 17 Marca 2013 Napisano 17 Marca 2013 Również w swoim trekingu nie miałem problemu z zahaczaniem o przednio koło. Również mam sztywny widelec, ale mój nie pamiętam jaką ma wysokość, ale odpowiada amortyzatorowi 60-80 mm skoku.
eMJot Napisano 17 Marca 2013 Napisano 17 Marca 2013 Witam. Pozwole sobie podłączyć sie do tematu. Poszukuje roweru do lokalnej okazjonalnej turystyki jedno dniowej (do 100km) głównie asfaltami, może ciut szutrów.Typowy treking raczej odpada, wydaje mi sie za wolny i ciężki, szukam roweru w miarę wygodnego i szybkiego.Co powiecie na cos takiego po delikatnych modyfikacjach(bagaznik i błotniki): http://www.rowerymerida.pl/produkt565/crossway-20-v-rower-merida.html Nie wykluczam w przyszłości jakiejś dłuższej wyprawy, czy była by to dobra baza? Dziekuje i pozdrawiam.
gorsen Napisano 17 Marca 2013 Autor Napisano 17 Marca 2013 Chyba, że zachaczasz o ten błotnik ? Tak, zahaczam o błotnik, ale gdyby go nie było to chyba też bym o koło zahaczał... Zaniepokoiliście mnie trochę... rower i tak jest teoretycznie przyduży bo ma ramę 57cm, a ja teoretycznie potrzebuje 3cm mniejszą. Czy ktoś jeszcze ma podobny problem?
Mod Team anarchy Napisano 17 Marca 2013 Mod Team Napisano 17 Marca 2013 Gorsen - długośc górnej rury to bardzo istotny wymiar ramy ale nie jedyny. Odległośc pedała od koła zależne jest od długości górnej rury, ale też w dużym stopniu od: kąta rury podsiodłowej (im mniejszy tym suport bardziej "z przodu"), kąta rury sterowej (im większy tym koło "z tyłu"), offsetu przedniego koła (tu chyba jasne) oraz w minimalnym stopniu od wysokości suportu (im niżej tym dalej od koła). Patrzę na tą Kogę i widzę bardzo płaski kąt podsiodłowej. Ale jedna rzecz- rower może byc za długi, rura może byc za wysoko, kierownica za nisko ale ogólnie powinien byc tak zaprojektowany, że nie dotykasz palcami stopy przedniego koła! Ni i tyle. Chyba że: a. masz stopę 48 (to się zdarza) b. nieprawidłowo trzymałeś stopę na pedale (tu bym podejrzewał występowanie problemu) Acha, jedna rzecz - zastanów się czego dotykałeś - błotnika czy przypadkiem tego chlapacza mocno odstającego do tyłu. pzdr
gorsen Napisano 17 Marca 2013 Autor Napisano 17 Marca 2013 Gorsen - długośc górnej rury to bardzo istotny wymiar ramy ale nie jedyny. Odległośc pedała od koła zależne jest od długości górnej rury, ale też w dużym stopniu od: kąta rury podsiodłowej (im mniejszy tym suport bardziej "z przodu"), kąta rury sterowej (im większy tym koło "z tyłu"), offsetu przedniego koła (tu chyba jasne) oraz w minimalnym stopniu od wysokości suportu (im niżej tym dalej od koła). Patrzę na tą Kogę i widzę bardzo płaski kąt podsiodłowej. Ale jedna rzecz- rower może byc za długi, rura może byc za wysoko, kierownica za nisko ale ogólnie powinien byc tak zaprojektowany, że nie dotykasz palcami stopy przedniego koła! Ni i tyle. Chyba że: a. masz stopę 48 (to się zdarza) b. nieprawidłowo trzymałeś stopę na pedale (tu bym podejrzewał występowanie problemu) Acha, jedna rzecz - zastanów się czego dotykałeś - błotnika czy przypadkiem tego chlapacza mocno odstającego do tyłu. pzdr Wrócę do domu dopiero za 2 tygodnie więc wtedy zobaczę czego tak naprawdę dotykałem, a co do pozycji stopy na pedale to też bardzo prawdopodobne bo siodełko mam nie do końca dobrze wyregulowane. Zrobiłem tylko szybki przejazd praktycznie prostym odcinkiem do miasta i z powrotem, więc jakoś mi to zahaczanie zbytnio nie przeszkadzało... Jak tylko wrócę wyreguluję siodełko już ostatecznie i wsiadam na rower żeby zobaczyć czego to dokładnie wina. Jak byłem odebrać rower jeździłem po dość małym placu więc skręcałem dość często ale jakoś nie miałem tego problemu który zaobserwowałem u siebie i to też po jakimś czasie. Pewnie to był przypadek, stopa mi się zsunęła czy coś... no ale więcej szczegółów jak wrócę! Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.