tobo Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Gdybam że sklepy stacjonarne jeśli mają akcesoria do hamulców to mają takowe do shimano ewentualnie avida, do tego drugiego z powodu pewnych różnic, które być może mają wpływ na prawidłowe zamknięcie układu. Detalicznie sprzedawane są czasami akcesoria jagwire lub aligator. Wątpię by sklepy miały firmowe akcesoria tektro.
mateusz0595 Napisano 24 Lutego 2013 Autor Napisano 24 Lutego 2013 A może gdzieś w sieci na jakiejś stronie widzieliście takie części? Znalazłem na str. internetowej taki zestaw do odpowietrzania hamulców tektro, w nim jest oliwka z zaprawką za 35 zł, ale wysłałem zapytanie czy same oliwki z zaprawkami sprzedadzą i czekam na odpowiedź.
tobo Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Jeśli jakiś sklep sprzedaje detalicznie "pudełkowe" hamulce to prawie na pewno ma na stanie pozostałości po montażu - czasami hamulce mają więcej niż jeden zestaw zaprawiający a czasami po montażu hamulca w rowerze klienta taki komplet zostaje.
Rulez Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Właściwie rurkę da się wyjąć dosyć łatwo, obciąć przewód za oliwką, oliwkę umieścić na jakiejś nakrętce (w jej otworze) tak żeby się o nią oparła a następnie wybić przewód z oliwki , wybijać w stronę przodu przewodu, powinno wyjść bez jakichś szczególnych oporów.
Roonin Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 A może gdzieś w sieci na jakiejś stronie widzieliście takie części? Znalazłem na str. internetowej taki zestaw do odpowietrzania hamulców tektro, w nim jest oliwka z zaprawką za 35 zł, ale wysłałem zapytanie czy same oliwki z zaprawkami sprzedadzą i czekam na odpowiedź. W tym zestawie jest po dwie oliwki, zaprawki i te śrubki co ściskają oliwkę . Biorąc pod uwagę że jest tam olej i parę innych dupereli przydatnych przy odpowietrzaniu to zestaw wychodzi bardzo tanio.
Andrew Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 warto jest kupić oryginalny zestaw Tectro bo końcówki od shimano po prostu nie pasują.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.