Skocz do zawartości

[hamulce] Tektro Draco skracanie przewodu

mateusz0595

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Gdybam że sklepy stacjonarne jeśli mają akcesoria do hamulców to mają takowe do shimano ewentualnie avida, do tego drugiego z powodu pewnych różnic, które być może mają wpływ na prawidłowe zamknięcie układu. Detalicznie sprzedawane są czasami akcesoria jagwire lub aligator. Wątpię by sklepy miały firmowe akcesoria tektro.

Napisano

A może gdzieś w sieci na jakiejś stronie widzieliście takie części?

Znalazłem na str. internetowej taki zestaw do odpowietrzania hamulców tektro, w nim jest oliwka z zaprawką za 35 zł, ale wysłałem zapytanie czy same oliwki z zaprawkami sprzedadzą i czekam na odpowiedź.

Napisano

Jeśli jakiś sklep sprzedaje detalicznie "pudełkowe" hamulce to prawie na pewno ma na stanie pozostałości po montażu - czasami hamulce mają więcej niż jeden zestaw zaprawiający a czasami po montażu hamulca w rowerze klienta taki komplet zostaje.

Napisano

Właściwie rurkę da się wyjąć dosyć łatwo, obciąć przewód za oliwką, oliwkę umieścić na jakiejś nakrętce (w jej otworze) tak żeby się o nią oparła a następnie wybić przewód z oliwki , wybijać w stronę przodu przewodu, powinno wyjść bez jakichś szczególnych oporów.

Napisano

A może gdzieś w sieci na jakiejś stronie widzieliście takie części?

Znalazłem na str. internetowej taki zestaw do odpowietrzania hamulców tektro, w nim jest oliwka z zaprawką za 35 zł, ale wysłałem zapytanie czy same oliwki z zaprawkami sprzedadzą i czekam na odpowiedź.

W tym zestawie jest po dwie oliwki, zaprawki i te śrubki co ściskają oliwkę . Biorąc pod uwagę że jest tam olej i parę innych dupereli przydatnych przy odpowietrzaniu to zestaw wychodzi bardzo tanio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...