PICHUzoom Napisano 21 Lutego 2013 Autor Napisano 21 Lutego 2013 Nie podzielam waszego entuzjazmu. Jak Pichu zakupi samą ramę (np. zaproponowanego przeze mnie Krossa), to będzie się na nią patrzyć zamiast jeździć. A dlaczego? No to od początku. Sign FR1 to rama przystosowana tylko i wyłącznie do hamulców tarczowych podobnie jak amortyzator SR DURO. Pichu w starym rowerze ma v-brake. Ok załóżmy, że zmieścił się w budżecie i kupił komplet hamulców tarczowych, ale podchodszedł do roweru, żeby je zamontować i znowu zonk. Jego piasty do tego się nie nadadzą. Pozostaje albo wymiana całych kół, albo kupno nowych piast i zaplatanie starych obręczy. Koszty rosną... Co zatem uda ci się przełożyć z jego starego roweru?Hmm to może kierownicę i mostek? Bzdura! Nowa rama ma stery ahead, a stara stery klasyczne... nie pasuje... Do ewentualnego przełożenia kwalifikuje się korba, przerzutki i manetki, ale łańcuch i wolnobieg już nie za bardzo, no bo piasty Pichu zdążył już kupić nowe - na kasetę... Marnie to widzę... P.S. Wolałbym wydać 2200 zł i kupić gotowego Krossa np. http://allegro.pl/kr...3040068848.html widze że mam doświadczenie z prawdziwymi expertami kasperek nieźle to opisałeś. nawet nie spodziewałem się że do tej ramy nic starego nie będzie pasować. Do tej pory interesowałem sie tylko mechaniką i kulturystyką. dzięki że tak ładnie opisaleś stan w jakim się znajduje pozdro. wrazie co to pisz postaram sie odwdzięczyć .
Mlodziutki Napisano 21 Lutego 2013 Napisano 21 Lutego 2013 Ojj racja kasperek dobrze zauważył. Pichu więc jeśli chcesz poszaleć to jeszcze musisz zaoszczędzić drugie tyle
Roonin Napisano 21 Lutego 2013 Napisano 21 Lutego 2013 Nie podzielam waszego entuzjazmu. Jak Pichu zakupi samą ramę (np. zaproponowanego przeze mnie Krossa), to będzie się na nią patrzyć zamiast jeździć. A dlaczego? No to od początku. Sign FR1 to rama przystosowana tylko i wyłącznie do hamulców tarczowych podobnie jak amortyzator SR DURO. Pichu w starym rowerze ma v-brake. Ok załóżmy, że zmieścił się w budżecie i kupił komplet hamulców tarczowych, ale podchodszedł do roweru, żeby je zamontować i znowu zonk. Jego piasty do tego się nie nadadzą. Pozostaje albo wymiana całych kół, albo kupno nowych piast i zaplatanie starych obręczy. Koszty rosną... Co zatem uda ci się przełożyć z jego starego roweru?Hmm to może kierownicę i mostek? Bzdura! Nowa rama ma stery ahead, a stara stery klasyczne... nie pasuje... Do ewentualnego przełożenia kwalifikuje się korba, przerzutki i manetki, ale łańcuch i wolnobieg już nie za bardzo, no bo piasty Pichu zdążył już kupić nowe - na kasetę... Marnie to widzę... P.S. Wolałbym wydać 2200 zł i kupić gotowego Krossa np. http://allegro.pl/kr...3040068848.html No niby tak ale w takim razie na nowy ( używany) rower będzie zbierał w nieskończoność) a i tak na końcu się okaże że to i tamto (jak to w używkach) trzeba zmienić. Sam już nie wiem, w tym co piszesz jest sporo prawdy nie patrzyłem na to w ten sposób ale masz dużo racji. Tak czy inaczej inwestowanie w tamten wynalazek też mija się z celem. Albo zbierać kasę albo powoli kompletować części. No a ten sign całkiem ciekawa propozycja.
PICHUzoom Napisano 21 Lutego 2013 Autor Napisano 21 Lutego 2013 Ojj racja kasperek dobrze zauważył. Pichu więc jeśli chcesz poszaleć to jeszcze musisz zaoszczędzić drugie tyle tak jest nie będzie lekko bo jak pisałem wcześniej inwestowalem w silownie i to cale 5 tyś. silownia dobra rzecz ale rower też. ok mam teraz cel w życiu roower
kasperek Napisano 21 Lutego 2013 Napisano 21 Lutego 2013 No niby tak ale w takim razie na nowy ( używany) rower będzie zbierał w nieskończoność) a i tak na końcu się okaże że to i tamto (jak to w używkach) trzeba zmienić. Zaproponowany przeze mnie w ostatnim poście Sign FR1 jest nowy. Powinien trochę pośmigać, ale o 1200 zł przekracza budżet.
Roonin Napisano 21 Lutego 2013 Napisano 21 Lutego 2013 Tak jak najbardziej, bardzo dobra propozycja. Napisałem to na koniec bo nie zauważyłem wcześniej linka. Nie jest to jakiś powalający sprzęt ale o niebo lepszy od tego który teraz posiada założyciel tematu. Nadaje się do tego co on chce robić i daje możliwość ulepszenia z czasem, wiec propozycja jak najbardziej dobra i niedroga.
Mlodziutki Napisano 22 Lutego 2013 Napisano 22 Lutego 2013 Ten kross fajna sprawa jedyna słaba strona to cieńkie hamulce
Roonin Napisano 22 Lutego 2013 Napisano 22 Lutego 2013 No tak ale popatrz na cenę. Na początek by były potem do wymiany.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.