Skocz do zawartości

[maraton] 1#BM2013 Wrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam:) Przygotowani do sezonu? Bo już tylko 2 miesiące do pierwszego Bikemaratonu we Wrocławiu. W zeszłym roku było błota po kolana i mam nadzieję że w tym roku pogoda nie zrobi psikusa bo widziałem że chłopaki ostro działają na trasie i szkoda by było bo zapowiada się ciekawie na Mega/Giga :) Filmik z trasy:

. Spodziewaliście się że w okolicy Wrocławia są takie tereny na rower? ;)
Napisano

j/w, aczkowiek przyznam, ze bylem w szoku, iz we wroclawiu musze odchylic sie do tylu :)

nie zmienia faktu, ze trzeba doceniac takie starania optymalizujace trase i liczyc sie z tym, iz nie kazdy region az kipi od hardkorowych atrakcji

Napisano

Tragicznie :) . Ja w tym roku odpuszczam Wrocław, raz że daleko, dwa, że gdyby miała być podobna pogoda, jak ostatnio, to szkoda katować sprzęt w podmiejskim syfie.

Napisano

im szybciej jedziesz, tym gorzej :) w miare dobrzy ludzie z mega i giga musieli w zasadzie rozbierac cale rowery po maratonie, jedynie w dobrych kolach i amorach nie bylo blota, ale to norma, jak sa takie warunki, wiec nie ma co przezywac...szkoda, ze bylo tak zimno, bo to byl najwiekszy problem

ogolnie jak ciezko z kasa i ma sie rower sredniej jakosci, to lepiej nie jechac takiego wyscigu, bo jest duza szansa na to, ze doprowadzenie sprzetu do stanu wyjsciowego wyniesie np 1/3-1/4 wartosci nowego i nie mam tu na mysli roweru za 1000zl, tak samo jak na celu zniechecic cie - po prostu takie sa realia

Napisano

W sumie, po tym jak czytam, to zastanawiam się, czy warto jechać. Tym bardziej, że nie będę miał wszystkich kluczy potrzebnych do serwisu.

Napisano

Ja uważam, że warto, co prawda nie jechałem rok temu, tylko dwa. Wtedy to był banał, a zawsze to jakieś doświadczenie 'ogarniesz się' jak to wygląda na maratonie itd.

Napisano

Panowie, panowie.. Czemu od razu takie negatywne nastawienie? Może w tym roku w ogóle błota nie będzie..?

I nie straszcie mi tutaj Mokrego... Niech jedzie na wyścig, zobaczy co i jak.. Akurat płaska trasa to w sam raz na przetarcie i zapoznanie z realiami wyścigowymi. :)

A ja pewnie się wybiorę.. Przygotowania idą pełną parą i postaram się znacznie pobić zeszłoroczny czas... :)

Napisano

Wynik nie był genialny.. można nawet powiedzieć, że słaby... Dlatego jeśli nie będzie defektów to z pobiciem nie powinno być problemu. :)

Szczególnie że forma jest lepsza niż w zeszłym sezonie :)

Napisano

Godzinę powiadasz... Będę robił co w mojej mocy. :) A w tym sezonie pewnie będzie jej więcej...

W końcu już walczę w Elicie.. Będzie trzeba się starać :)

Napisano

Na nowym zjezdzie wojnowickim , widac Darka Porośa na swoim nowym Ninerze , ogolnie wlasnie do niego dzwonilem , podobno jest to w lesie obok miejscowosci Wojnowice , bez gps ponoc nie do odnaleznia .

Napisano

Tak to już jest... Czasu się nie zatrzyma. :)

Ale przynajmniej, mimo, że jestem świeżakiem w elicie, to nie jestem świeżakeim na długich dystansach. Obeznanie mam, teraz tylko ciężko pracować i czekać na efekty ;)

Napisano

Ogólnie określenie Elita jest używane raczej w wyscigach XC... Ale nie widzę przeszkód, żeby podczas maratonów na M2 mówić tak samo... :)

• Mod Team
Napisano

To normalne określenie. Ja jeżdżę głównie na ŚLR i tu jest tak samo. MJ/M0 - junior, M1 - orlik, M2 - elita, M3 - master, itd. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...