Skocz do zawartości

[korba] jak odkręcić gdy zajechany gwint?

Majstersztyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

dzisiaj chciałem przeczyścić rower. Ściągacz w dłoń. Lecz gdy przykręcam tę mniejszą śrubkę, która powinna wypychać ramię korby z suportu, zaczyna wychodzić mi klucz. Jest to wina gwintu korby, który jest mocno zajechany (gwint w ściągaczu niemal idealny). Czy znacie jakiś inny sposób, by zdjąć ramię korby?

Próbowałem podjeżdżać pod górkę na niej, bez śruby mocującej (czy jak to się zwie. w każdym bądź razie śruby imbusowej nr 8 :D) ale ramię nawet nie drgnęło.

Pozdrawiam serdecznie

Napisano

jak ci zależy to zanieś do serwisu może oni coś z tym zrobią a jak nie to trochę uwagi i tak jak napisała osoba po wyżej

• Mod Team
Napisano

A czemu od razu dentystę ? to to trzeba wyjąć śrubę i do kieszeni albo w depozyt oddać ? nie wystarczy tak by była luźna? nikt nie każde także backflipów wtedy ćwiczyć tylko przejechać sie kilka razy mocno stąpając i zejdzie ;) albo młotek i przecinak, szlifierka, ewentualnie ściągacz do łożysk :P

Napisano

Najlepiej podskoczyć do dobrego serwisu i tak wieje teraz nudą... może potraktują to jako wyzwanie i przebudzą się z zimowego letargu ;) albo zainwestuj w cuś takiego link

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...