Majstersztyk Napisano 20 Lutego 2013 Napisano 20 Lutego 2013 Witam, dzisiaj chciałem przeczyścić rower. Ściągacz w dłoń. Lecz gdy przykręcam tę mniejszą śrubkę, która powinna wypychać ramię korby z suportu, zaczyna wychodzić mi klucz. Jest to wina gwintu korby, który jest mocno zajechany (gwint w ściągaczu niemal idealny). Czy znacie jakiś inny sposób, by zdjąć ramię korby? Próbowałem podjeżdżać pod górkę na niej, bez śruby mocującej (czy jak to się zwie. w każdym bądź razie śruby imbusowej nr 8 ) ale ramię nawet nie drgnęło. Pozdrawiam serdecznie
Majstersztyk Napisano 20 Lutego 2013 Autor Napisano 20 Lutego 2013 Takiej odpowiedzi się spodziewałem Wolałbym jednak nie używać młotka. Kiedyś używałem i w ramieniu pozostały ślady po uderzeniach...
Nysa Napisano 20 Lutego 2013 Napisano 20 Lutego 2013 jak ci zależy to zanieś do serwisu może oni coś z tym zrobią a jak nie to trochę uwagi i tak jak napisała osoba po wyżej
adriansocho Napisano 20 Lutego 2013 Napisano 20 Lutego 2013 Najskuteczniejszy sposób to jazda z wykręconą śrubą. U mnie zawsze wystarczało objechać blok dookoła kilka razy, stając na pedałach.
marekw Napisano 20 Lutego 2013 Napisano 20 Lutego 2013 Rewelacyjny sposób, jak się ma znajomego dentystę
Mod Team Puklus Napisano 20 Lutego 2013 Mod Team Napisano 20 Lutego 2013 A czemu od razu dentystę ? to to trzeba wyjąć śrubę i do kieszeni albo w depozyt oddać ? nie wystarczy tak by była luźna? nikt nie każde także backflipów wtedy ćwiczyć tylko przejechać sie kilka razy mocno stąpając i zejdzie albo młotek i przecinak, szlifierka, ewentualnie ściągacz do łożysk
krism4a1 Napisano 20 Lutego 2013 Napisano 20 Lutego 2013 Kiedyś ściągnełem ogrzewając korbę opalarką do farb i delikatnie gumowym młotkiem, w Casto... za 30PLN, tylko ostrożnie są dwa zakresy temp. chyba 500st.C i 300st.C
marekw Napisano 20 Lutego 2013 Napisano 20 Lutego 2013 czytając literalnie wykręcona to nie poluzowana
mixchris Napisano 20 Lutego 2013 Napisano 20 Lutego 2013 Najlepiej podskoczyć do dobrego serwisu i tak wieje teraz nudą... może potraktują to jako wyzwanie i przebudzą się z zimowego letargu albo zainwestuj w cuś takiego link
9534 Napisano 20 Lutego 2013 Napisano 20 Lutego 2013 Ściągacz do łożysk się sprawdzi. Albo po prostu daj do ślusarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.