Skocz do zawartości

[rama] rama Kellys Sabotage prośba o opinie

marbar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

szukam fajnej, najlepiej karbonowej ramy MTB na maratony do 4 tysiaków.

W oko wpadła mi rama Kelly Sabotage. Co o niej sądzicie?

Rama carbon Kellys Sabotage 2012 19,5' tanio (3022720325) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A może lepiej co innego wybrać?

Pozdrawiam,

Marcin'

Kolego jak chcesz się dowiedzieć wszytkiego o tej ramie to w numerze 3/2012 bikeboard jest obszerny test roweru na tej ramie z naciskiem właśnie na ramę.

Napisano

Owszem ramka dosyć urodna i nowoczesna.Choć nie przekonuje mnie to czterobarwne malowanie,ale to kwestia gustu.

Sterówka poszerzana(taperet)to oczywiscie na plus.

Kąty podsiodłówki i sterówki tzw.klasyczne czyli 73 i 71,ale górna rura nieco przykrótkawa.,dlatego do mocniejszego ścigania lepsza była by dłuższa,ale maraton i ta się nada. :thumbsup: Ze swojej strony poleciłbym coś bardziej "ściganckiego" i "lansiarskiego" skoro masz 4 tysiaki na ten cel.Może Trek,Scott ewentualnie Canyon,albo i jakiegoś fulla.

Napisano

Fulla to nie chcę, ale dzięki za podpowiedzi.

Spodziewałem się co prawda większej ich ilości :-)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

witaj kolego....

W ubiegłym roku kupiłem rame sabotage i tez miałem obawy bo ważę ok 100kg wiec moim głównym piorytetem była masywna konstrukcja a nie do końca bardzo odchudzona rama...po ok roku prawdziwego katowania mogę schylic głowe do konstruktorów nowej ramy bo poprzedni model niestety bywał awaryjny....rama jesli chodzi o własnosci jezdne poprostu płynie i jest bardzo sztywna pomimo mojej wagi:)...ogólnie jestem bardzo zadowolony bo za naprawde rozsadne pieniadze kupiłem bardzo poprawny produkt...poczatkowo byłem bardzo sceptycznie nastawiony do kupna z uwagi na to,że nie ma dostepnej inf poza tym,ze to monolityczna konstrukcja...ale miałem możliwośc rozmowy z przedstawicielem kellysa który brał udział w tescie tej ramy jako obserwator..testujacym był zawodnik zjazdowy DH o wadze 110kg o bardzo agresywnym charakterze jazdy....jego wypowiedz po tescie była jedna"rama jest mocna jak skała pod warunkiem ,że w nia nie uderzymy"...mam nadzieje,że troche rozwiałem Twoje wątpliwości kolego...pozdrawiam:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...