Skocz do zawartości

[Rower] MTB , do jazdy ogólnej , 4-6k PLN ,

plonex12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej

Potrzebuje pomocy przy zakupie roweru górskiego , kiedyś przez 10 lat jezdziłem na obozy rowerowe i ogolnie orientowałem sie w wiekszosci rzeczy , niestety od 5 lat juz jestem za stary i zaniedbałem tez rower , i wogole nie orientuje sie co teraz jest dobre a co złe :)

Rower będe używac do jazdy ogólnej , nie wiem jak to napisac , ale mam zamiar wszedzie nim jezdzic od szosy przez łaki i lasy ...

Do wydania mam około 4-6k PLN , kolega co jezdzi "zawodowo" mowił mi że dobre rowery można sciagnac z Ebaya z USA cło nie jest duze bo tylko 7% , ( wartosc mozna zanizyc .. ) ale tak czy siak nie wiem czego szukac nawet jakbym chcial na ebayu cos poszukac to nie bardzo wiem czego ,,,

zauwazyłem ze jest temat o przedziałach cenowych prosze o przeniesienie tam i przepraszam za problem

Napisano

Nie wiem czy masz zamiar się ścigać czy jeździć tylko rekreacyjnie ale ten sprzęt będzie chyba najbardziej uniwersalny: MBIKE RENEGADE ULTIMATE 27,5 (forum odrzuca link do tej strony więc dodaj www. : mbike-rowery.pl/#rowery-xc-7), cena 5 tys.

rower polskiego producenta, na światowym poziomie, najnowszy trend czyli koła 27,5 cala, więc dobry do ścigania i na szosie też szybko pojedzie, dobry osprzęt, ogólnie najlepszy stosunek jakość-cena. I zostanie Ci jeszcze na kask i strój.

Napisano

nom , fajnie wygląda ten rower , chociaz tak jak poprzednik pisał , nie wiem czy 27.5 cala to dobry , pomysl , a co do tego czy bede sie scigal czy nie to raczej nie :)

i qrde nie jestem pewny co do mbike , bo nie znam tej firmy a polskie niestety nie kojarzy mi sie z jakościa ...

Macie jakies inne propozycje :)?

ja znalazłem jeszcze cos takiego , tylko qrde koszt spory bo na poczatku miałobyc 4k ... a tu juz 6.5 ..

I jest może gdzies watek o sciaganiu rowerow z USA i czy to jest opłacalne

Napisano

nom , fajnie wygląda ten rower , chociaz tak jak poprzednik pisał , nie wiem czy 27.5 cala to dobry , pomysl , a co do tego czy bede sie scigal czy nie to raczej nie :)

i qrde nie jestem pewny co do mbike , bo nie znam tej firmy a polskie niestety nie kojarzy mi sie z jakościa ...

Macie jakies inne propozycje :)?

ja znalazłem jeszcze cos takiego , tylko qrde koszt spory bo na poczatku miałobyc 4k ... a tu juz 6.5 ..

I jest może gdzies watek o sciaganiu rowerow z USA i czy to jest opłacalne

Co do jakości polskiej firmy - osprzęt jest zagraniczny, tak jak w każdym innym rowerze. Rama wyprodukowana zapewne na Tajwanie jak wszystkie inne ramy rowerowe MTB ;). Dodam tylko, że jeden z rowerów MTB Mbike wygrał test na rower do maratonów w cenie do 6 tys. Magazynu Rowerowego w 2012 r. bodajże. Rozmiar kół 27.5 ma sporo zalet: ma lepszą trakcję niż 26, a nie ma wad 29-era czyli nadal jest zwrotny. Ok, nie chcesz się ścigać, wcale nie musisz. To po prostu uniwersalny sprzęt, który Cię nie zawiedzie, za nie duże pieniądze jak na tą klasę.

Napisano

W tym budzecie to celowalbym w cos ze stajni Canyon'a z modeli Grand AL, przykladowo https://www.canyon.c...ike.html?b=3008 dostajesz dobry rower i dobre baze pod rozbudowe :icon_wink: W Polsce w tej cenie z nowych chyba nic lepszego nie znajdziesz, no ale to tylko moja opinia :P

Z tego co widziałem, to Radon wypada porównywalnie lub lepiej od Canyona.

I cena trochę niższa. Radon robi promocję, a z tego co wiem Canyon nie http://www.bike-discount.de/shop/k1830/a78450/zr-race-7-0.html?mfid=52

Napisano

Z tego co widziałem, to Radon wypada porównywalnie lub lepiej od Canyona.

I cena trochę niższa. Radon robi promocję, a z tego co wiem Canyon nie Radon ZR Race 7.0

hej , a jak z zakupem z tej strony te 1300 euro to ostateczna cena? czy trzeba doliczac vaty/cła ? oraz ile tutaj za przesyłkę sobie licza?

Napisano

Handel wewnątrz Związku... fuu Unii Europejskiej jest "wolny".

I tu masz w 100% racje szczegolnie z tym fuu :icon_wink: ale osobiscie i tak bym wybral cos ze stajni Canyona :)

Napisano

W zasadzie "jeden piernik". Ja będę wybierał Radona, bo Canyon nie ma 29er na mój wzrost (170cm, noga 77cm.). Tak naprawdę, co by kto nie wybrał, będzie zadowolony :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...