juby96 Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 hej szukam ciekawego roweru do jazdy na codzien a raczej do zapitalania po ulicy wczoraj znalazłem ciekawy rower a mianowicie KROSS SETO kosztuje 2 k więc mieście się w budżecie a ma dodatkowo hydrauliczne hamulce i dość ciekawe części co byście mogli o.nim powiedziec wiem że to nowy model i może nikt nie miał z nim styczności ale możliwe że się myle . btw co byście mogli powiedziec o jego podzespołach? a może polecicie coś innego w tej cenie? dzięki z góry za pomoc
rastatajm Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 Fajna miejska maszyna, mi tez sie podoba. Ciężko porównywać bo nie kojarzę żeby inne marki miały rowery w tym charakterze, tzn. na polski rynek, bo np Giant ma model Seek ale w Polsce go chyba nie ma.
SpeedyBandito Napisano 20 Lutego 2013 Napisano 20 Lutego 2013 Kross w tej cenie ma bardzo fajne komponenty i innym markom ciężko będzie tu konkurować. Z innych rowerów tego typu w podobnej cenie bardzo podoba mi się GT Transeo 3.0, zwłaszcza w tym niebieskim kolorze (jest też strebrny). Osprzęt jest oczko niższej klasy, hamulce są mechaniczne, ale posiada amortyzator. Ewentualnie GT Trafic 3.0 bez amortyzatora (srebrny lub majtkowy niebieski). Ale jakbym miał 1000 pieniędzy więcej, to bez gadania wchodziłbym w Commencal Uptow ALU, który wygląda genialnie!
panSocjolog Napisano 20 Lutego 2013 Napisano 20 Lutego 2013 Fajnie wygląda, fajna waga, dobrze, że ma sztywny widelec - amortyzator w tego typu rowerach to nieporozumienie. Osprzęt jest OK, co najwyżej za jakiś czas wymienisz przednią przerzutkę
juby96 Napisano 21 Lutego 2013 Autor Napisano 21 Lutego 2013 a co byście powiedzieli na jakąś szosówke na taki rower na codzien do pozapierdzielania po mieście?
rastatajm Napisano 22 Lutego 2013 Napisano 22 Lutego 2013 Z mojego punktu widzenia szosa to pod trening itp. do miasta raczej mało wygodny rower. No chyba, że ostre kołoi jego cała idea to co innego
juby96 Napisano 22 Lutego 2013 Autor Napisano 22 Lutego 2013 Mi tu wiesz nie chodzi o wygodę a badziej o to czy wytrzyma czy nie bd delikatna? itp.
panSocjolog Napisano 22 Lutego 2013 Napisano 22 Lutego 2013 czy nie bd delikatna? Może być problem z kołami, które jednak nie są robione pod krawężniki, kostkę brukową i inne dziwne rzeczy po których czasem w mieście trzeba jeździć.
marcind Napisano 22 Lutego 2013 Napisano 22 Lutego 2013 Mam rower o podobnej budowie jak Commencal Uptow ALU na miasto sprawdza się w 100% a i lekkiego terenu się nie boi ,co do sztywnego widelca to zdania jak zawsze są podzielone ,ja mam dość mocne ręce i nie robi mi to problemu . Szukaj coś w ten deseń szosa jest szybka ale w moim mniemaniu zbyt delikatna na codzienną nie zawsze lekką eksploatację .
juby96 Napisano 23 Lutego 2013 Autor Napisano 23 Lutego 2013 To chyba się zdecyduje na tego kross-a ,kolarka fajny sprzęt ale po waszych odpowiedziach dochodzę do wniosku ze kolarka będzie za delikatna (a bardziej koła) pod moją wagę która jest dość sporo ~ 110 kg .Więc jednak wybieram krossa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.