dayus Napisano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Postanowilem poskładac sobie 2 komplet koł, do zwyklej jazdy po szosie i lesie, bez wiekszych skoków,czy "endurowania", czasem tylko jakis przeskok dziury itp. Do "szaleństw" mam pierwszy komplecik na DH19. Waże 65kg, mam rower z amorem. Piasty: - przód: NOVATEC A291 SB (32H) - szosowa ok. 90g (w planach zakupu) - 99zł - tył: SRAM 7.0 (32H) - 398g (kupiona,nowiuśka,bez skasy) Nie wiem,czy nie zmienic tylnej piasty,ale nic taniego i lekkiego nie znajde,wiec chyba zostanie. Szprychy: - 64x Sapim LASER (2.0-1.5-2.0) z nyplami mosieznymi - 160zł Może zmienic nyple na alu, stal ? Obrecze: Tutaj zaczyna sie powazny problem. Chcialbym lekką i bardzo wytrzymałą obrecz,ale i tanią. Mysle,ze max to 460g/80zł Faworyci: ACE-18(65zł) / X 221(55zł) A teraz słucham waszych rad nt. obreczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ro35 Napisano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 może coś z rigidy ? np. sphinx - katalogowo waży 470, cenowo to jakieś 55zl http://www.pol-sport.com/go/_info/?id=309 sam zamierzam kupić jakąś obręcz na przód, więc przekopałem trochę różnych stronek i jakoś nie znalazłem negatywnych opini o tej rigidzie. tylko trudno znaleźć w sklepach, prawdopodobnie są w jednym ze sklepów w chorzowie pod estakadą, jutro tam jadę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 21 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Mozna by i taka Rigide wziac na przod... choc nasluchalem sie duzo negatywnych opinii nt. ZAC'ów... W Chorzowie na Rynek 8 sa te rigidy chyba (www.erowery.pl) Tylko ile waza realnie, bo u ARNIKA ACE-18 wazy 450g, wiec mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Mozna by i taka Rigide wziac na przod... choc nasluchalem sie duzo negatywnych opinii nt. ZAC'ów... W Chorzowie na Rynek 8 sa te rigidy chyba (www.erowery.pl) Tylko ile waza realnie, bo u ARNIKA ACE-18 wazy 450g, wiec mniej Na temat kazdej czesci znajdziesz pozytywne i negatywne komenatrze Ja na ZAC-u 19 jezdze juz 3 rok . I jest w bardzo dobrym stanie . Sam bede składał kolo do przodu i zastanawiam sie nad czesciami... Ja bym brał cos z MAvica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 25 Kwietnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Podepne się pod temat, może tu ktoś mi podpowie: Alex Rims DH 19 v Alex Rims Supra N Jeżdżę głównie XC, waga nie gra dla mnie roli, ja waże ok. 80kg Chodzi mi tylko o wytrzymałość obręczy, żebym nie musiał tego co pół roku oddawać do centrowania jak do tej pory moje Ariline Jak już z tym doradzicie będe miał jeszcze jedno pytanko, ale to później. Bo na razie skupmy się na obręczy. Dzięki Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 25 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Co powiecie nt. TIOGA FACTORY XC ? http://cyklotur.pl/x_C_I__P_53018988-53010001__PZTA_2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Faworyci: ACE-18(65zł) ja bym juz dalej nie szukal - zwlaszcza z tym budzetem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 26 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Budzet niewysoki,ale na pewno mam chec go najlepiej wydac. Do tego jeszcze trzeba kupic szprychy i piaste,a wiec sie nazbiera kasiorki... a ja jestem bez pracy, chodze do szkoly,wiec i takjestem zadowolony A co powiecie na wyzej podane TIOGI? Ew. na przod X-221 (bez kapsli-45zł),a na tyl ACE18 z kapslami. Jaka jest wytrzymalosc X-221 w poronwaniu do ACE-18? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Jaka jest wytrzymalosc X-221 w poronwaniu do ACE-18? Mam obie i obie są kapslowane. Ace z tyłu Mavic z przodu. Nienarzekam ani na jedna ani na drugą. Ciezko mi je porównac gdyż z przodu jest amor. Aczkolwiek po maratonie X-221 miala ze 1-2mm bicia a tylna nic. Ale tylna ostatnio centrowalem jak sie wpakowałem w dziure ogolnie obie godne polecenia moim zdaniem. Tylko ze ja za x-221 zaplacilem 85zł a nie jak ktos wyzej napsial 55zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 27 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Ja X-221 moge miec nawet za 45zł tylko bez kapsli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawciu Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 troche pozno odpisuje bo dopiero teraz przeczytalem ten temat ale odnosnie TIOGA FACTORY XC to szczerze odradzam obrecz fajna, lekka, ale i ma swoje wady, jest slaba. jezdzilem w xc glownie lekkim, pewnego dnia pojechalem na miasto, aby nie uderzyc o kraweznik postanowilem wskoczyn na niego, i to byl blad, kolo odrazu skrzywilo sie po zaledwie kilkunasto cm podskoku, w serwisie powiedzieli ze obrecz jest do wyrzycenia bo pogiela sie masakrycznie ja osobiscie odradzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 kolo odrazu skrzywilo sie po zaledwie kilkunasto cm podskoku Zaplecione to kolo dobrze tez na pewno nie bylo ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.